Deníček uživatele Markýsek

28.09.2013

Hezký večer maminky, s dcerkou 4 roky, jsme byli doporučeni na vyndání nosní mandle, bohužel si nemůžu dovolit Modřany (stojí to 5500Kč, volala jsem tam),velmi mě to trápí ale bohužel na to prostě nemám. Takže nám nezbývá než zvolit klasickou metodu, můžete mi poradit kde např. v Praze jste byli spokojeni? Na kolik dní to bylo?jak to probíhalo?

Ahojky, my jdeme tento týden do Motola a jelikož jsme z Prahy, tak to bude probíhat. Jeden vyřídíme papíry, pustí nás dom a druhý den v sedm ráno nástup, výkon a v 16 hod domů.. Tedy za předpokladu, že vše bude ok :-) Doporučovali nám i KLadno

Za 14 dní nastupujeme do Vinohradské, můžu ti dát pak vědet. ALe na kontrolním před objednáním byli úžasní, trpělivý a vůbec strašně hodní. Nastupovat budeme v neděli, v pondělí ráno, hned jako první jdou nejmladší, zákrok, který trvá cca 20 minut a v úterý domů. Samozřejmě tam budu s ní :)

Motol je super nebo my chodíme s malou na Polikliniku Mazurskou na Prahu 8 záleží kde bydlíte

01.02.2013

Ahoj maminky,

Ahojky, my byli s tříletým synkem na nosní mandli v prosinci před vánoci ve vinohradské nemocnici v Praze. Absolutně jsem spokojená super přístup i péče a metoda naprosto stejná jak na soukromých klinikách také to upalují laserem aby nedorůstala, takže žádná jiná péče není na soukromé klinice, krvácení také žádné závratné a to jí měl hodně hodně velikou, s tím, že si nechají mamku s dítětem i přes noc, což považuji za lepší protože co potom, když dítěti se něco zhorší půl dne po operaci a narkoze, když je večer už doma, to je jen můj názor. neplatila jsem vůbec nic jen za pobyt v nemocnici, takž rozhodně bych soukromé kliniky zvážila, péče nebude jiná jen chtějí za to peníze, myslím, že pro malé děti je kvalitní velká nemocnice možná lepší, tak držím palce

In reply to by Radu

Moc mocti dekuji za odpoved.....ja urcite nechci preferovat soukromou kliniku z nejakeho snobstvi,jen sem chtela zajistit pro Juli perfektni pristup,pro upresneni vyhnout se treba pristupu jako je v detske Brnenske nemocnici a nebo v neposledni rade v nasi Jihlavske.....a pokud by statni nemocnice zaridila to stejne a ja jeste usetrila tak budu jedine rada co si budeme vykladat.Jako jednoznacne se priklanim k laesru,protoze to krvaceni pri normalnim zakroku me trochu desi,ale jaktoze je to ve vinohradske zdarma?ten laesr?jinak sem urcite pro zustat tam s ditetem pres noc!uprimne docela jsi me potesila ze se neco takoveho dat sehnat v normalni nemocnici :-)

04.01.2013

ahoj maminky,
potřebovala bych poradit jestli máte někdo zkušenosti.

holky moc Vám děkuji za vaše komentáře....
u nás není zatím žádná změna, včera sem byla s Juli u jedné orl tady u nás,jenže paní dr. to nějak extra nezajímalo, řekla mi že tekutinu na bubínku stále trošku má, nosní mandli má mírně zvětšenou, podle tympografu stále špatně slyší...řekla mi že je divné že dcera netrpívá na angíny a jiné infekty,ale víc to nekomentovala...pak vyzkoušela jestli slyší tím že na ni šeptala..jenže holka slyšela,uplně všechno přec celou místnost a dr. mi na to řekla: "hm..to je divné,slyšet by neměla, no ale budeme se řídit tympografem" ale to je přece divné ne?...povídám jí že se mi ale nelíbí že je jediné řešení kompletní operace (trubičky,mandle)..že přece musí být něco čím bych se mohla zkusit vyhnout tomu...to se na mě jen usmála a řekla no něco vyzkoušet můžete,povídám a co? a ona kupte jí žvýkačky...a pak povídá víte kdyby byla starší dala bych Vám kortikoidy a bylo by po problému ale takhle...není to postavené na hlavu?že být starší tak to vyřeší lék a jen protože je mladší tak musí na operaci? .... no konzultovala sem to s dětskou,té se to taky nezdá a tak mi dala doporučení na nějakého specialistu do Brna,takže se objednám tam a uvidím co mi poví on..samozřejmě bych si nevzala na triko to že bych zanedbala zdravotní stav Julči,pokud i on řekne operace tak začnu hledat nemocnici a konzultovat co bude nejlepší a jak a proč apod. Jen prostě doufám,že on se k nám bude konečně chovat s nějakým zájmem,že konečně něco udělá...No máme cca měsíc k dobru, dneska jdu koupit kapičky Audiron a budu tím vytírat ouška,velmi mi je doporučujou maminky, koupili sme Otovent,budeme profukovat ouško přes nosík, a ještě chci zkusit homeopatika na tu nosní mandličku....a uvidím jestli tam bude za ten měsíc nějaké zlepšení...tak nám držeta palečky at je to lepší...i když moc tomu už nevěřím...moc se o malou bojím :( chjo to je trápení ...tak sem se Vám vyfnukala...

