Deníček uživatele romana.kubik

05.10.2016

Ahoj holky, hlásím se opět mezi vás :-) sice jsem sem nakukovala, tak o vás vím, ale nebyl čas a přiznám se, někdy ani chuť něco komentovat :00: 

Jinak náš brouček už má 18 měsíců, uteklo to šíleně rychle. Jsem šťastná, že ho máme :-) a teď jsme se rozhodli, že mu zkusíme pořídit sourozence, tak snad se brzo zadaří :a: 

 

 

 

 

26.12.2015

Ahoj holky, po dlooouhé době se hlásím...chvíli se cítím, že uběhlo snad deset let, chvíli to vypadá jako včera, co jsem si naše miminko přivezla domů...realita je taková, že máme už velkýho chlapáka, má devět měsíců =D =D =D

Přidávám fotečky pro srovnání ;-)

P.S. Jak dlouho trvalo, než se vám život a domácnost srovnali a začalo vše fungovat?

P.P.S. Je tady ještě někdo z březňátek???

Fotky pro srovnání :-)
Fotky pro srovnání :-)
Fotky pro srovnání :-)

krásnej okatej kluk! Noooo, srovnali domácnost? Tak řekla bych, že už 7 let funguje domácnost jinak, tedy od narození synka. Vše se překopalo, podnikání se přizpůsobilo a druhorozená dcerka se prostě do tahu přidala :D . Takže asi se nic nesrovnalo, nikdy nesrovná, jen jsem si našla cestu jak a ta cesta je mnohem lepší. S dětma je prostě všechno lepší, i když občas na hlavu :D

20.08.2015

Ahoj maminky, mám doma syna, má akorát pět měsíců, večer usíná cca 22.30, v pět ho budím na jídlo,to jí asi 10 minut, a pak vstává kolem půl osmé. Jenom kojím, tak mi usíná u prsa. Teď ale dvě noci po sobě usne stejně, ale pak se budí po necelých dvou hodinách, víceméně se jenom ode mě napije tak tři čtyři minuty a usne. Já ho dám do postýlky a za chvilku nanovo.

Holky děkuju za názory. Zuby se zatím nechystají, bolení bříška to taky není a spurtíka jsme měli a měl šílenej průběh, ale bylo to takový jiný.. Spíš se mi zdá, že mléka mám dost, ale začíná být spíš vodnatý, na napití, ale asi už nezasytí :r: Zatím jenom kojím, ale asi mu zkusím dát večer trošku UM a dokojit..uvidíme, co se stane. A za druhé, určitě tam hraje roly i to přetáčení.Ach jo, kdyby tak člověk věděl všechno :?

08.07.2015

Ahoj holky, potřebuji prosím poradit, máme jít s malým na ORL - asi mu budou muset nastřihnout uzdičku pod jazykem. Prý to udělají hned na místě. Máte s tím někdo zkušenost?? Možná se zeptám hloupě, ale teče při tom krev? Jak dlouho se to hojí? Jsou při tom nějaký příznaky, např. teplota nebo něco podobnýho? Jaká reakce je po tom normální? Začínám z toho být nějaká nervózní...Děkuju za odpovědi.

Děkuju za komenty, dneska jsme tam byli, dr. říkal, že to má srostlý hodně, ale že to nevadí, že je to otázka pěti minut, nemáme se bát, je to běžná věc, dělá to prý 2x do týdne. Ale většinou to dost krvácí, tak máme přijít příští týden, až bude chladněji. Že to sice vypadá hrozně, ale malý to zvládne v pohodě a za chvíli o tom nebude vědět. Tak se mu snažím věřit...

Ahoj :) u nás zrovna cerstva zkušenost. Byla jsem s malou na 5-ti měsíční kontrole a doktorce se nezdala uzdicka , takže jsme dostali doporučení na ORL. Taky jsem z toho mela hroznej strach, ale přišli jsme, paní doktorka se mrkla, řekla, že to má Teda zarostlý pěkně, vzala takovou lopatičku , kterou si jazyk nadzvedla a malý nůžtičky a dvakrát strihla a bylo po všem :) výsledek : mala si toho ani nevšimla, nezabrecela , krve ani kapka! Hned po tom mala začala vyplazovat jazýček a koukala jak ji to jde :) no fakt paráda. A jsou to asi 3 týdny a žádnou reakci jsem nepozorovala . Já jsem teda zasadne proti zbytecnejm narkozam. A tohle mi jako zbytečnost přijde. Když se to udělá co nejdříve, tak jsme příkladem, že si toho to dite ano nevšimne. Neboj se nic, ja se taky cela klepala a nakonec nebylo proc :)

Odkaz na naší zkušenost byl dán už níže, takže to nebudu psát znovu. Opravdu žiju s tím, že mu to šmikla špatně, takže když to budou dělat vám, tak věřím, že to tak hrozné nebude. Někdy před prvním rokem jsem s ním ještě skočila jinam, protože se mi to nezdálo nějak lepší a bylo mi řečeno, že tam se to dělá pod celkovou narkózou a že to na ten zákrok má. Takže mě to utvrdilo v tom, že to má blbě. Mohla mě hned objednat nebo jsme to mohli ještě nechat, tak jsem to zatím nechala být. Když už by měl být uspaný, tak to vydrží a třeba to pak ani nebude nutné. Dr říkala, že bude mít problém např. s L a už teď ve 14m ho říká bez problému. Naše obvodní taky zákrok v narkóze zatím nedoporučuje a tím že už to bylo jednou střižené, to třeba už nutné nebude, i když to má pořád krátké. No uvidíme.

04.03.2015

Ahoj holky, tak mi dneska končí 38 tt. Na utz mi už 2x potvrdili, že myom z dělohy zmizel :dance: takže můžu rodit normálně, prcek je otočený hlavičkou dolů už asi od 32 tt a dnešní utz prý vypadá dobře. O víkendu mi odešla už i hlenová zátka, ta podle dr. odchází 1-2 týdny před porodem. A při dnešní kontrole jsem prý otevřená na jeden prst - co to znamená??

26.02.2015

Ahoj holky, ráda bych malýmu, až se narodí, udělala sádrový odlitek nožičky, který se pak dá jako obrázek na zeď, ale vůbec netuším, kde se to dá koupit - nevíte někdo?
Nebo jako alternativa mě napadla mu namalovat nožičku barvou a tu pak otisknout, ale nevím, jakou barvu použít.
Děkuju vám za tipy :a:

Prstové barvy jsem nedávno kupovala v Lidlu, ale byla to asi nějaká limitka. Jinak je seženeš v každém papírnictví. A odlitky mají skoro v každém obchodě s dětským zbožím, ale dávej pozor na materiál a gramáž, hodně to teď šidí, protože je to jeden z nejoblíbenějších dárků. Můžeš i objednat z netu, osobně doporučuji darky-vecerek.cz . Tenhle pán je dokonalej :-)

30.01.2015

Ahoj holky, tak máme za sebou poslední utz. Dnes jsme ukončili dle dr. 33tt, měříl nám hlavičku, nožičku, hrudník - odpovídáme týdnu, váha mimi je 2100g, předpokládaná váha při porodu 3400 - 3500g. Opět potvrdil chlapečka, takže radost největší :dance: Teď už nás čekají jenom ozvy. Jinak jsem přibrala celkem 6 kg, šlo to všechno do bříška, naopak přes boky a v obličeji jsem zhubnula, tak uvidíme, co se mnou udělá porod :s: Těhotenství si užívám, líbí se mi, ba naopak mě mrzí, že za chvilku skončí...

11.12.2014

Ahoj holky, mám na vás dotaz ohledně porodnice. Od začátku těhu mi doktor říkal, že to vypadá, že budu rodit císařem, protože mám v děloze myom a to v místě, kudma by mělo procházet dítě při normálním porodu, a tudíž by se tam "nevlezlo".

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka