Deníček uživatele peťulinka

19.01.2010

mamči, poraďte mi, už nevím.

ahojky holky, tak už se skoro týden snažíme tou metodou vyřvat dítě, naučit malýho na postýlku a hlásím výsledky. HURÁÁÁÁÁÁÁÁ malej si opravdu zase zvykl!!!!! první dva dny sice byly docela dost krušný a měla jsem pocirt, že to radši vzdám, ale vždy usnul, první den řval skoro hodinu a půl, druhý už to bylo míň, třetí den už jenom brečel ale hajal u toho.... na dnešek to bylo tak, že si večer vypil v postýlce mlíčko a pak vstal a začal plakat, tak jsem ho dala hajat, řekla mu že má dělat hají a on ležel a za chvíli usnul.
no prostě a jednoduše, kdo vydržíí pár dní malý prcky poslouchat jak pláčou tak se jim to určitě vyplatí - vyspí se miminka i maminka s tatínkem. a opravdu pozoruju, že malej je pak dopoledne spokojenější a už celý dopoledne neprofňuká.

In reply to by peťulinka

tak to je super.jste moc šikovní.blahopřeju.to by se tu někde mělo vypíchnout.koukal jsem že každá z nás má problémy se spáním dětiček.tak at je to tak dále.papa

In reply to by bobulkamodra

tak když už jsme to vydržely do teďka, tak teď už to taky musíme vydrřžet na pořád. vsadím se, že dát o zase jednou do postele, tak můžeme učit nanovo, takže všichni dostanou zákaz, dávat malýho do postele, ať se jim to líbí nebo ne. :)

17.01.2010

kdypak jste začali prcky dávat na nočník? malý měl nedávno rok, tak nevím, jestli to už můžeme zkoušet nebo jestli je ještě brzo.

Ahoj tak já mám 4dětičky a můj názor je stejný jako už ti odepsaly maminky že je brzo dítko si to uvědomuje tak v 18měs. Můžeš zkoušet jestli se třeba povede ale rozhodně dítko nenutit nejlepší je dítko nechat úplně bez plen cca kolem těch 18měs. ale tohle je nejlepší cvičit v létě :///: náš 3syn začal chodit až skoro ve 2letech a nedělala jsem z toho vědu. Starší dítka v 18měs. holčička dokonce neměla plíny vůbec ani v noci.Každé dítko se to naučí nemáš kam spěchat. :)

Tak já jsem začala dávat malýho asi tak v 10 měsících a celkem to pochopil rychle.Tchýně my radila nalít do nočníku trochu teplé vody.Já ho dávám vždycky po jídle občas udělá dvoj barevný hovno a někdy se třeba jenom vyčůrá.Já doufám,že ho to naučíme v létě až bude moc lít s holou prdelkou.Skoušej ro po jídle a uvidíš.Držím palečky.

Ahojky,
já myslím, že to záleží na tom, jestli chceš počkat, až si to děcka samo uvědomí, nebo dávat na nočník jenom na zkoušku, co kdyby to zrovna vyšlo.
My máme 20 měsíců a na nočník ještě nedávám - malá vůbec nechápe, co po ní chci, vůbec si neuvědomuje, že čůrá do plínky, takže to zatím nezkoušíme. A jenom tak mi na nočníku nevydrží sedět ani dvě vteřiny. Uvažovala jsem, že ji pak v létě zkusím nechat bez plínky (pokud se to do té doby nenaučí), aby si to líp uvědomila. Všeobecně se píše, že nejdřív si to dítko může uvědomit v roce a půl.

Našemu malýmu je 11 měsíců a to je ještě narozen o dva měsíce dříve a už chodí na nočník.Ví co se po něm chce a udělá to.Začala jsem ho dávat od 8. měsíce a vůbec mu to nevadilo,takže bych řekla,že lepší ho dávat raději dřív,než dýl.Můj synovec měl stejně přemýšlející maminku-má čas a ještě ve třech letech nechodil na nočník-ne že by si to neuvědomil,ale prostě byl pohodlnej a na nočník se mu prostě nechtělo.Tak bacha na to

10.01.2010

holky,kdy vám prcci začali chodit? malý měl minulou neděli rok a moc se mu do toho nechce a můj první syn v roce chodil úplně perfektně.

tak v neděli sem si stěžovala, a dneska se musím pochlubit - ušli jsme asi metr a půl úplně sami a úplně v pohodě. prostě paráda! já jsem úplně nadšená!

začal dělat samostatný krůčky ( tim myslim bez toho, aby před sebou tlačil kočár, nebo židli) ve 13ti měsících. Všichni vrstevníci ho předběhli, tak jsem ho taky chtěla popohánět. Ale dočetla jsem se, že je to geneticky daný a každej prcek začne jindy a neovlivníš to. :)

tak my měli rok 1.1. a Johanka udělala první krůčky v 9,5 měsících a chodila vyloženě asi v těch 10 měsících. teď už i běhá. ale každé dítko je individuální a netrap se tím. hlavně když je zdravý

15.10.2008

tak sem včera byla na kontrole na gyndě. jsem ve 29. týdnu a přibrala jsem celkem 4,5kg, za tyhle poslední tři týdny z toho 2 kg.

Jé, koukám, že jsme na tom obě stejně, já jsem dnes 29+1 a v pondělí jdu taky na ultrazvuk. Já jsem tomu svýmu prostě oznámila, že se mnou půjde. Budu taky rodit podruhý, ale poprvý jsem to měla císařem, takže se mnou manžel nebyl, teď říká, že se mnou půjde, ale úplně jistý si taky není. Tak se měj.

10.09.2008

taky máte někdy chuť mít už to mimčo venku? Bolí vás záda, chodíte na wc každou chvilku, dýcháte jak parní lokomotiva a tak...

jen ať si tam ten prcek ještě nějakou tu chviilku pobude...potvůrka jedna ještě není připravenej na ten svět.. a v bříšku se má nejlíp!
já se cítím ok, jen kdyby mi nebolela stydká spona a kyčle jako }:) :\/:

Já už bych toho malýho prcka vyprdla teď kdyby to šlo :!k: Jen co se vyčůrám a vylezu ze záchoda,tak už zas cejtim jak se mi strašně chce, to fakt nechápu :n: Co to je ten sulivan test, to sem ještě neslyšela? A už něco nakupujete holky???

In reply to by lenik86

No já osobně mam už tak nějak všechno, ne že bych to plánovala, ale pořád jsme vlezli s mamčou někam do krámku a bylo to jen jééé tam a jééé tam a nějak se to nahromadilo a mam všechno už nakoupené hi. Dneska mi dokonce před chvíli přivezli kočárek, tak jsem se kochala, ale už je zase složenej a pošupajdí k našim do porodu hi.

jj, a nejlepsi je, kdyz si nas malej udela fotbalovej mic z meho mocaku :-) Mam pocit, ze z toho ma asi desnou legraci, kdyz litam co pet minut na zachod :one:

09.09.2008

prosím, poraďte mi, jaké byste dali jméno pro kluka, když první syn se jmenuje Tomáš, takže to padá :) a příjmení bude mít IVÁNEK.

Hebrejské:
Abigail, Adina, Alžbeta
Delilah, Dana, Deborah, Dina
Eliana, Elisabet, Ester
Gabriella
Hannah
Chaya
Ileana, ISABEL
Jana, Jacqueline, Jitka, Judita, Josefina
Karmel
Lea
Magda(lena), MARIA, Mattea, Marta
Naomi, Noemi
Rachel, Rafaela, Rebekka, Ruth
Salome, Samantha, Samuela, Sharon
Tabitha, Tamara

Jména na T:
Tomáš a Tabitha
Tomáš a Tabea
Tomáš a Taina (znamená "hvězda")
Tomáš a Taisa
Tomáš a Tallis
Tomáš a Talitha (aramejského původu, vykládané jako "mladá dívka")
Tomáš a Tanitha
Tomáš a Tara
Tomáš a Tatiana
Tomáš a Tarja
Tomáš a Tavi
Tomáš a Thea
Tomáš a Tekla
Tomáš a Thelma
Tomáš a Theodora
Tomáš a Tena (Tena Eleftriadu Řecká zpěvačka žijící u nás)
Tomáš a Thalia
Tomáš a Timea
Tomáš a Tina
Tomáš a Tora
Tomáš a Tuula
Tomáš a Tuulikki

Určitě nějaké HEBREJSKÉ jméno:
Abel, Abraham, Amos, Ariel, Aram, Aaron
Baltazar, Barnabáš, Bartoloměj, Benjamin
Dan
Efraim, Eliáš, Elisha, Enoch, Ezechiel, Ezra
Gabriel
Isaias, Isaac, Izmael
Joachim, Jeremias, Jonathan, Jonas
Kaspar
Lazar
Matthias, Melichar, Mojžíš
Nathanael, Nathan
Rafael
Samuel, Sáva
Yannick

Tomáš a Tadeáš
Tomáš a Taito
Tomáš a Takeo
Tomáš a Theodor
Tomáš a Tavi
Tomáš a Terence
Tomáš a Tibor
Tomáš a Timur
Tomáš a Timon
Tomáš a Timothy
Tomáš a Tomislav
Tomáš a Tobias
Tomáš a Trajan (slovanské jméno, souvisí se slovem trajati "ať trvá")
Tomáš je aramejského původu a znamená "dvojče, blíženec".

05.09.2008

prosím, poraďte, jak na bolavá záda, jsem na začátku 6. měsíce, přibrala jsem jen jedno kilo, ale bříško už mám pěkně velký. jen ta záda bolí a bolí a nic nepomáhá.

Me pomahalo cviceni, nebo spis takovy protahovani, co jsme delali na predporodnim kurzu. Chodila jsem jednou tydne a obcas si zacvicila doma, a fakt mi i to malo pomohlo.

Ahojky já jsem asi týden před tebou a záda taky bolí večer si vždycky chvilku zacvičím pučila jsem si v knihovně chytrou knihu o cvičení v těhu.je to dost dobře popsané tak to zkus.A určitě už zůstan doma,at máš klid.Přeji hodně štěstíčka. :\x: :\x: :\x:

ja jsem 30tt a zada me teprve ted zacali bolet, zajdi si k lekari napise ti neschopenku protoze to bude jen a jen horši

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka