Deníček uživatele skleroza

13.07.2015

Ahoj holky,
stále mě láká ten 5. člen do rodiny :///: , ale mužíkovi se do toho moc nechce :n: . Doma bývá o víkendech a to je po chvíli vyřízený :00: , když ty naše 2 ratolesti nezavřou papulku :s: . Finančně by to problém být neměl, prostoru máme taky fůru, snad jen auto, ale to do budoucna stejně budeme muset kupovat nové. Jak jste vaše polovičky ukecali vy :///: ???

Ja tedy neukecavam na 3, teorv cekame prvni a uz mam naplanovano druhy, ze pred mou maturitou zacneme pracovat na druhym (je mi 23 a mam dva roky do maturity), kdyz jsem mu to rekla mymu tak se vydesil :D uvidime jak to pujde s premlouvanim :)
On chtel prvni a ja chci druhy, tak snad ho nejak presvedcim :D

U nás taky selhala ochrana :s: Manžel 3 děti nikdy nechtěl, já ano, poslední dobou už tedy taky moc ne - stačí mě ti moji dva raraši a mám jich fakt někdy nad hlavu :s: Hormony ze zdravot. důvodů brát nemůžu, takže se to u nás vyřešilo samo a dě'tátko se přihlásilo :s: Čekáme ho v lednu, manžel byl celkem hodně vyvalenej, týden nemluvil, pak se dal do kupy a teď jsme 14tt a pomalu plánuje, jak se bude jmenovat a prý že by jsme mu snad měli pořídit sourozence věkově k sobě :s: :s: :s: S čímž zase já už nesouhlasím :s: :a:

tak mi čekáme druhé i když jsem už po páté těhotná. První máme tříletou dceru a pak jsem měla 3 neúspěšné těhu. Nyní jsem na začátku 19tt a termín mám 13.12. manželovi jsem řekla, že i kdyby teď měla být zase holka (pohlaví se snad dozvíme za 14 dní), že už do dalšího těhotenství nejdu, protože každé těhu (i ty nezdařený, který netrvaly dlouho, protože miminkům přestala tlouct srdíčka) snáším špatně. Hlavně nevolnosti mě trápily. Teď už to je díky bohu lepší!!! takže tohle je poslední těhotenství. Obdivuju vás holky, že chcete víc jak dvě děti :one: . klobouk dolů. kdyby to těhotenství u mě bylo, že bych kromě bříška o něm ,,nevěděla" :) tak bych taky do třetího možná šla, ale v mým případě bych zase na začátku trpěla a bylo mi zle. takže opravdu vás holky obdivuju :a:

nám selhala ochrana a bylo :e): :s: ukecávala jsem ho dlouho a bezuspěšně,takhle se to vyřešilo samo :a:

09.02.2015

Ženy :a: ,
za jak dlouho se vám rozjela menstruace, když jste přestaly kojit??? :€s€:

u obou dětí jsem měla menstruaci od 10 měsíců po porodu, staršího jsem kojila rok, mladší rok a půl

Koukala jsem na starsi prispevky a vsimla si,ze jsi mela depo proveru. Ja ji mela pul roku a po dobrani jsem zacla menstruovat az po roce:/ takze to taky muze mit vliv. Jinak ja menstruovala i pri kojeni :(

06.11.2014

Můj 3,5letý syn vloni nastoupil do školky, zdraví vydrží max 14 dní a to je hodně výjimečné, vždy je to rýma, kašel a teplota, vždy skončí na ventolinu a různých sirupech proti kašli. Na alergologii i orl vše v pořádku. Alergoložka si myslí, že je to imunitní, takže vyfasoval ribomunyl, jaké s tím máte zkušenosti?

synek má 4,5 roku. Je narozený na jaře. První rok a půl nebyl nikde školkově organizovaný a byl celkem zdravý. Pak, ač jsme mezi děti nijak zvlášť nechodili, byl od podzima do jara nemocný tak ob týden, hrozně trpěl na průdušky. Ve dvou a půl letech začal chodit do soukromé miniškolky (8 dětí ve třídě) a marodil každý druhý až třetí týden. Loni už chodil do klasické městské školky (25 dětí ve třídě, 6 tříd ve školce) a marodil zrovna tak často (celkově odchodil tak polovinu školních dnů). Někdy po druhých narozeninách jsme začali chodit na alergologii, žádnou konkrétní alergii mu nezjistili. Preventivně mu nasadili xyzal a budiair. Taky jsme zkoušeli různé volně prodejné věci na podporu imunity, imunoglukan, colostrum, různé vitamíny, řekla bych, že celkem bez efektu. Po konzultaci s alergoložkou jsme letos na jaře tu preventivní léčbu vysadili, teď bere jen pikovit sirup a letos zatím ve školce pro nemoc zameškal jen dva dny druhý zářijový týden. Jsem zvědavá, jak proběhne letošní zima. Obecně bych řekla, že spíš než nechat ho doma čtrnáct dnů v kuse nám pomáhá, když ho nechám doma jeden dva dny, jakmile mám dojem, že na něj něco leze.

Holky dík, malí byl zdraví hned jak se udělalo pěkně, vydržel od půli května do konce června, a pak byl červenec i srpen doma, takže taky cajk. V září vydržel 8dnů ve školce, pak byl doma. V říjnu 10dní a zbytek doma. Teď šel od pondělí a ve středu večer už začal pochrchlávat :-(, dnes už i rýma a teplota. Aerius bral asi 2 měsíce na jaře, ale žádná změna nebyla. A atb měl naposled v listopadu, do školky nastoupil až od prosince, takže to naštěstí zvládáme bez nich.

no bohužel :( navíc si myslím,že to ani nepomůže,prostě ta imunita se musí promořit... každopádně,pokuď končí na Ventolinu,berete nějaký Ecobec nebo něco podobného?Chodíte do respirační poradny?

In reply to by skleroza

určitě bych se tam domluvila,jestli by vás vzali.Navíc takhle malé dítě "léčené" Ventolinem,tam určitě patří.Vzhledem k tomu,že má sklon k obstrukci,tak se z toho taky časem může vyvinout astma,pokuď se to nebude správně léčit :( zatím vám to určitě nediagnostikují,protože to se dělá až tak od pěti let (když je dítě schopno validní spirometrie),ale určitě by to chtělo léčbu od někoho jiného než praktika.Ecobec a jim podobné jsou inhalační kortikoidy,které se u těchto dětí podávají preventivně (dýchá se to stejně jako Ventolin,přes masku),právě proto,aby se předešlo podávání Ventolinu.Nečekej,že mu to nějak extra zvedne imunitu,ale určitě by to výrazně zmírnilo obstrukci v dýchacích cestách.Každopádně neříkám,že vám to naordinují,ale myslím,že každé takové dítě patří do sledování respirační poradny.Navíc pak při problému se může jít už rovnou tam,nemusíš to řešit přes praktika ;)

04.09.2014

Chtěla bych se zeptat, jestli musím hlásit na sociálce změnu zaměstnání u manžela, když pobíráme přídavky na děti? Nechci zas něco prošvihnout a mít z toho zas problémy :00: .

13.06.2014

Ahoj všem :a: ,
měla bych dotaz, na jakou UM jste přešli, když už nešlo kojit(mlíčko došlo, prcek se odstavil...)?

Ahoj, já bych to nevzdávala úplně, tedy pokud to není nějaký hrozný boj.
Já jsem nikdy nekojila plně, do 6měs jsem odsávala a dokrmovala odsátým, příp. ještě Beba HA, pak jsem dokrmovala jen Beba HA a cca v 10měs se Radovan na UM vybodl a jedl už jen příkrmy a kojení a kojili jsme bez téměř čehokoli mléčného do cca 27měs. On vůbec nemá mléčné výrobky rád, snad jedině, když si může nějaké placky nebo pečené brambory máčet v jogurtu nebo kys. smetaně.
Takže nepropadej panice, klidně dokrmuj, ale koj dál, pokud budete malá i Ty chtít.

In reply to by Lištička

Snažím se nevzdávat, ale ale ... fakt mám pocit, že mlíčko ubývá. Normálně jsme přes klobouček kojili 2x15minut a teď bez kloboučku sotva 15minut, nevím jestli bez toho to teče rychleji :? . A když odstříkávám, tak vytáhnu sotva 5ml,ještě před týdnem v klidu 30ml už jsem se zas vrátila i k fenyklu a homeopatikám, tak uvidíme.

In reply to by skleroza

Hele prostě někdy to není ani věcí hormónů ani psychiky ani nespolupracujícího dítěte. Já měla všechny předpoklady pro to kojit - super porod, žádná rekonvalescence nebyla třeba, hodné miminko bez kolik a nikdy se mně laktace nerozjela, tak jak tady maminky kolikrát píší. U mě zřejmě nedostatečně vyvinutá mléčná žláza a prostě více nedala. Ale i tak s podporou odsávání těch prvních 6 měs jsme to dotáhli dost daleko a byli jsme oba spokojení. Je ale možné, že kdybych měla křiklouna, tak bych to vzdala. Ne každému je dopřáno, jak se říká, že každá žena může kojit, tak to není pravda, je mnoho okolností, které to mohou znemožnit nebo velmi ztížit.
A i kdybys musela dokrmovat nebo jen dávat UM, tak i to je dobrá cesta. Tak se hlavně netrap.

my dávali nutrilon ... ale pak jsme přešli na Hipp, ten byl lepší.. ale ještě předtím jsem odsávala a dávala z lahve... protože kojení byl taky problém... a bylo jí to fuk... hlavně že to teče...:-)

když jsem dokrmovala synka ještě v šestinedělí, tak jsem dávala Bebu HA. Když jsme končili s kojením, tak jsem u obou dětí dávala Hami.

02.05.2014

Ahoj všem :a: ,
mám dotaz, mám píchnutou depo-proveru a teď beru penicilín, je to jako u klasické antikoncepce, že se člověk musí chránit ještě něčím jiným?
Děkuji za odpovědi :€s€:

13.03.2014

Ahoj žížalko,
řekla jsem si, že popíšu Tvůj příchod na svět, kdybych za pár let na něco zapomněla :///: .
Jelikož si byla už od nějakého 32tt zadečkem dolů, tak jsem se smířila s tím, že ty normálně na svět nepřijdeš. Musela si být tvrdohlavá hlava jako maminka, která šla také zadečkem napřed, takže si babička pěkně užila :00: .

11.01.2014

I když jsem druhorodička, tak vůbec nevím :00: . Mímo je KP a mám v týdnu plánovaný císař, jenže mě vzbudili bolesti a já prostě nevím, kdy vyrazit, jestli to jsou zas jen poslíci nebo se něco děje :00: . Kdyby praskla voda, tak je vyřešíno, ale takhle :?

když máš KP tak bych jela radši hned,já taky čekala čekala na ty bolesti po 5 minutách a málem jsem porodila v autě :00: druhý je rychlejší a kdyby ti prcek sestoupil do rodidel tak tě nechají rodit KP přirozeně :bulva:

ahoj,já jsem prvorodička sice mám ještě daleko do termínu až 12.7.,ale už teď si myslím,že tam pojedu několikrát s poslíčkama a nakonec tam pojedu pozdě :-)já vůbec nemám tušení jak to probíhá a jak se to pozná,mé sestře jsem volala sanitku až ji tekla plodovka a za tři hoďky bylo miminko na světě :-) tak jsem zvědavá sama na sebe jak to zvládnu všechno :-)a taky se bojím bolestí .

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já vím,ale člověku se honí v hlavě všechno co se týče těhu .Určitě se zkusím na ty předporodní kurzy pokud vám pomohly mě pomůžou též hodně za každou radu budu ráda :-)Hezký večer

In reply to by petraV

Já vím, to asi šrotuje každé prvorodičce:) Tak hlavně vyber dobrý kurz...já si ho zaplatila rozhodně toho nelituju, na takové ty co pořádají porodnice bych asi nešla..spíš k nějaké dobré porodní asistentce, nevím, srovnání nemám, ale na ty kurzy v porodnicích jsem neslyšela dobré reference:)

In reply to by Zrzulina

já se nechám doporučit od mého ženského lékaře,on je hodný a doktor s velkým D,že na něho dám a zeptám se přímo jeho..On mi pomáhá hodně ,hodně mi radí a je fakt příjemný.Takoví Dr by měli být všude a všichni .Ale děkuji za radu..

07.01.2014

Mamky jsem trošku zmatená :00: a doufám, že jsem něco nezazdila. Měla jsem být do 5.2.2014 na rodičáku, ale jelikož jsem otěhotněla, tak jsem nastoupila 10.12.2013 na mateřskou. Předpokládala jsem, že mi příjde teda rodičák za prosinec jen do toho 9.12.2013 a zbytek bude mateřská, ale teď jsem koukala na účet a normálně mi zas přišlo 7.600,- :00: .

Určite si přestup měla hlásit, teda na UP nahlasit konec pobíraní rodičáku. "Přeplatek" budeš muset vrátit.

Já zrovna v pondělí byla na pracáku nahlásit nástup na další mateřskou, tak jsem jim musela říct, od kolikáteho na ni nastupuji,aby stopli vyplácení rodičáku. Pokud ti poslali rodičák a přijde ti i mateřská, budeš muset rodičák vracet. musí se to hlásit, že ukončuješ předčasně rodičák kvůli následný mateřský...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky