Deníček uživatele Nikousek

11.01.2012

Ahoj mamky ,
vzhledem k tomu, že už si nevím rady, tak jsem se rozhodla, pozeptat se na Váš názor tady.....Možná jste se stím už někdy setkaly, popř. máte někoho v okolí, kdo si tím prošel :(

klidne zadej ulevy mas na to pravo....nevim zda ti vyhovi.....ale opravdu nepocitej s tim ze se za tebe nekdo postavi....vzdy jedes jen sama na sebe ...
tvuj sef ma taky sve prava(nemyslim to zle ale je to tak)a ze je trochu bezcitnej..to jsou i zensky...a to jeste kolikrat horsi
preji at to zvladnes jak muzes nejdyl...na sefa se.vy...delej svym tempem ktere ti tehu dovoli:)treba pak povoli..

nemyslím si, že si udělala něco špatně. Takhle to prostě na světě funguje, když ti šéfuje chlap. On nikdy těhotenství na vlastní kůži nezažil, tak si neumí připustit, že takový pracovní režim je fakt problém. No a udělat ti "úlevy" je pro něj práce navíc. Kdybys nechodila vůbec a místo tebe chodil někdo v tom zaběhlém zběsilém pracovním tempu, na které je šéf zvyklý, bylo by to pro něj jednodušší.

In reply to by ha.nka

Hlavní problém je, že ty úlevy, by nejvíc uškodily jemu...Sám nemá žádný řád, chodí si do práce jak se mu zachce...V pátek jde kolem 14 hodin domů....nebo do fitka...nebo s " kámošem" na obídek na 2 hodiny.
Poprosila jsem ho, aby mi řekl, kdy bude u nás v centru na Václaváku a kdy bude v Palladiu, abychom se nějak domluvili. Dali si směny třeba na týden, aby mu to vyhovovalo. Nevadí mi, když jdu o víkendu do práce, když to není 4 krát v měsíci.
Ale asi to bude oříšk jak blázen....Chlapec by musel upustit od svých " fitek" "obídků" a " kadeřnic"....Navíc, je tam ráce jako na kostele každý den....Děláme z děckama zboží, předěláváme obchod atd....k tomu dělám administrativu....myslím,že takovýho šaška jako já, mu nikdo dělat nebude.... :O

In reply to by Nikousek

Asi jen tak ne... ;o))) (toho šaška) ;o)) takze... stuj si za svym at se tvari jak se tvari... kdyz by byl nesnesitelny tak ti ani ty penize za to nestoji a jdi na tu nemocenskou... az bude brisko vetsi to stani neni opravdu nic moc... :(

Ahojky, tak to je mi tě Nikčo líto. Ale ono to tak většinou bývá. Dokud není problém, tak je všechno v pohodě a tak, pokud pak chceš třeba změnit pracovní režim, tak vyskočil problém a nikdo ho nechce řešit.
Podle zákona má zaměstnavatel povinnost tě převést na jinou práci a myslím, že i bez toho, aby ti pokrátil nějak mzdu. Takže přeju silné nervy a aby to poslední už bylo konečně k tvé spokojenosti. Já mám štěstí, že mám sedavé zaměstnání, protože to bych asi taky neunesla. Navíc jsem spokojená s tím, že i když jsem v 33tt tak nemám skoro žádné potíže.
Držíme palečky. Pohlaď :€O: a dej vědět, jak si dopadla.

30.12.2011

Ahoj
maminky :)
Tak takhle to máme my, večer, kdy vypadám tak na 7. měsíc těhotenství :dance:

Ráno je to lepší, to jen v průběhu dne takhe rostu :€O:
Mám nahoře 4 kila.... :00:

My dva 16+5

krásnej pupík :€O:
jinak já jsem večer jak v 7. taky :D ráno to ještě jde. To v prvním těhu jsem měla mini pupík oproti tomuhle :D

Holky, já jsem z té vyrážky úplně mimo.
Ráno, když jdu do práce, tak to maskuju krycím krémem, korektorem, makeupem a pudrem....to celkem ujde....ale jak se den chýlí ke konci....tak je to katastrofa.
Přestala jsem jíst citrusy, mandošky, pomeranče...citron si nedám do čaje. Trochu se to uklidnilo, ale stejně, vypadám, jako bych měla lepru :€z€: Mamka mi my na to v práci v lékárně něco namíchala, ale to se jen potlačilo. pak jsem nemazala jeden den a ráno? hrůza......

krasne brisko :dance: :€O: a z vyrazky si nic nedelej, tu ja mam taky, bez makeupu nemuzu vystrcit ani hlavu z baraku, bo by se me vsichni lekli :s: :a:

Ahojky tak to jsme na tom uplne stejne :s: vecer vypadam taky na takovej 7.mesic :€O: ale aspon rano vypadam trosku normalne :one: ja se spis desim toho, ze jsem jeste nepribrala ani deko.... :00: doufam, ze je vsechno v poradku...na ko jdu az 18.1., tak snad se dockam...
Jinak vyrazky na obliceji mam taky a ani me nic nepomohlo :r: vypadam priserne, ale za toho drobecka to stoji :dance:
Pohlad brisko a uzivej tehulkovani..rychle nam to utece..tak papapi :a:

20.12.2011

Ahoj maminky...
Máme za sebou další týden a už je to 15.týden těhotenství.
Minule jsem Vám psala o tom, jak si náš naše mimi našlo a jak jsem to nejprve "hrotila".....

Ahojky,su taky v 15.tt a připadá mi,že su ještě více unavená,než v 1.trim.Budím se v 5 ráno,pak už nezaberu a kolem oběda usínám skoro ve stoje.Taky jsem se těšila,jak v 2.trim ožiju a nic.Snad to přijde.Přeji pěkné těhulkování a krásné svátky...Eva :a:

Taky jsem se dost nasmála :s: já to měla úplně stejné..takže doufám, že další těhu budu mít klidnější :s: přejeme krásné těhulkování :h:

In reply to by martina2105

unás je to tak,že přítel jde spát po druhé ráno,to mě probudí,on hned zabere a jak odfukuje,tak já přes to už neusnu,slyším snad i trávu růst,občas si šoupnu špunty do uší,ale oni po tom docela bolí,tak jen někdy a teď občas teda přespí v obýváku na zemi,abych se vyspala aspúoń jednou týdně.A přesně jak píšeš,když zaberu,zase už leze do práce a i když jsem doma,tak přes den stejně neusnu,v prvním trim jsem prospala klidně celý den,ale teď ani ťuk,snad se to zase zlepší,jinak snad prospím i porod :-)

15.12.2011

S manželem jsme miminko neplánovali. Upřímně, když jsem si u kamarádky udělala těhotenský test, chtělo se mi brečet :?

Ahojky, to je krásný. :-) Já jsem na tyhle výlevy čekala a nic se mnou to těhotenství neudělalo. Žádný zvracení, žádný roztěkaný hormony. A to, že jsem těhotná jsem se dozvídala jenom z UTZ. :-) Moc dobře si pamatuju na můj první ultrazvuk, kdy sem se pomalu rozplakala. Řvala jsem až potom, protože mi doktor řekl, že prášky, co beru na svou nemoc jsou pěknej sajrajt apod. Já svoji neuroložku doslova nenáviděla, než jsem šla na konzultaci k jiné a ta to uvedla na pravou míru. Takže to byl první výlev. :-)
Na další jsem si musela pár měsíců ještě počkat. :-) Nakonec jsem se malého výření hormonů taky dočkala. ;-) Tak někdy touhle dobou, co si ty, jsem začínala mít zvláštní pocity, jako by ve mne něco plavalo. :-) To, že to jsou kopanečky jsem zjistila až někdy kolem 22 tt. To budou teprva emoce. :-D
Jen si to užívej, je to krásné. Už se těším, až toho drobečka poprvé podržím v náručí, pohladím a opusinkuju. Na to si ale ještě 2 měsíce počkám. :-)
Pohlaď :€O:

In reply to by cichulka81

:€z€ Já už se těším, až mrňouska ucítím...ale bohužel....17.týden a pořád NIC..... 30.1. jdeme na 2.screening do nemocnice, tak pupička zase pořádně prohlídneme :one:

Hlavně , at Ti vše dopbře dopadne. A taky pohlad :€O: :)

In reply to by Nikousek

Jojo, na pohyby je ještě brzy. Já to poznala na jisto tuším až v 23tt. Zatím je to neúžasnější, co malej dělá. :-) Občas mám pocit, že mi to břicho uplave. :s:
Na 3D jsme taky chtěli, ale malej s náma nespolupracoval. Jeden tejden měl před obličejem placentu a druhej byl otočenej dovnitř. :-( Budem si muset na něj počkat, až se vyloupne na svět. Já měla na 3D jít snad mezi 28 - 30 tt. Snad bude příští týden víc spolupracovat a ukáže se nám aspoň na tom normálním. :€s€:

In reply to by Nikousek

jeje to mas na pohyby jeste spoustu casu. Ja je u prvniho ditka citila az kolem 22tt u druheho kolem 20tt a ted teda hodne brzo ve 14+3 vecer jen v leze na zadech takove ministouchanecky .. co bych a to ted dala. No screening si poradne uzijte to je vzdy super podivana :-) Hlavne at je vse v poradku :€O: :a:

In reply to by cifrspionka

;) Doktor se mě právě včera ptal :bulva: , jestli už něco proběhlo, nějaký " známky cizího života v břiše " :00:
Tak jsem mu říkala, že se zkoumám večer ale nic. Taky mi říkal, že mám vydržet a že to určitě poznám :s:

Na screening chodí semnou i manžel a vše si to dokumntuje,necháváme si to video stáhnout na flash disc a pak na to doma čučíme spolu, pořád dokola }:)

Možná, když přemluvíme pana primáře, tam nám udělá i 3D ale moc se mu nechtělo :€z€:
Tak uvidíme, hlavně jak říkáš....at je miminko v pořádku a má to, co má mít ;)

14.12.2011

Ahoj ženy :a:

Velký UZ

ahojky moc krásné mimi :€s€: ,my jsme věděli co čekáme tak ve 20tt,kamarádce právě ve 13tt řekli,že čekají holčičku,tak začla nakupovat a včera byla na velkým utz. ve 20tt a čekají kluka :)

Ahojky

krásné mimisko :) no mě to potvrdili až na velkém utz a to jsm byla ve 20tt a tam to šlo i vidět, že tam naše malinká nemá nic mezi nohama :)

takže si spíš počkej, zase na druhou stranu ve 12 tt se už vytváří pohlavní orgány a může to tam jít vidět :)

Nech se překvapit a uvidíš :q:

In reply to by Anna K

Holky, já si taky myslím, že to nebudu řešit :P
manžel mě zlobí a říká bříšku " ahoj chlapečku, jak se Ti dnes vede u maminky, je na tebe hodná" :O

Já jsem tam viděla jen nějakou pupečníkovou šňůru a dr mi řekl, že je to na 75 procent kluk.....Tak já staále doufám, a v obchodě šmíruju po růžový barvě :r:

01.12.2011

:O Ahoj maminky,

Ahoj spolutrpitelko. Bolest hlavy je opravdu strašná a to nepřeháním. Trpívám jí od malička spolu s migrénami a kdo nezažil, nepochopí. Nejen že se podepíše 100% na fyzické aktivitě, tak i to předzvěstné pobolívání od rána člověka automaticky nas..
Jestli to máš jen v těhotenství a nezlepší se jen hormony, určitě se dá vychytat spouštěč bolesti. A pak se mu vyhnout. Já mám problém s krční pátěří, špatné držení těla, takže ráno 15 min. rehabilitační cviky a 6 let chodím na rehabky, jinak bych zdechla. Cvičím v proběhu dne, přidávám i činky, uvolňují mi paže. Z léků dnes beru panadol extra (v těhu můžeme) s kofeinem a teď dokonce zabírá kofola s kofeinem (kofein prokrvuje). Z valetolu jsem se za roky vypracovala až sem. K tomu si namažu ty své zmučené svaly olejem od justu, často mi stačí už jen to bez léků.
Přespání nepřidá, třeba ti pomůže rozložit spánek. S plným břichem je na bolest zaděláno hned. Problém může být i některé jídlo, např.tučné, zákusky, okurka, kapie, česnek, vše co vadí žlučníku, tzv.dietní chyba. Dále ovlivňuje stres, špatné nové boty, moc sepnuté vlasy, změna těžiště v těhotenství...blbosti, ale způsobují pnutí, atd. Obecně je dobré špekulovat co děláš jiného od doby co máš bolesti. Pak existuje akupresurní bod, který se dá jemně! tlačit, tento bod je zároveň nebezepčné přemáhat. Když tě do něj někdo praští, jsi ko. Je v ohbí pod nosem, kde ti začíná čelist. Procházky, pohyb svědčí. Někomu pomáhají bublinky, voda s citronem, sex, kofein, hudba, aromaterapie. ... jsem se rozepsala jako hypochondr, hold soucítím ;)

In reply to by Bystřinka

:€ :r: :( Já jsem naopak velice ráda, že mi někdo poradí co a jak :a: Přestala jsem pít kafe, protože se mi od začátku těhotenství pěkne zvednul tlak a to jsem ho měla vždycyky hrozně nízkej, Těd jsem byla na kontrole a měla jsem asi 180 na 130, sestřička kroutila hlavou a pořád se mě ptala co mi je :( Takovej obrat. ˇříkám si, jestli to třeba není i tím, že jsem přestala kouřit, nebyla jsem nikdy nějaká fabrika, spíš tak při vínku a nebo když mě někdo vytočil( například manžel, to jsem se pak krčila na terase a baňala :00: )
Já jsem si prášek brala málo kdy, ale panadol mi pomáhla ten rozpustnej a když už mě hlava bolela jako střep, dala jsem si Nimesil( coý samo o sobě je umrtvovač všeho) hadr na hlavu, tmu a spánek :O

Možná budu mít problém s tím, že se pořád předkláním. neumím stát rovně a asi se mi to těžiště mění a tím pádem mě pak bolí hlava, jinak už nevím :n:

Zítra v práci skusím popíjet vodu s citronem, odpoledne si hodím nohy nahoru a budu odpočívat. jsem v práci 12 hodin, ale chvilku si na tu jistě najdu 8)
A pak vyzkouším ten akupresurní bod, pomáhala mi to na bolest, když mi rostla osmička, tak jsem masírovala jeden na ruce a občas, když jsem to podchytila zavčas, to ulevilo. Jak jinak, osmička šla ven, jak jinak :r:

Doufám, že naše mimi nebude trpět na to stejný, manžel trpí od malinka na migrény, takže semnou soucítí a když je mi ouvej, nechá mě žít a ležet ve tmě. Jen mi občas přinese vodu na pití a kýbl k postely, když je nejhůř :?

Holky, dám vědět jak jsem na tom...a moc děkuju za rady, vážím si toho....a vidím, že to fakt nená jen můj problém :r:

In reply to by Nikousek

Páni kočko, máš to teda pěkně složité :( Možná ti fakt chybí ten kofein? Ale zase ten zvedá tlak, sama ho dávám dopoledne, mám kolem 105. A ty máš tlak pořádný. Možná by chtělo proklepnout páteř, přece jen změny se teď dějí ve velkém. Možná předsouváš moc krk. Manžel soucítí to je supr :one: Jestli bude jen migrénu a vychytá ji, je to sice hnus fialový, ale jsou odpornější nemoci :) Tak hodně štěstí při pátrání po úlevě :k:

Holky já mam to samý,doktorka říkala,že mam odpočívat,ale jsem z toho už rozlámaná a nebaví mě to a to jdu ještě dnes k zubaři :O

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:( Ahoj ,
no tak jsem sama zvědává. Nevím kam už bych tu hlavu strčila. paralen mi taky nezabral a navíc jsem po něm ještě víc spocená než normálně :(

Při představě 3 dnů v práci předemnou, je mi na blinkání ještě víc :r:

30.11.2011

Pan doktor se hrozně smál, že z vrchního pohledu, vypadá náš mimínek jako čertík :) ta nám dal fotku jednoho čertíka , prý to máme k Mikuláši místo uhlí a brambor :///:

Malej ďáblík :)

:C]]: O tom, že to bude malej ďáblík, to nepochybuji :kiss:
Manžel si dělá legraci, že tohle musí jednoznačně kluk, protože ručičkama drží volant :s:

27.11.2011

:€m: Ahoj maminky :)

Máme za sebou další prohlídku u pana doktora, fotku dodám hned, jak se k ní dostanu. manžel ji nosí u sebe v peněžence :)

parada jak krasne rostete :one: tesim se na fotecku Buracka :dance: a s tou bolesti hlavy to budes muset vydrzet, co bychom pro mimisky neudelaly, ze? zkus si stahnout hlavu satkem, me to pomaha :a:

13.11.2011

Náš majinkej " Buráček" na prvním velkým focení u pana Dr :a:

Náš " Buráček"
08.11.2011

Zdravíme všechny maminky:)
Protože mám ted asi dvakrát tak dlouhý vedení a všechno mi trvá, tak se asi po 32 pokouším napsat Vám :)

taky jsem tu nová a na vkládání nových příspěvků jsem ještě nepřišla :D my mimi čekáme 10.6.2012...

ahojky :a: vítáme vás!!! My máme termín koncem června, ale 13.6. máme s manželem výročí svatby :)
Přejeme krásné těhulkování, Lucka s Domčou a pupíkem

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka