Deníček uživatele Kočičí miminko

Ahoj maminky, tak po jakém kočárku by jste toužili, kdyby jste si mohli znovu neomezeně vybrat?

Taky jsme původně toužila po Mutsíkovi...cena za nový ale byla moooc vysoká..sehnala jsem bazárkový šedý..ale úplně jak nový..alespoň na fotkách..bohužel mi ho vyfoukli jiní zájemci (ještě jsme čekala na vyšetření jestli vůbec bude mít miminko srdíčko)...
Pak jsem teda šla do obchůdku u nás a taky koukala po X-landeru...jenže..hluboký mi připadal moc malá boudička a sporták se naklání celý i s nožičkama a tak je má mimčo v leže nahoru a skrčené...teda u toho co jsme viděla já...
Nu a nedávno mi jedna maminka zrovna říkala, že je dobře, že jsme ho nekoupila, že je s ním značně nespokojená.. ta bouda že je fakt malá a že NEHOUPE...měla právě ty barvy, co jsme chtěla, tak jsem se na něj zeptala.. nu a moc se mi líbí ty S4...teď nevím značku přesně....jenže minule jsem čekala na obchůdek s jednou maminkou u nás u nákup. střediska a v tu chvíli se tam sešlo asi 10 těchto kočárků...tak jsem nakonec ráda, že máme sice lacinější kočárek,ale zatím ho u nás takový jaký máme my nemá nikdo...
Je to V-cross...černo-bílá kombinace, stříbrný podvozek o 4kolech,ale dvě přední jsou u sebe...tak jsem zvědavá jak se nám za pár dní s ním bude jezdit s miminkem..bez se jezdí mocinky dobře...:)

Ahoj, já bych asi zůstala u toho, co mám. Mám Bugaboo Cameleon a Bugaboo Bee plus a jsem spokojená. Ten fusák Ti fakt schvaluju, máme ho doma a je super... :one:

In reply to by ClareAny

Ahoj, já má x-lander jak korbu tak sporták a nikdey bych neměnila. myslela jsem si, že si na druhé pořídím iný...ale ne nechám si tento...je báječný prostorný a praktický...mám ten bez otočných kol protože jezdíme dost an výlety do lesa a tak a nikdy nás nenechal ve štychu...v zimě...je úžasny vše projede. Předtím jsem na první zimu měla půjčený po synovcích s otočnýma kolama a nic jsem nikde neprojela, jelikož bydlíme na vesnici tak silnice jsou neupravené...a já ěmla co dělat abych dojela do krámu pro rohlíky, ale s x-landerem to byla hračka. Takže jen a jen doporučuji...

Tak nějak na tom dneska v noci uvažuju.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přesně tak! Dnes díky moderní medicíně se může "léčit" každý neplodný pár, tudíž se o tom více ví, více píše. Taky tomu podle mne nahrává jakýsi "kult dítěte", kdeco se točí kolem dětí. Když je nemáš, ptají se tě, kdy a proč. Když máš, ptají se, kdy bude druhé. Když čekáš druhé, diví se, že tak brzy nebo pozdě. Když čekáš třetí, klepou si na čelo.
A mimojiné za to může internet. Dříve se Mařka v samošce nesvěřovala, kdy souložila s manželem, kdy měla ovulaci a kdoví s čím ještě. Ale dnes na "anonymním" internetu na sebe prozradíme cokoli. A v neposlední řadě jsme tu na webu pro matky, či matky čekatelky - tudíž se tu toho řeší víc než na webu o tuningu aut.
A s tou medicínou je to jako u postižených dětí - proč je jich tolik? Protože je umíme zachránit a vypiplat, dřífe fungovala přirozená selekce.
A co kojení? Podle mne se o tom zaseje více mluví. A protože se o tom víc mluví, matky jsou často zbytečně ve stresu...
Podle mě ta tráva dřív nebyla zelenější :)

ahojky ,vyloženě daň doby . Z části životní styl , z části genetická výbava , která je ovšem zase pošramocená životním stylem .Naučili jsem se žít rychle a nespokojíme se smálem a je jedno jestli se jedná a stravu nebo spotřebiče v domácnosti či kosmetiku . Tak nějak jsme zapomněli ,že příroda nás vybavila dostatečně a my svým chováním jí to jen kazíme , bo pochybuju ,že tohle by měla evoluce v plánu . Dýchýme sajrajt ,baštíme další sajrajt a aby to nebylo málo nějaký na sebe ještě napatláme a přihodíme něco stresu a koktejl na vyhynutí je hotov .Vaše kočka to dělá dobře , klid nohy v teple a sežere jen co jí je po chuti , gratuluju spousta lidí by se od ní měla co učit :-)

musím říct, že nad tím jsem také přemýšlela. Z mé strany je to tak, že jsme si řekli a já vždy otěhotněla, poprvé to dopadlo revizí a druhý pokus porodem Vojtíka. Spíš mě trápí to, jak se tu mluví o kojení a lenosti. Já rodina spontálně, jen mi porod vyvolávali, takže žádný problém,ale mléko se mi nedělalo. Já to ale nevzdávala, přikládala do úmoru,ale pořád nic, až jsem to konzultovala s laktační poradkyní a musím říct, že ani po dvou měsícíh se to nepovedlo. Takže z mé strany, se chci některých zastat. Naopak se mi nelíbí, když mamča kojit může,ale nechce, co já bych za to tenkrát dala... Jen doufám, že to neznamená, že se mi to u druhého mimča nepovede, uvidíme

In reply to by Beru

ahojky, nevím, jestli bereš moje slova o berličce v UM jako o lenosti nebo obecně. Vůbec jsem to nemyslela, že je to lenost, ano jsou maminky, které kojit nechtějí, ale naštěstí vetšina chce. Já mám také doma vždy, ač kojím a nikdy jsem nepoužila, takovou berličku ve špajzce. Myslela jsem to tak, že dřív, když ta maminka věděla, že musí kojit, jinak děťátko nepřežije, tak se musela snažit víc, teed v sobě máme pocit, že kdyby něco, tak to nevadí. A na jednu stranu je to dobře, jsem ráda za takové berličky, které v mnoaha případech pomáhají.

Omlouvám se, že to dávám sem, ale vím, že je tu spousta maminek co řeší bydlení.

Nechcete si koupit dům? + co je u nás nového
Nechcete si koupit dům? + co je u nás nového
Nechcete si koupit dům? + co je u nás nového
Nechcete si koupit dům? + co je u nás nového
Nechcete si koupit dům? + co je u nás nového
Nechcete si koupit dům? + co je u nás nového

bohužel už máme koupeno...ale to je přesně můj sen...a ta ložnice...achjo.Dnešní styl se mi vůbec nelíbí,ani domy,co se staví,ani nábytek...brrrr.Měla jsem se narodit před 150 lety...přeju,at najdete kupce co nejdřív.. :a:

Sháním golfky do 4500 co jsou vhodné pro takovéto mimi.
Líbí se mi nuna, ale ta je asi spíš pro chodící děti.

Naší Sofi je přesně 5 měsíců dnes a upřímně si nedovedu představit, že bych ji dala do golfek :€\€: pravda je, že jak byla teď ta horka, už jsme zkusili sporťák, ale máme Quinny Buzz, který jde položit celý a je dokonce i výrobcem doporučen pro úplně malé děti. I tak mi to ale přišlo ne úplně idelální a ještě tak min. měsíc si v korbičce poležíme. Být Tebou nespěchala bych a když už, tak bych vybrala nějaký ten sporťák, co jde do úplného lehu. Na golfky je podle mě brzy. Ale to je můj názor ;) Mimochodem, ten Buzz je super lehký a super skladný, mrkni: http://www.babypark.cz/kocarek-quinny-buzz-3-2010 :a:

Vrtá mi to hlavou už od porodu. Líbí se mi látkové plenky, ale nikdo v okolí nepoužívá.

Ahoj. Dávám látkovky od 1.měsíce syna.. Mám všechny možnosti(čtvercové, vkládací, kalhotkové, vícevrstvé..), ráda to střídám materiálově i barevně :-) Ty které hledáš jsou AIO, jak už tu bylo řečeno, jsou nejdražší a mám jich asi 7 a jsou jak peříčko na prdýlce.
http://www.latkovky.cz/kapsove-AIO-pleny/blueberry-onesize-bamboo-velur/
http://www.latkovky.cz/kapsove-AIO-pleny/bum-genius-aio-one-size-organi…
Já přebaluji každé 2 hodiny. Když se pokaká tak hned. Krém na zadeček používám jen když se vrátíme z nějaké cesty delší, kdy měl dlouho jednorázovku..

In reply to by zumostl

Ahojky, chápu to správně, že ty AIO plenky se teda musí měnit celé při každém přebalování?
Mám dvouměsíční holčičku a chci zkusit látkové plenky, jen nevím, které zvolit. Mám půjčené od kamarádky 3ks Popolinek (startovací balíček původně 6ks, ale 3 se jí od někoho nevrátily) a zatím jsem je nezkusila, musím ještě objednat ty jednorázové buničinové vložk.y
Mohla bys mi poradit, se kterými máš dobrou zkušenost? Nemám sušičku, tak bych dala přednost nějakým, které neschnou moc dlouho.
Předem děkuju.

In reply to by Šáruška2

Ahoj, 2 měsíce je malé mimčo, na to bych kalhotkové (AIO i neAIO) nedávala. Tedy pokud nemáš ve velikosti XS/S. Protože by mu ještě nemusely sedět, odstávaly by a protékaly ;) Aspoň u nás to tak bylo. Pokud se ti nechce motat s klasickými čtverci, můžeš zkusit vícevrstvé pleny, ale není to vše v jednom - nicméně víc práce s tím není.

Ahojky, tak já látkuju 10 měsíců a maximální spokojenost. Ze začátku jsem dávala k Dr. jednorázovky, ale teď se mi po nich opruzuje, takže používam jenom látku. To o čem píšeš, aby to bylo jen jedno se jmenuje AIO (all in one), patří mezi dražší plínky. Já používám čtvercové a vkládám do nich vícevrstvou plínku a na to svrchní kalhotky a maximální spokojenost. Přebaluju co 3 hodiny, někdy dřív někdy dýl, poslední dobou už tolik plín nepoužiju, protože dá se říct, že úspěšně nočníkujeme, v noci nepřebaluju vůbec a plína je suchá. A při každém ucvrknutí přebalovat určitě nemusíš, dává se mezi plínku a zadeček separační vložka, která nepropustí zpět k zadečku vlhkost, samozřejmě víc než jenorázovka, ale na druhou stranu - pak se ti pravděpodobně naučí dřív na nočník než ze suchých jednorázovek.

Ahoj. My pouzivame latkovky teprve 3 mesice a jsme spokojeni. Opruzeniny nezname. Na doma pouzivame klasicke ctvercovky. Na ven a na noc pouzivame pop in a jsme moc spokojeni. Taky mame par anavy Easy, ale ty nam kolem nozicek obcas prosere, takze pres ne davam radeji kalhotky bambio mio. Jinak super jsou take haipa daipa pastelka, ale tam potrebujes snapy sponku. Taky musis pocitat, ze budes furt prat :-)

Achjo maminy.
Kdo má rád sex neměl by si pořizovat děti. I když to za to úplně nemůže. :||):

No já opravdu nevím,zda je to způsobené dětmi.My jsme spolu tři roky a :*O*: se ob den,tedy pokud partner nepřijede opravdu v noci nebo nepadá únavou z práce. Pro mne je stále přitažlivý,já snad také.Máme spolu 13 měsíčního syna a díky němu se náš vztah výrazně zlepšil,řekla bych,že se máme rádi daleko víc a to se samozřejmě odráží i v sexu.
Zkus tedy dát dítko někam na hlídání,udělejte si hezký večer,kup nové prádélko či erot.pomůcky a pracujte na zlepšení oba.
Přeju ti mnoho hezkých nocí. :*O*:
Monina

ahojky,no jsem na tom podobně i dkyž možná ne.li hůř-U nás po druhém dítku sex prakticky vymizel.-(No já chut mám ale přítel nějak stákuje,..už to ani neřeším,..sex jednou za pul roku je fakt k politování,takže věř že jsi na tom mnohem líp,,..jojo kde jsou ty časy kdy jsme na otm leželi nonstop.-))no mě ai už kadeřník v tomhle nepomuže,..mě jen zbyvá pořád doufat že to bude lepší :a: :|-|:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

TERKO.-)ufff díky že nejsem jediná,i když upřímě,..mě to s... a né málo,ale dolejzat fakt nebudu,když chlap nemá zájem a chut na svou ženu už tak je to pro mě dost ponižující a moje sebevědomí je na bodu mrazu,..no rozepisovat se tu víc nechcci takže ais tak nějak,.jen vím že tohle není v sexy prádle ,novém učesu ,či podobným věcem,..třeba to někde někdy funguje ale tohle není ten případ,..

In reply to by Jesyna

Taky je mi hrozně líto to odmítnutí " mě se nechce" "později", já jsem si to už udělal a podobný kecy :-(
A pak teda přileze,jednou za týden a myslí si, že mu skočím kolem krku kvůli dvou minutám o půl dvanácté, kdy jsem unavená.
A pak to vypadá, že to nechci já.
Navíc mám pocit,že je to stejnak jen jakoby z povinosti.
Já se fakt nějakým prádýlkem a pak kopancem do zadku zabývat nehodlám.
Taky si myslím,že u nás jsou problémy i jinde.
On má problémy, že mu pořád něco vyčítám a já, že je mu všechno jedno.
Doufám,že se to zlepší.
I u vás.
A tvůj muž jako nemá chuť na sex vůbec? nebo nemá chuť na sex stebou?
Třeba přítel chuť má, každý den, ale asi ne se mnou a tak si vypomáhá sám. Což je mi teda líto.
Mám chuť si najít milence, příležitosti jsou, nejsem po porodu zase tak moc hnusná...ale myslím, že by to vše jen zhoršilo. Není to řešení, já to chci sním, protože sním je to nejlepší.
Myslím, že si zajdu ke kadeřníkovi koupím si nové prádlo a nedám mu, aby věděl jaký to je :D

:|-|: Ahoj, já už mám po šestineděšlí a vydrželi jsme to.

dost zvláštní, jako tenkrát poprvé...:-) taky sme neměli gel a já sem sešitá celá uvnitř a až k zadku a ještě i na půlce:-)) takže strach byl:-)ale manža byl hodnej, citlivej ale já byla pořád taká opatrná a strašně sem se soustředila na to co se děje uvnitř:-) jinak taky sme se milování věnovali tak asi 4krát, nemám moc chuť a abych pravdu řekla kolikrát na to úplně zapomínám:-))))

Ahojda,
naše poprvé bylo fakt jak to úplné poprvé. Hrozně nejisté. Ale musím přiznat, že v tom byla moje psychika. Měla jsem hrozný strach, pže sem byla dost šitá... neměli sme gel... takže to bylo dost neohrabané, ale nic hrozného. Podruhé už to bylo lepší a "potřetí" ještě nebylo - nestíháme :s: Každopádně sme se ale s manželem dohodli, že koupí gel... aby se nám to víc líbilo a já se tak nebála... mám fakt nějaký blok - pne mě šití ... Snad se mi to ještě bude někdy líbit... Jsem dva měsíce po porodu a nějak extra mě to nebere. Chuť je, ale pak ty pocity...
pa a ať se ti to nadále tak líbí :one:

Bylo to záměrně nebo proč?

ahoj
tak malé jsou 2 měsíce a 2 dny a plně kojímě, někdy je to boj kroutí se u toho a teče to všude :-) ale jsem ráda že mám dost mlíka a malá saje. Začátky byly krušné, v porodnice se tomu moc nevěnují spíše vubec jen dělají zkoušky kojení ale nějaké ukázky jak na to to ne, jen pustí dvd a nazdar. Díky laktační poradkyni nám to jde a doufám že pujde minimálně do pul roku :-) pokud déle budu moc ráda
chápu maminky které jsou na UM pokud jim kojení nejde a stresuje to je tak miminka, nebo se mléko ztratí prostě někdy to tak bohužel je, Hlavní je co vyhovuje miminku a mamce :-)

Ahoj,
taky přispěju trochou do mlýna :)

Já to mám teď tak, že půl hodiny kojím - 15 min z každého prsa a pak 60ml příkrm. Dáváme nutrilon.

V porodnici se nám kojení fakt nevedlo. Malá vypila většinou tak 5-10ml a to i před propuštěním, takže sme s příkrmem přišly už z porodnice... nevím čím to bylo, svádím to na personál, který mě neporadil, ... V porodnici sem měla šílený maraton... Přebalit, zvážit, nakojit, zvážit - málo mléka, takže pak ještě odsávačka... a tohle každý den asi 8x. Mezitím samá vizita a nebo návštěva a odpočinek sem neměla ani chvilku, protože paní, co tam byla s námi klouček pořád plakal (chudinka měl něco s žaludkem,pže co vypil vyzvracel...) no nic... takže tento maraton i v noci... když sem šla domů bylo to jako osvobození... jenže doma nám u kojení malá spinkala, tak sem ji pořád budila a davala přikrm stříkačkou, pže plakala hladem... časem sem si koupila savičku na lahvičku, která se nevylučuje s kojením, takže to bylo taky dost nápomocné, hlavně později, když už začala potřebovat 40 ml na dokrm... Pro kojení sem dělala, co šlo, odsávala, pila hodně (melta, koj. čaj,...) ale prostě se nám to nerozchodilo. Chyba byla asi někde u mě, protože malá byla savec jak blázen... měla jsem taky dost rozedraný bradavky, takže po tom krmicim maratonu ještě péče o bradavky... Nakonec sem odsávání vzdala a teď - ve skoro dvou měsících - sem na tom tak, jak sem psala. Půl hoďky kojení + 60 ml příkrm... Nevyhovuje mi to, byla bych raději jen na jednom mléku - buď MM nebo UM, ale nechci si zbytečně ulehčit péči o malou tím, že si nechám zajít laktaci, i když je bídná... takže dokud to pujde, tak budu takto kojit i dokrmovat a čas ukáže...

Takhle za mě... ráda bych jen kojila, ale bohužel nestačí to...
Promiň román... nešlo to zkrátit ;)
pa :a:

já plně kojím aqle zatím nám jsou dva měsíce tak doufám že to ještě tak rok vydržíme:-)) je to pohodlnější a prcci bývají zdravější ale když mlíčko není co se dá dělat, osobně moc nechápu mámy kteří přestanou kojit jen proto že např. chtějí hubnout,atd. je fakt že třeba když kojíš nemůžeš dát malého nikomu na hlídání nebo někam odejít a nechat orcka manželovi, teda můžeš ale musíš si odstříkat a to mě moc nejde a nevíc přes den skoro není kdy malej vše vybumbá a v noci se mě kvůli tomu vstávat nechce!!

In reply to by Enďa

si tak kladu otazku vyhod kojeni na zdravi.Prvniho syna jsem plne kojila do 6mes. a pak jsem kojila do 7mes.a sam se odstavil,ale byla jsem rada i za t,Pri kojeni zadne rymy,nemoci,nic,ale jak casem rostl,tak chytal kdeco a ted ma 4roky a porad resime zanet stredousi,tak si rikam zda to kojeni nechrani jen po cas toho kojni,ale timto konci :?Porad vsude slysim vyhody kojeni na zdravi,ale u nas to tak neni ni nahodou. Mejte se krasne :a:

In reply to by siska333

myslim si, že je dítko imunní (nebo do určité míry) na to, co se odehrává v těle člověka, které to miminko kojí. takže virozy, možná i záležitosti bakteriálního původu atd. když jsem byla nachlazená nebo měla střevní virozu, tak to ti mi bobečci neprodělali (ty co jsem zrovna kojila) ale přijde mi celkem logický, že pokud přijde do styku s nějakým novým virem, tak ten už v těle neplechu udělat může...no a jak velkou už záleží na konkrétní imunitě konkrétního miminka

Ahoj všem maminkám :)
Vím že mám měsíc zpoždění, ale jak se říká - pozdě, ale přece.

Taky jsme lupínci :)
Taky jsme lupínci :)
Taky jsme lupínci :)
Taky jsme lupínci :)
Taky jsme lupínci :)

Teda mamino, odpovídala jsem ti na článek ohledně plavek a koukla na foto...jsi moc krásná holka, miminko úžasný, prostě bobánek a tatínek pyšnej...vyprdni se na postavu, vždyť máš Matyáška maličkýho, na srovnání těla je potřeba víc času, tak se vůbec netrap....jsi opravdu krásná baba

Ahojky, jéé tak další lupínci se nám přihlásili.. :a: jak čtu, tak Matyášek ti dal pěkně zabrat co..ale krásně jsi to zvládla, ikdyž ty sestry tam asi nic moc...
Jste moc krásná rodinka a Matyášek je kouzelné princátko :heart: s váhou si nelam hlavu, já jsem na tom skoro stejně jako ty..pred porodem cca 83, ted cca67..všecko takové povolené..no co se dá dělat-já mám jasné novoroční předsevzetí-cvičit cvičit a cvičit :s: v rámci možností samozřejmě :) jinak moje prsa jsou hrůza hrůz, takže je fajn, že ty jsi spokojená..
Opatrujte se :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka