Deníček uživatele Něnika

09.10.2014

Je tu někdo, kdo rodil plánovaným císařem v Pardubicích? Zajímalo by mě, jak to probíhalo, jestli se nastupuje až v den porodu nebo už den předem, jestli jsou nutná nějaká předoperační vyšetření, jestli se dává klystýr. Děkuji moc.

rodila jsem plánovaným císařem sice v jiné nemocnici, ale myslím, že všude se nastupuje o den dřív, dělá se monitor a konzultuje se s anesteziologem anestezie. S sebou jsem měla přeoperační vyšetření od obvoďačky - EKG..Klystýr mi ráno před operací dělali :-( tak asi tak... :-)

07.03.2014

Prosím, kdo jste byl na odstranění nosní mandle, tak pak pooperační kontrola na ORL vypadala jak? Co přesně dr dělá? Děkuji za info.

20.02.2014

Holky, když jsem měla RD na 2 roky, pak jsem zůstala doma jako starající se o dítě, takže zdravotní za mě platil stát, ale příjem jsem žádný neměla a se zaměstanavatelem jsem měla dohodnuto, že budu doma do 4 let dítěte a že mi bude držet místo. V září to byly 3 roky a teď bych šla na neschopenku a pak mateřskou a rodičák, tak bude se mi to počítat z předešlého platu anebo už ne? Díky za rady.

ahoj, pokud jsi se dohodla se zaměstnavatelem, že budeš doma do 4let věku dítěte, tak je jasné že nemůžeš čerpat neschopenku.
Další věc je PPM. Začít čerpat PPM musíš maximálně do dovršení 4let věku dítěte. Pokud to nestihneš, nemáš na PPM nárok.

Děkuju moc všem. Tak to je v pytli, zaměstnavatel je Česká pojišťovna, takže se asi nedohodnem... :n: Co se dá dělat.

ahojky,bohužel,jak píše maminka niže,na neschopenku asi nenastoupíš... nebo se budeš muset domluvit se zaměstnavatelem,protože jakmile máš domluveno volno do čtyř let,tak nemáš ušlý zisk a tudíž ti neschopenka nenáleží.to by tě zaměstnavatel musel umožnit nástup a je to pro něj nevýhodné,protože jednak ti plyne dovolená a jednak 3 týdny musí platit on... navíc za neschopenku nemůže přijmout jinou pracovní sílu :( takže zkus domluvu nejdříve a pak uvidíš,jinak budeš doma zadarmo :( s tou PPM je to taky tak,poku´d máš stejnou pracovní smlouvu jako před prvním těhu,tak máš nárok na stejnou výši PPM až do čtyř let prvního dítěte :€s€:

pokud máš v práci volno do 4 let věku dítěte, tak nemůžeš v jeho třech nastoupit na neschopenku, protože na neschopenku máš nárok jen když máš ušlý příjem ze zaměstnání z důvodu dočasné pracovní neschopnosti. Ty ale nemáš příjem ze zaměstnání z toho důvodu, že si se tak dohodla se zaměstnavatelem. Pokud bys chtěla na neschopenku, musel by zaměstnavatel přistoupit na změnu té vaší dohody a papírově ti umožnit návrat do práce dříve. Nevím, jaké máš se zaměstnavatelem vztahy, pro něj to ale žádná výhoda není, protože první dva týdny neschopenky ti musí platit ze svého, až od 15. dne marodění platí nemocenské sociálka.
Co se týče mateřské, pokud máš pracovní poměr na dobu neurčitou, tak máš nárok na výpočet PPM ze stejného vyměřováku, jako si měla na předchozí dítě, pokud na mateřskou nastoupíš dřív, než budou staršímu dítku 4 roky.

12.02.2014

Já vím, jsem blázen, ale jistota je jistota ;) V pátek jdu k dr a termín porodu podle ms je 16.10. :dance:

Říjňátko 2014
08.02.2014

Tak asi to vypadá nadějně :) V pátek jdu k dr, tak uvidíme :) Antikoncepci jsem vysadila před Vánoci, takže se zadařilo docela rychle :)Termín tedy říjen 2014.

Asi je to tam :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, děkuju, nechci provolávat sláva, dokud to není od dr, ale tak snad doufám a věřím :s: Přeji, abys taky brzy našla dálnici, tak hurá na :sex: ;)

02.12.2010

Ahoj holky.
Rozhodla jsem se, že Vám taky popíšu svůj porod. Rodila jsem 8.9. ale byl to tak špatný zážitek, že až teď jsem se odhodlala popsat ho...

Já se dopředu tak bála porodníka a sester, že jsem si zaplatila s sebou dulu-a všichni se chovali líp, dokonce jsem neměla ani doktora u porodu. Představovala bych si jejich přístup ještě lepší, ale rozhodně byl lepší, než u tebe, tak doporučuju pro příště dulu s sebou. Akorát to stojí okolo 4 tis. Kč.

ahoj, já jsem rodila v Třebíči a to 14 dní před termínem. Oproti tvému porodu pohádka, opravdu, stěžovat si nemůžu. Všechno to začalo v pátek. V 11 jsem odešla z kontroly na gyndě a cestou domů mě chytly slabé kontrakce - poznala jsem je jednoduše, pže jsem kvůli předčasným kontrakcím 2xkrát ležela v nemocnici. Přesto jsem ty kontrakce neřešila, byl to 38 tt a to už mi bylo řečeno, že rodit můžu kdykoli :) Říkala jsem si to přejde, doma jsem si lehla na chvilku a bylo po bolestech. Sbalila jsem si věci na chatu a čekala na partnera, abychom na víkend odjeli. Do večera se mi kontrakce postupně zpravidelňovali, nejdřív to bylo každých 15-20 min, od 20 h se to zkracovalo - do 23 hodin už to bylo 10-15 min. Partnerovi jsem řekla,že si půjdu lehnout, po pár minutách mě přišel zkontrolovat a zeptal se mě proč nespím a já že mám kontrakce. " To už jako rodíš?" zeptal se mě a já na to, jak to mám vědět, když rodím poprve :D tak jsem se převlíkla a šla zase dolů, mezitím partner zburcoval celý barák, že asi rodím - no komedie jako hrom :) Jeho maminka běhala po baráku celá nervozní a venku kouřila cigaretu za cigaretou a nadávala nám, že jsme tak klidní... Bylo 1:15 a jeli jsme do nemocnice, na příjmu jsem byla od půl 2 a na sál jsem se dostala ve 2 hodiny. Sestřičky se mě vyptávali jak často mám stahy, a utěšovali mě, že to jsou jen poslíčci. Kolem 1:45 přisla doktorka, prohlídla mě a povídá "Vy rodíte!", já viděla jen krvavou rukavici a divný pohledy sestřiček. Snažila jsem se krotit, abych moc nekřičela bolestí, tak jsem jen mlátila kolem sebe, od přítele vím, že jsem ho prý pěkně bouchla a nadávala jsem mu:D ale sestřičky tam přišly vždycky tak 2xkrát za celou dobu, naštěstí jsem to měla do 2 hodiny za sebou. Řekla jsem si o kapačku Oxytocinu a malá se narodila v 3:57 v sobotu ráno. Bolesti jak sviňa, nevěděla jsem jak si lehnout, abych ulevila sobě i malý, ale nejvíc se ulevilo hned, jak byla venku.
Jinak chválím, já bych asi po této zkušenosti další dítko nechtěla... Takže držím pěstičky,aby příští porod proběhl hladce, pozdravuj mrňouska :)

To vůbec nevadí, že tě vzali na císaře. Vůbec kvůli toho nejsi špatná máma! Já taky rodila normálně (vyvolávaný porod) a neotvírala jsem se. Prostě to nešlo. Po 14 hodinách neskutečných bolestí jsem byla na 4-5 prstů. Malý měl pak tachykardii a taky akutní císař. Ale já jsem na rozdíl od tebe za to byla neskutečně šťastná. A druhé dítě chci taky rodit císařem.
Chlapečka máš nádherného!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky