Deníček uživatele MišánekP

18.04.2014

Ahoj,holky. Mám malý dotaz. Minulý čtvrtek jsem byla na revizi. Proběhla v pořádku. Špinila jsem jen trochu a další dva dny už vůbec.
Ale v úterý jsem začala krvácet a začalo mě bolet břicho. Je možný,že bych tak brzy dostala menstruaci? Doktorka dnes neordinuje abych jí zavolala. Děkuji za každý názor.

26.04.2013

Ahoj holky,jsem už bezradná. Mám dvouletýho kluka a nechce mi vůbec jíst v židličce.

Lehko se mi to řekne, ale chce to důslednost. Papat se bude u stolu a tečka. Takhle si tě omotává. V židličce nebo na normální židli u stolu (jako velkej). Já jsem prcka taky dřív krmila tak, že jsem za ním běhala. Ale pak se nějak naučil, že u jídla se sedí v židličce. Nevím teda přesně, jak došlo k tý změně, každopádně jsem si uvědomila, že tak to pořád dokola nepůjde. Nejlepší je asi teda najíst se společně u stolu. A když bude odbíhat, tak smůla, jídlo pryč. Teď asi trochu odbočím, ale může to souviset. Mám dvou a půl letýho kluka, jeden čas hodně začal zlobit s jídlem, třeba neobědval, tak jsem zkusila vypustit dopolední svačinu, no a hned měl na oběd hlad a krásně baštil. Postupně jsem se naučila, v kolik naposled a v jakym množství potřebuje svačit, aby potom jedl oběd-večeři. Když ji napřed nechtěl, tak už jsem mu ji třeba v půl jedenáctý nedala, protože by se nasytil. A vynechala jsem takový ty různý pochutiny mezi jídly. Teď má teda takový období, kdy si vymejšlí, že tohle a támhleto nebude papat, že chce támhleto a tak... je to náročný :-) Někdy vidím, že to jen tak zkouší a dělá divadlo, tak dám talíř pryč, řeknu, že to papat nemusí a ať jde od stolu. Pokud má opravdu hlad, tak se po chvilce trucování vrátí a řekne, že bude papat :-) Nebo ho vem na procházku a nech ho pěkně vyběhat, uvidíš, jak bude ještě rád jíst u stolu. Protože bude mít fakt pořádnej hlad a ty s tím jídlem za nim po kolenou nepolezeš :-)

Taky bych nejraději nastolila společné jídlo,ale přes týden jsem s nim sama a nevim jestli to pomůže. Je fakt,že když mě vidí jíst,tak chce hned ochutnat co jím. Třeba by to pomohlo.

In reply to by MišánekP

V tom bude asi ta potíž ... já si neumím představit, že bych s dětmi nejedla, my spolu snídáme, obědváme a večeříme. Sváči probíhají nějak za pochodu, to mi nevadí, ale velká jídla zásadně spolu. Už od když jsme začínali s příkrmy, tak jsme je dávali spolu s naším jídlem a vždy jsme měli něco, co se dalo dát dětem do ručky (brambora, těstoviny nebo uvařená zelenina pro ně).

08.03.2013

Zdravím všechny z Pardubic. Potřebovala bych poradit kde bych mohla koupit v Pardubicích dětské boty s žirafou. U nás jsou už na jaro všechny vyprodaný. :dance:

Tak s žirafou mají klasika v Baťovi- ten je v Afi paláci a pak je docela dobrý krámek s dětskýma botkama na 17. listopadu, myslim, že je to přesně proti bistru Rathouský-nevim jak dobře znáš Pardubice. Mají tam docela dobrý výběr značkových bot, ale netušim jestli už taky nejsou vyprodaný...

In reply to by zzuzana

To já jsem chtěla na konci března ale kamarádka u nás kupovala před týdnem a prý už skoro žádný nemají. A když se ptala kdy má kupovat sandále na léto tak jí prodavačka řekla že už v dubnu. :00: Tak se jedu raději zítra podívat než abych pak lítala a sháněla.

12.06.2012

Ahojky holky,poradíte mi prosim jaký koupit talířek na učení,aby ho nepřevrhl. Jaký používáte vy.

Ahoj, my ho máme, nevzpomenu si teď na značku, ale je to i s pokličkou (zároveň druhý talířek) a je to na nic. Drželo to, jedině, když se do toho dalo vřelé jídlo a to jen chvíli. Za mě to byla zbytečná investice :n: :a:

ahoj, my měli plastový z intersparu. Ta guma tam byla nasazovací.
Ale u nás se to neosvědčilo. Možná pro úplné mimi, ale my to dali dcerce když se učila jíst sama (15m)a minulo se to účinkem.
Právě ji moc rozčilovalo,že si to nemůže posunout, takže se to furt snažila odlepit a nakonec to bylo všude - nesoustředila se na jídlo, ale na to odlepení, pak jsme jí to dali bez té gumy a byl klid. Polívkou jsem ji krmila, ale druhé jídlo si jedla sama. Jo a pod židličkou jsem měla vždy roztáhnutou plínu - přece jen hodně toho měla mimo. :s: Ale během 3 měsíců už plína nebyla potřeba :a:

In reply to by MišánekP

jj, za zkoušku nic nedáš, ikdyž teda už píšeš, že talíř obrací, tak jsem zvědavá, jak se mu bude líbit, když to nepůjde. Proto se ta moje právě nervovala a snažila se to urvat :///:

29.05.2012

Ahoj holky,tak by mě zajímalo,jestli dáváte svým dětem ještě nějaké vitamíny navíc př.nějaký multivitamíny. Nám bude v červnu čtrnáctměsíců a nic zatim nedávám. Tak právě nevim. :a:

Ne, zdravému dítěti žádné vitamíny ani doplňky stravy nepřidávej... pestrá a vyvážená strava je to nejlepší, co může mít...

Ahoj, nám řekla dětská dr., že mám od 6. měsíce dávat fluor na zoubky (že prý se od té doby tvoří základy pro trvalé=druhé zuby). Takže dávám to. Ale vím, že sousedka (má dceru o 4m starší) nedává, protože jí to dr. neřekla. Tak je to asi o názoru dětských lékařů, co je a není potřeba. Poraď se s ním, až tam půjdeš na kontrolu.

26.05.2012

Tak konečně jsem se k němu dostala a uháčkovala. :€s€:

Háčkovaný krteček
Háčkovaný krteček
18.04.2012

Ahoj holky,chtěla bych si udělat kurz cvičení miminek s maminkami a nevím zda musim projít nějakým školením. Nevíte některá náhodou zda musim být proškolená a popř.kde bych takový školení sehnala?

31.03.2012

Ahoj holky,potřebovala bych poradit. Za dva týdny nám bude rok a už by měl jíst skoro všechno.

zkušenost nemám. ale vaříme dětem to samý co vaříme nám. kniha, kterou používám je Vaříme zdravě, chutně hospodárně, ze který už vařila moje babička (najdu tam všechno, postupy, rady...) a pak jsem kdysi koupila manželovi jeden výtisk kuchařky toho itala, tak z tý čerpáme.
ale je pravda, že co dětí baští s námi, tak si jídla víc hlídáme, aby tam byl dostatek zeleniny, nebyly smažený, používáme mnohem víc čerstvých potravin (polotovary kupuju fakt výjimečně)...

není v roce na takovou knížku trochu pozdě ;) vždyť v tomhle věku už může baštit normální dospělácký jídla, jen na sůl a koření je potřeba trochu opatrnosti

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky