Deníček uživatele kolousek

22.03.2009

Nazdárek holky, chci se zeptat, rodila jste některá koncem pánevním v olomoucké fakultce? Malý se mi zatím neotočil, tak sonduju co a jak.

já jsem koncem pánevní rodila v Olomouci a brali mě císařem, jelikož malá měla mít +- 4000g, ale zjistili mi to až v porodnici, že je otočená, takže během týdne jsem rodila císařem. pak jsem se sice dověděla, že kdyby byla menší, tak by ji ve mě otočili, aby šla normální cestou, tak nevím co je na tom pravdy.

Já jsem sice v olomouci nerodila,ale malá byla taky otočena zadečkem.A v Hořovické nemocnici se rodí koncem pánevních do 3500g,pak už císař.A já měla termín 28. a hned druhý den mi ho udělaly,ale měla jsem k tomu vysoký tlak.Tak Ti držím palečky,aby vše dobře dopadlo a asi bych hodně zvážila tu nemocnici.

Já teda osobně s porodem KP nemám,ale prý nechávají rodit spontáně do určité váhy miminka a jak je váha vyšší,tak je to indikace k císaři...pokud ještě nejsou nějaké jiné problémy...já sama se do Olomoucké fakultky taky chystám v dubnu,ale malá je už hlavičkou.tak snad vydrží:))
A třeba se ti taky prcek ještě umoudří:)) Přála bych ti to...
Nechci nějak strašit,ale Olomoucká porodnice je pověstná tím,že preferuje spontánní porody až do uplného vyčerpání všech prostředků a k císaři se uchylují jako k poslední možnosti...
Taky z toho nejsem nadšená a i proto jsem váhala,jestli nejít rodit do štbk,ale nakonec jdu do olom a snad to zvládneme ve zdraví...tak mooooc držím palce at se prcek ještě otočí a když ne,tak at porod proběhne co nejlépe a bez problému...papa a hezkých pár týdnů těhulkování.))

In reply to by brablik

jseš zlatá. Bohužel už jsem taky slyšela, že se přiklánějí k spontánním porodům, tak v případě, že se neotočí zvažuji Šternberk. No uvidíme. Každopádně dík a přeji taktéž co nejlepší zbytek těhu a pohodový porod. :a:

11.03.2009

Tak jsem dneska byla opět v poradně a málem mě piclo :00: . Paní doktorka mi sdělila, že náš brouček, který byl celou dobu hlavou dole, se otočil koncem pánevním :n: .

ahojky, zítra také začínám 33t. a malá zatím byla na každém ultrazvuku hlavičkou nahoře - KP, na velký ultrazvuk jdeme ve středu, tak jsem zvědavá co mi doktor řekne, ale už se toho také začínám bát :-(
doufejme, že se umoudří :-)

Ahoj, nic si z toho nedělej, miminko se ti může přetočit ještě v den porodu, já to měla taky tak do 34tt hlavičkou dolů (už od 27tt), ve 34tt koncem pánevním a ve 36tt byla opět hlavičkou dole, a narodila se 39+O, :a:

Ahojky, jsem na tom úplně stejně, právě jsem se tady chtěla "vybrečet". :r: Můj malej ležel celý těhu napříč, při kontrole ve 29tt byl hlavičkou dole, tak jsem jásala a doufala, že se zas nepřetočí zpátky. No a při páteční kontrole 32tt bylo všechno jinak. :cc): Seděl si tam pěkně hlavičkou nahoru. Tak jsem taky pěkně zírala, co si to ten náš drobeček dovoluje. Na další kontrolu jdeme příští pátek, tak uvidíme, jestli se náš princ uráčil zaujmout správnou polohu. :s: Teď konečně chápu, proč mě celou dobu tak tlačí někdy až bolí pod bránicí, že ani sedět nemůžu, to bude asi ta hlavička. Máš to taky?

07.01.2009

Po dlouhé době se mezi vás opět hlásím.

Tak to je fajn, že všechno nakonec dobře dopadlo. Snad už jste si to horčí vybrali a teď už se budete jen těšit a těšit a těšit ......

In reply to by kolousek

Jj, mám termín 25.4. na moje narozky :\x: ...ale pochybuju, že nám to vyjde se do něj trefit .... ale to je jedno, hlavně ať je všechno v pořádku. Tak ať nám to utíká :a:

In reply to by vodnanka

Teď na to koukám, ty máš narozky 25.4.? Já taky!!! :qu: Posledně jsme se právě s paní doktorkou v poradně bavili na téma jestli narozeniny oslavím ještě s prckem v břiše, nebo už bude venku :s: Ona se přikláněla k tomu, že už budu slavit s malým v náručí. Můj první syn se narodil 6 dní před termínem, tak jsem teď zvědavá :s: No uvidíme :w:

05.09.2008

Tak jsem dnes byla na kontrolním Uz. Jsem 6+1. Paní doktorka mi sdělila, že váček vyrostl, je tam krásně vidět žloutkový váček, ale zatím není vidět srdíčko.

Ahojky Koloušku,
je mi moc líto co ti řekli doktoři, ale i když je to absurdní psát tu cokoliv jak už tu některá z nás napsala ://: jediné co mi přijde vhodné v tuhle chvíli napsat je jedno pořekadlo. VŠECHNO ZLÉ JE PRO NĚCO DOBRÉ. Je potřeba se na věc podívat z té druhé stránky, než aby ses trápila ty i to miminko, tak je lepší, když to skončí zavčasu a hlavně nejsi žádná stařena, abys nemohla mít další miminko!!! :one: :\x:
Přeju hodně sil a štěstí !!! :a: :a: :a: :k: :k: :k:

jj, příroda sama rozhodla, že je to takhle lepší. Je dobře, že fungují tyhle "kontrolní" mechanismy.
Teď už to vezmete "NAĆISTO", jak píšeš :\x:

jsem na tom byla stejně. Váček byl šišatý a neměl správný tvar. Jenže embryo tam bylo a dokonce u jednoho i tlouklo srdíčko. Jenže vydrželo jen 5 dnů. Byla jsem v nemocnici, kde mi dávali Utrogestan a čekali. Před tím mi doktorka říkala, že to možná ještě bude dobré, ale nebylo. Tohle se prý stane ženě tak max. 1 x, a pak už ostatní těhu budou dobrá. Mně se to stalo 2 x. Ale nyní jsem v 16 tt a i když to trvalo trochu déle, tak to stojí za to!!! Takže trpělivost, pokud to nebude dobré nyní, tak za 3 měsíce 100%!!! :h:

03.09.2008

Tak jsem dnes s bušícím srdcem a stavem blížícím se infarktu :s: volala na výsledky HCG. V pondělí to bylo 3.265 a já měla obavu aby vůbec vyrostlo.

Každá máme ovulaci jinak a tudíž mimi může být trochu mladší nebo i starší ;) Důležité je, že ti stoupá hCG a je jedno, zda už bude něco vidět v dutince. To se klidně může i o týden posunout a pak ti zjistí z UTZ, že máš prostě jen mladší těhu, ale jinak je vše naprosto v pořádku!

tak to ti moooooc a moc gratuluju a preju at vsechny kontroly probihaj jak maj a at je vsechno v poradku :)

Ahojky určitě vše dobře dopadne.Já bych podle ms měla být 30tt a podle uz jsem 28 taky jsem měla ze začátku strach ale nakonec vše dobře dopadlo.Hlavně se nestresuj.Držím ti palečky :one: vše bude ok uvidíš Šárka84

01.09.2008

Tak jsem dnes byla u své dr. Už jsem se pomalu připravovala na to, že to dopadne špatně.

Taky držím palečky at to dobře dopadne.Mě taky pořád říkali že se mám připravit na nejhorší a že to vypadá že do rána potratím no a už jsem v 17tt a vše je v pořádku.Dej vědět jakto dopadlo. :)

Tak to ti opravdu budu držet všechny palečky :one: , aby :h: bilo správně.
Hcg máš vysoké tak to snad dopadne dobře! ve středu ti držíme palce :a: :a:

ahojky tak držím palečky at je vše ok, ja si první 2 tydny poležela v nemocnici kvuli bolestem a pořad mi brali krev a dělali ultrazvuky, taky sem tam měla hematon...sem měla pořád strach...a nakonec miminku bilo :h: a mně spadl kámen ze srdce

31.08.2008

Nazdárek holky, tak jsme se vrátili z dovči, bylo to sice fajn, ale jinak nic moc. Na dovolené jsem začala trochu špinit :r: .

Ahoj tak to ti budu držet palečky :one: . Já brala utrogestan a magnézko. Už jsem 30tt :w: . Hlavně se snaž nestresovat se. :a:

Nazdárek tak to držím palečky ať všechno zůstrane v pořádku.
Jejda a ty testíky jsou fajné, jsem snažilka a tak jsem si říkala, na které straně se pak objeví ta druhá čárka, už vím aspoň jak to vypadá. :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Být tebou tak to neřeším ajdu k doktorovi, když řekneš, že ti vyšel pozitivní test, tak ti podle mě minimálně vezme krev na HCG a uvidíš na čem jseš :one: Jinak ohledně těch testů, jestli ti tam vylezla ta čárka už skoro tak silná jak ta kontrolní a vylezla hned, tak myslím, že asi těhu jsi, ale to ti potvrdí jen doktor!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já si dělala test (jenom 1) až 14 dnů po vynechání menstruace. Vyšla mi silná fialová čárka pomalu ještě než se toho dotkla moč :s: a hned druhý den jsem mazala k doktorovi. Tak proč otálet?

22.08.2008

Děvčátka já už se těším na zítřejší odjezd na Šumavu. :dance: Máme už řadu typů na výlety s malým, tak jsem zvědavá jak se to broučkovi bude líbit.

To už jsi stoprocenně v očekávání já taky tak začínala a ted je ze slabé čárky devítiletá holka vydá za tři kluky :girl: :qu: takže gratuluji :\x:

ta je krásně silná tak tě neopustí. Ale ty se hlavně taky na tý dovolený šetři a žádný přepínání. Hlavně si to užij

21.08.2008

Nazdárek holky, tak ráno jsem zkusila ten test. No a je tam slabá! Nevím jestli se mám radovat, už jsem zažila zklamání a nic z toho nebylo :( .

Jsem říkala, že to je lepší si test udělat! Gratuluji..mě to čeká za 2 týdny taky.. snad budou zase pro změnu závidět netěhotný mě! A když ne, tak mě zase čeká pařba na celou noc! A zase nějaké ušetřené korunky navíc..

Ahojky,
taky grauluju a přeju Ti, ať čárka sílí a ať proběhne kontrola u dr. v pořádku. Jestli počítám správně, tak jsi teď 4tt a k dr. teda půjdeš v 6tt. To už by mohlo být vidět srdíčko, tak hodně štěstí. A nezkoušela jsi si vypočítat termín porodu?

19.08.2008

Holky jak vám je? Mě blbě, mám pocit, že se po... :sick: To jsem zvědavá co se z toho zase vyklube :00: . No nic. Jinak příjemný zbytek večera.

Dej vědět! Ať to bude jakkoliv. Mě se zvedá kufr už od ovu a to každý měsíc a každý měsíc mám "jiné příznaky". Mě to řekne jen test.. zkus ho. Bývá čitelná čárka už od 12.dne po ovu..

In reply to by Jana Kulhánková

určitě se ozvu. Já mám pocit, že mám těhotenské příznaky každý měsíc a nakonec nic. No ale ten test asi zítra ráno zkusím, bude to těch 12 dnů od OVU. U prvního mimi mi vyšel pozitivně taky 12 den. Ale moc šancí si nedávám, včera jsem věřila, že jo, ale dnes mi to už zase víc připadá na MS, tak nevím :00: No, nechám se překvapit! Jinak tobě ať to tentokrát vyjde :one: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky