TIP NA OBĚD
ahoj holky, občas tady taky hledám co uvařit na oběd tak bych se s vámi chtěla podělit o jeden svůj recept. Říkám mu "ROŠŤÁK", protože základem by měla být roštěná. Já to ale dělám z jakékoli části prasátka. Základem je tedy naložené vepřové maso na plátky (dá se ale obměnit třeba na nudličky s rýží nebo klidně místo vepřového kuřecí.). Nejlepší je maso naložit alespoň den předem, lépe je dva dny.
Takže nejprve si připravíme omáčku do které maso naložíme (asi na 500 g masa):
1 vejce
1 malá lžička mletého pepře
1 velká lžíce maggi
1 a půl velké lžíce vorcestru
1 velká lžíce solamylu
1 velká lžíce plnotučné hořčice
2 malé lžičky soli
2 velké lžíce oleje
Vše dobře promícháme a v případě větší hustoty můžem ředit olejem. Do této směsi ponoříme naklepané a naříznuté plátky vepřového, tak aby byla omáčka vždy i mezi plátky, jinak můžou být na sobě. Je lepší je dát do malé misky kde bude omáčky navíc než aby nebyly v omáčce ponořené. No a uzavřeme a dáme do lednice. Druhý den rozpálíme na pánvi trochu oleje, a až je horký, vidličkou tam položíme plátek i s omáčkou a pomalu osmažíme z obou stran. K těmto plátkům jsou nejlepší samozřejmě hranolky, ale dělala jsem to už i s opečenými bramborami. Pokud místo plátků dáte nudličky, pak je lepší rýže. K nudličkám přidávám ještě při smažení porek.
Tak doufám že jsem vás nalákala a inspirovala k přípravě oběda. Kdyby měla některá nějaký dotaz, ráda odpovím.
Pa Zuzik
In reply to LEPŠÍ JSOU PLÁTKY by ZuzikZuzik
tak já dělala nudličky z bramborem a tatarkou a mňamka :a\|: :a\|: :a\|: :a\|:
In reply to tak já dělala nudličky z by Macinka2
jsem ráda že ti chutnalo :-)
Mňam hned o víkendu to vyzkouším :hu: :a\|: :qu:
ted ho jdu naložit :one: :one: :one: :one:
Mě jsi nalákala :one: :\x: :dance:
Holky, jsem ráda že vás můj recept zaujal, jen vám chci říct, že lepší jsou fakt ty plátky. Jako nudličky to není taková dobrotka. tak pak dejte vědět jak jste dopadly a jak chutnalo doma. Pa Zuzik