Taky se podělím o svou zkušenost. Má starší dcera trpěla častými záněty středouší. Někdy to bylo na píchnutí, někdy né. Rýmu mívala, ale né zas tak často. Pak ale začala hůř slyšet - když třeba koukala na TV stěžovala si, že neslyší, že jí mám dát hlasitěji. Na ORL nás poslali na tympanograf, kde zjistili, že u jednoho ouška vychází špatně B křivka. A tak ve svých 5 letech podstoupila trhání nosní mandle a právě zavedení stipule (jako bylo doporučeno i Vám). Trubička je v uchu cca 1 rok. Zákrok se provádí v narkóze a dělá se to najednou - mandle i stipule. Po roce ale opět tympano vycházelo špatně, takže další operace na zavedení trubičky. Další rok opět to samé. Teprve po 3 letech už bylo vše OK. Musím, ale říct, že po tu dobu, co měla trubičku, neměla ani jednou zánět ucha. U mladší dcery, jsem už od miminka pozorovala, že se jí hůř dýcha. Časem začala i chrápat a když začla běhat, stačil kousek běhu a byla neskutečně zadýchaná. Vypadalo to, jako by pořád měla plný nos, dýchala pusou, huhňala - ale rýma žádná. Pak jsme byli 2x za 2 měsíce píchat ucho. Opět nám bylo doporučeno trhání nosní mandle a dání stipule. Taky vycházelo špatné tympano. U ní jsem ale žádné zhoršení sluchu nepozorovala, tak s vytržením mandle jsem souhlasila, ale odmítla jsem zavedení stipule - to jí bylo 2,5 let. Oni to totiž dělají raději najednou, aby dítě nemuselo třeba po půl roce znovu pod narkózu, ale aby se zlepšil tympanograf opravdu někdy stačí odstranit mandli. Na trhání mandle jsem se vyloženě těšila a musím říct, že i dcerce se neskutečně ulevilo. Takže tady opravdu stačilo jen vytrhnout mandli a žádná stipule nebyla zapotřebí.
Zajděte si ještě k jinému specialistovi a uvidíte...

Ahojky, já tě nechci děsit zajdi ještě jinam, ale já mám tříletého chlapečka jsme po vyndání nosní mandle, také stále chrápal měl opakované infekty a husté rýmy, ale nejhorší na tom je, že i špatné ouško a bohužel v takovém stavu, že jsem to ani netušila, prý na něj špatně slyší, poslali nás na audio a skutečně, také jsem dělala pokusy a šeptala vše slyšel, ale nález je takový jaký je a to audio to potvrdilo, myslím si, že pravda to asi bude na základě mé zkušenosti, také jsem si to vysvětlovala a nakonec jsme šli na operaci a neskutečná úleva proběhla, nechrápe, rýmy už nemá, ouško už se zhojilo vše se jeví dobře, takže fakt asi bych to neprotahovala, aby neměla poškození bubínku, bud ráda že se na to ještě relativně včas přišlo, držím palce, vše bývá od nosní mandle je to mrcha, která škodí někdy usilovně někdy nenásilně a nenápadně, nás potrápila teda festově.

syn - 3 roky začal pěkně chrápat, dětská nás poslala na dětské ORL, tam ho ledabyle vyšetřil doktor a okamžitě odeslal na objednání k odnětí mandlí, že prý čím dřív, tím lépe a bude mít menší následky.
Ještě ten den jsem si okamžitě domluvila vyšetření jinou ORL lékařkou, která řekla, že kdyby psala skripta, tak ho chce do publikace, protože tak krásné a fyziologické a naprosto ZDRAVÉ mandle se vidí jenom z protekce a že v žádném případě žádný zákrok a chrápání je zřemě alergického původu ( i já mám atypickou alergii na prach a roztoče)
tak asi tak u nás :-)

Ahoj ,tak nejsem doktorka ae já bych zkusila ještě jinou paní doktorku a uvidíš co ti řekne,já mám sice trochu jinou zkušenost ale mám, mého syna na ORL léčila paní doktorka neustále kortikoidníma kapkama a dost dlouho tak jsem přešla jinam a tam nás vyléčila paní doktorka do měsíce a už se nám problém nikdy nevrátil.

17.07.2012

maminky poradíte, dcera od 17.9. nastupuje na celodenní docházku do školky, 16.9.jí budou tři roky,ale jedná se mi o to že přijatá do školky je od 3.9.

já budu malou dávat taky na těch 5 dnů a může to být na celý den jak sem se ptala a nahlásit bys to měla na sociálce a co vím od kamádky vždycky dostala ze školky potvrzení, že tam malý je jen těch 5 dní. Myslím že to zůstalo pořád stejné.

21.06.2012

Holky hledám honem levné ubytování v londýně, měli sme rezervaci u nějakých slováků a paní nám bez našeho vědomí zrušila rezervaci a jen nám to oznámila..a za jedenáct dní odlétáme a nemám kde bydlet.

25.05.2012

Ahoj holky, opravdu nutně bych potřebovala poradit, nikdy sem neletěla ještě a teď se chystám se ségrou na dva dny do Londýna a poletíme jen s příručním zavazadlem. Rozměry jsem si už zjistila, ale zajímalo by mne zda si do něj můžu dát tyto věci a v jaké formě (vím že je to po 100ml max.1 litr, ale všude mluví jen o pití)???

Ahojky. Bydlime v Londyne tak snad pomuzu. zaprve pokud letite pouze s prirucnim zavazadlem tak dalsi zavazadlo jako treba kabelku mit nesmis (budes ji muset narvat do prirucniho kufru). leky muzes samozrejme mit, kulaty pilnik take, hreben ano,malovani bez problemu. ostatni veci jako mydlo, vonavka, pasta atd.musi byt maximalne po 100ml (lahviccka nesmi byt vetsi nez stomililitrova, to ze by byla 200ml ale poloprazdna by neproslo).doporucuji nakoupit v drogerii cestovni baleni techto veci. jinak doklady, nabijecku,...mit muzes. neber sebou zadne jidlo.

In reply to by chiquitka

Jeste jsem zapomnela dodat, zs vsechny tekutiny (makeup, vonavka, krem,...) musi byt v plastovem sacku, ktery zakoupis za pasovou kontrolou na letisti. v londyne jsou pak zadarmo az poletite nazpet (pokud poletite z Gatwick nebo Heathrow, pokud z Luton tak tam zaplatite £1)

In reply to by chiquitka

Ty jo, moc moc děkuji za přesné informace :) fakt jsi mi docela pomohla...a ještě se zeptám, myslíš že ty sáčky můžu koupit normálně v papírnictví, takový ty uzavíratelný (jak jsou nahoře ty dvě drážky a zacvaknou se k sobě :) ) děkuji

Ahoj Marky,
minulý týden jsem přiletěla z Norska, tak se Ti pokusím poradit.
Myslím, že 1 litr s sebou mít určitě nemůžeš. Já měla půllitrovou flašku plnou asi do jedné třetiny a zabavili mi jí. Kamarádce vzali i krém. S voňavkou to bude podobné.
Všechnu kosmetiku jsem měla v kufru, tam se to tak neřeší.V příručním je dobré mít léky, veškerá elektronická zařízení a nabíječky k nim i USB kabely.
Veškerou drobnou kosmetiku jako řasenku, make-up, pastu (ta Ti snad projde) si dej do jednoho sáčku.
Jestli s sebou můžeš mít kabelku to nevím, ale myslím, že asi ano. Záleží na letecké společnosti.
Určitě měj veškeré doklady při sobě.

Snad Ti holky poradí. Já ještě nikdy neletěla jen s příručním. :s:

Šťastnou cestu! :one:

12.05.2012

Ahoj Maminky, poradila by mi nějaká maminka nějaké levné ubytování v Londýně?Chceme se ségrou si udělat výlet do Londýna a potřebovaly bychom tam jednu noc přespat...nemáte adresy na nějaké levné ubyt

29.04.2012

maminky poradí mi někdo, úplně nové tričko, které si včera dcerka zaplácla zmrzlinou,dala sem ho vyprat jenže sem si nevšimla že v pračce zůstala schovaná modrá ponožka a teď má na žlutém tričku modré

In reply to by Jana8208

Děkuji za radu, určitě koupím do zásoby - s tou stálobarevností sem fakt nevěděla, tak sem ho ještě mokré namočila do teplé vody, rozdrobila jsem na něj tapletu do myčky, nechala chvíli působit, pak sem ho obalila celé v pracím prášku a dala znova hned vyprat a světe div se tričko je úplně v pořádku... :) :€s€:

05.02.2012

Ahoj maminky,
potřebovala bych se zeptat a nikde sem nenašla odpověď, budete některá vědět?

Zavolej si do školky, měli by to tam vědět. A nebo do svého zaměstnání, možná spíš na ÚP tam to musí vědět určitě ;-)

Ahojky...tak abys nepřišla o RD, můžeš dát malou do toho 16.9. pouze na 5 dní a od 17.9. už může chodit každý den. Jo a nezapomeň na potvrzení!!!

03.01.2012

ahoj maminky, už mi to hlodá delší dobu v hlavě, ale teď když má jít letos dcerka do školky ještě víc.

tak roka a pul stare ditko zkousi co vidi jinde a rozum s toho nema...a jinak nemyslim si ze je vse o vychove:(
nekdy je to dite taaak palicate ze i kdyby ho maminka "řezala"od envidim do nevidim nehne s nim nic:(
a snad zadna nemame patent na vychovu a snazime se to delat jak je podle nas dobre!!!!
ano jsou deti hodne a jsou deti zle ale to jsou i dospeli lide tak to hold na svete chodi:(nechapu tohle stezovani.....nejni to ejdina debata co jsem uz cetla ...a je to porad o tom jednom....
taky mam doma ditko co nemlati deti an pockani a uz si od mala par ran vyslouzil a za nic ale nechavam ho aby si ucinil poradek sam .... a dari se my to nikoho nemlati jen rekne aby toho ten dotycky nechal a odstrci....
ja mu az zadkem vecne stat nebudu..tak at se umi o sebe postarat sam viz. skolka...
nechci tim nikoho nakrknout je to jen muj nazor!!!

In reply to by Cargo

Souhlasím ;) Rok a půl staré dítě to podle mě nedělá naschvál, ale prostě zkouší.
Mám kamarádku s 2,5letou dcerou a vím, že holčička je slušně vychovaná, že kamarádka na ni nekašle, ani ji všechno nedovolí, přesto několikrát naši malou ošklivě strčila nebo jí vzala hračku. Je to i o temperamentu dětí ;)

Ahoj - tak tento tvůj názor přesně vystihuje mé pocity. Taktéž se bojím dát dceru do školky a to ze stejného důvodu. Nechodíme moc ani na hřiště a máme to ještě horší v tom, že malá je hrozně bojácná a neprůbojná, o to víc hrozí, že jí budou děti "šikanovat" (ano píši to do uvozovek, ale ona to ve své podstatě šikana je..).
Jelikož teď čekáme druhé mimi a to se narodí až malé budou 3 roky, zvažuji v poslední době možnost se na celou školku vyprdnout (chtěla jsem ji dávat jen dopoledne, aby si začala zvykat) a nechat ji ještě v bezpečí domova, navíc mám strach aby si nemyslela, že s narozením mimča jsme ji začli "odkládat" do školky..

Ahoj jako bys mi mluvila z duše... taky to nechápu. Syn( v únoru 3 roky) začal od září chodit do školky na pět dní v měsíci. Moc se tam těšil, ale po prvním dni mi řekl, že tam už nechce, že ho tam děti bijou, chudák je tam nejmladší. Naštěstí se jednalo o děti mých kamarádek, tak jsem si to s nimi vyříkala a je klid...
Ale máš pravdu, je toho teď všude...Myslím, že je to teď tím, že si někteří rodiče dětí nevšímají a taky televizí!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka