Deníček uživatele sysinka

07.06.2013

Ahoj holky, opět potřebuji radu ohledně kojení. Máme holčičku 9 týdnu a podle doktorky není tabulková a máme problém. Za posledních 14 dní přibrala pouze 160g, podotýkám, že měla minulý týden rýmu.

A je malá spokojená nebo se ti zdá, že má hlad? Pokud je spokojená, může to být prostě děťátko nejedlík. Já měla takovou druhou dceru, té prostě stačilo hrozně málo, byla abnormálně netabulková, ta se ani nevešla do toho percentilového grafu a byla totálně pod spodní čarou. A to i když jsem kojila i později když začala jíst a celé dětství. Nicméně to bylo a je mimořádně zdravé a spokojené dítě, dokonce s takovou imunitou, že za celé dětství nechytla ani neštovice. Přibrala až teď v tomto roce a to jí v srpnu bude 16 let a je z ní moc pěkná holka. Každý prostě nemůže být tabulkový. Pokud je malá spokojená a nebrečí ti hlady, tak se nenech rozhodit.

In reply to by Petyna

Právě, že je spokojená. Pokud ji netrápí prdíky a to už je taky lepší, tak vůbec nepláče. Celý den je hravá, krásně pase koníčky. Za celý den toho moc nenaspí. Pořád by chtěla něco dělat. Myslím, že ji asi kojím dost často a možná proto i méně vypije. V noci se budí pouze dvakrát a za den má, tak 7 počuraných plínek. Moc mě tvoje odpověď uklidnila. Děkuji za podporu. :)

jak se zbavit kloboučků, to taky nevím, já dceru kojila taky přes kloboučky - už od porodnice a zvykla si na ně a bez nich jako nechtěla, občas si teda dala bez, ale většinou ten klobouk chtěla ale je pravda, že mi problém neměli, přibírala abnormálně, takže jsem to neřešila, kojila jsem přes klobouky celých 10m než se sama odstavila. My měli potom problém, že jak byla zvyklá na klobouky, nechtěla ani flašku s odstříkaným mlíčkem, vzala si ji jedině pokud jsem na ten dudlík dala ještě klobouček :s: Pokud ti vypije za jedno kojení 40ml, je to asi opravdu málo a mlíčka máš dost?? Zkus kouknout na stránky kojeni.net, tam je o kojení snad úplně vše. a ty kloboučky, pokud to nemáš kvůli malím nebo vpadlím bradavkám, tak je zkus klidně vyřazovat, nabízej prostě prvně bez kloboučku a uvidíš, třeba to časem odbouráte

In reply to by Jajda007

Ahoj, bez kloboučku to opravdu asi nedáme. Uklidnila jsi mě, že to není problém. Do jednoho kloboučku bych narvala klidně obě svoje bradavky a asi i od manžela :s: Teď jsme po 2 vážily a vypila 80ml. Tak doufám, že to bude čím dál víc, protože mlíka mám dost. Právě, že jsem měla strach, že je to kvůli těm kloboučkum. A asi to bude špatná technika. Stránky kojeni.net zkoumám do podrobna. Snad potom nebudeme mít takový problém jako vy a nebudeme muset dávat klobouček na flašky :s: Díky, že ses podělila o zkušenost.

In reply to by sysinka

a nemáš ty kloboučky zbytečně velký? dělají se ve víc velikostech, teda aspoň medela určitě :_) já měla v porodnici taky hodně veliký a pak jsem si koupila menší velikost v lékárně a bylo to lepší ;)

12.04.2013

Zdravím všechny kolegyně tohoto webu,

Moc vám děkuji za rady, už jsme najely na režim střídání. Doufám, že se to dobře rozjede. Ještě jednou děkuji holky. :one:

Tak to doktorka tomu moc nerozumí :(
- pokud málo pije, tak je malý odběr a máš málo mléka... tj. když odstříkáš přední mléko, tak už to neteče vůbec a dítě se vzteká (dítě pije tam, kde to teče)...
- takže jinak :D
1) prsa před kojením nahřej a namasíruj (krouživé pohyby směrem k bradavce) - a kopni do sebe teplý nápoj
2) prsa při kojení střídej co 3 minuty (DŮLEŽITÉ!) a prohoď je cca 6x - dr. má pravdu - kojit déle nemá smysl, protože dítě už je tak vyčerpané, že jen dudá a nic netahá... přehazováním prsů se pozvbuzuje jeho sací reflex a pokaždé, když prohodíš k druhému prsu - mléko se bez prodlev spouští... když pije jen z jednoho, tak to teče cca 3 minuty a pak třeba 3-5minut neteče než se to spustí znovu... takže při prohazování dítě vypije maximum možného!
3) PO kojení odstříkávej každé prso 5-10 minut (je jedno, že odstříkáš málo nebo dokonce ze začátku vůbec nic - důležitá je ta stimulace - tím říkáš mozku, že vyrábí málo mléka!)
4) odpočívej, co nejvíc spi, a vydatně jez a dodržuj pitný režim (min 3l denně)
- ještě nepřikrmuj, dělej jak píšu, zaručuju, že za týden bude mít přírůstek minimálně 200gramový :D
- jestliže něco odstříkáš, dokrmuj alternativně - lžičkou nebo stříkačkou - nikdy ne lahvičkou!

Ahoj, to bude dobré, neboj. Hlavně, že přibývá, teď to chce je doladit.
Chtělo by to pár drobných informací - kolik prcková váží, jak často kojíš, v jaké poloze kojíš?
Určitě bych neodsávala před kojením, ale po kojení a tím odsátým dokrmila při dalším kojení. Takhle malé mimi kojit 15min z každého prsu není žádný hřích, ale sleduj kdy aktivně pije a nenechávej žužlat.
- před kojením si můžeš prsa nahřát, aby to lépe a rychleji teklo
- ke kojení si vezmi teplý čaj nebo vodu, mléko se lépe spouští
- důležitá je správná poloha, aby se dítě mohlo dobře napít
- koj z obou prsů a několikrát je vystřídej, vždy jak už není aktivní, tak přehoď na druhé prso, třeba i 3x na každé
- před kojením to chce miminko dobře probrat, já jsem ho pěkně svlékla z teplého oblečení
- po kojení vezmi elektrickou nejlépe dvoufázovou odsávačku a odsávej každé prso třeba 10min, půjde to pomalu, první den nic, pak třeba 5ml, pak i 30ml, uvidíš, mlíčko si schovej do lednice a po příštím kóju dokrm alternativně
- hodně pij a udělej si polévku
- můžeš zkusit homeopatika Ricinus Comunic 5CH, 3x denně 5 kuliček podle zásad homeopatie a max. týden
- chce to hodně kojit v noci - mezi 22-5 ranní alespoň 2x, tvoří se prolaktin

Já když jsem měla potíže tak jsem nejprve volala Kytiii tady z MT a poté navštívila dobrou laktační poradkyni. Od ní jsem si půjčila odsávačku Medela Pump in Style a poradila mi, jak dokrmovat. Dokrmovala jsem stříkačkou a sondou pro nedonošeňátka. Po kojení jsem si malého zase dala na prso a koutkem mu prostrčila hadičku a on si vypil to mlíčko ze stříkačky.
Když odsáváš po kojení, tak je to zadní tučné mléko a dělá to divy. Mně malý za první týden doma přibral 10g a za další týden po zavedení opatření a dokrmu odsátým MM a cca 60-90ml UM přibral 250g. Já mám nějaký fyziologický problém, takže jsem nikdy plně nekojila, ale kojím do teď a to už mám Radovan 19měs :one:

Nevzdávej to a nenech se vystresovat dr. Půjde to.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka