Deníček uživatele Kikous

15.07.2013

Ahoj ženy :a: Sára bude mít za pár dní 4 měsíce,stále jen kojíme a prdíky nás trápí jak kdy.Teď ale poslední týden sebou hrozně hází ze spaní.Ruce ji každý večer svazuju do plínky,aby si nenafackovala

Ahoj chtěla jsem se zeptat, jak přesně svazuješ Sárince ručičky? Svazuji VIktorinku jen když je opravdu protivka, že nemůže usnout nebo, aby se vyspinkala déle, takže i na noc..ale ikdyž ji do deky opravdu stáhnu, tak ta lumpice prostě ty packy vysouká :s: a tím se samozřejmě vzbudí a mlátí se a nebo cpe pěstičku do pusinky, jakmile zase zavážu tak usne a takhle dokola..jinak v noci vydrží někdy i 7hod. spinkat, ale když se nevysvobodí :s:

In reply to by Hacinta

plínku si dám na půl do trojúhelníku,polížím ji na ní tak,aby přehyb měla pod ramínkama a utáhnu-celkem i dost,ale vždy zkusím pod uzel strčit prsty aby mohla v pohodě dýchat.Pak eště urovnám uzlik aby ji netlačil do pupíku :) je fajn aby jí z plínky nevyčuhovaly,to má jinak za chvilku z plíny šálu :s:

Ahoj....mám 5měsíční holčičku...a kojím také co to dá v noci..nebo spíše co ona si chce v noci dát :s: Už jsme na PO dvou hodinách.... :00: Se Sárinkou jsem se dopracovala až na hodinovku....byl to děs :00: Někdy Žanetka spí i v kuse 5hodin, ale to je tak 1x za týden..dudel má....No prostě to musím vydržet..jo a vykopává nohy...jak slon..vždy bouchá celá matrace v postýlce.. Zafixovat? Nikdy..od mala to nesnáší :s: Jinak je úžasná, usměvavé dítko, co se umí samo vyhrát i hodinku....A to nás ještě ted čeká stěhování do nového domku..takjsem zvědavá jak budou spát obě dvě..uf...

jsou nám 5,5 měs.a někdy sebou taky pořádně mele.Lítá v postýlce ze strany na stranu.Vím o čem mluvíš.Taky stále kojím kojím i v noci,ikdyž toho moc nevypije,spíš si jenom cucne a když to řeším dudlíkem, pořád ho vyplivuje a já jenom podávám, takže stejně jí musím dát cucnout.Denně vstáváme v 5.

A co ji zabalit celou, já balím do zavinovačky sveddle me mám vel. L ta je až do 10kg a spí nádherně, používám jí jen na noc, ve dne se ze spaní taky mele a budí jí to, ale to mi neva, chci aby si hlavně zafixovala to klidné noční spaní.

25.06.2013

Ahoj holky :a:

synek se v tomhle věku kojil max 8 minut, druhé prso nechtěl, prostě mu to stačilo, přibíral ukázkově, a přitom byl i celkem dost blinkací :///:

Děkuju za uklidnění :one: Řekla bych,že prospívá dobře,pláče pořád stejně.Né z hladu,ale z nudy :s: Za 14 dní jdeme na kontrolu,tak uvidím,co mi řekne doktorka.

uklidním tě.můj malý tahá max 5minut už od narození,taky sem se bála že se nenaji pořádně,ale jelikož přibírá 470gr týdně tak to byly fakt jen obavy:-Dněkdy pije jen třeba 2minuty,pak má brzo zas hlad,no ale co nadělám,nutit ho pít víc nemuzu.

Ona si tu dobu kojení zkrátí, protože už je větší a dokáže tahat lépe a tak se i dříve dostatečně napije. Pokud je jinak spokojená a prospívá, tak v pohodě. To je normální. A u kojení ti bude dělat čím dál víc blbostí. Vím, že s malou nastala doba, kdy už jsem jí třeba nemohla kojit v obýváku a musela jsem s ní chodit do ložnice, do klidu. Jinak by se pořádně nenapila. Všechno jí u toho roptylovalo. Je to věda :one:

do téhle doby pila dobře? má dobré váhové příbytky? Může jí i relativně kratoučká doba kojení stačit :-) syn měl v tomto období za cca 3 minuty hotovo :-)

12.06.2013

Ahoj hokly :a: dnes jsem si všimla,že Sára začíná mít lehce placatou hlavičku na jedné straně,tak budem muset polohovat...ale jak??Zkoušela jsem ji dávat na gauči na bok,zádíčkama k opěradlu,ale během

zkuste si koupit polstarek proti splosteni hlavicky.Kdyztak jeden mam muzu vam ho prodat my ho pouzivali taky.Je od narozeni.

In reply to by kacenka-v

A můžu se zeptat - já ho sice mám, ale zatím čeká na vyzkoušení - jaké s ním máte zkušenosti, má vaše mimi pěknou symetrickou hlavičku a dobře se mu na něm spinkalo??
Já po něm na veletrhu skočila, sice jsem ho nikde předtím neviděla, ale přišlo mi to logicky dobré právě proti tomu zploštění.. :)
Děkuji :)

s polohovanim zkusenost nemam....
ale u racionalnich maminek se zeleninovym prikrmem zacina nejdriv u nekojenych ve 4m a u kojenejch v 6m
ps:racionalitu vidime kazda jinak.....

02.06.2013

No není úžasná?!Já ji miluju :h: :h:

pár úsměvů od Sárinky :)
pár úsměvů od Sárinky :)
pár úsměvů od Sárinky :)
pár úsměvů od Sárinky :)

:one: :one: boží smíšek, tady jsou samé překrásné miminka, jedno hezčí jak druhé.
Mě se taky nepodařilo malýho smějícího zachytit, na každé fotce je vykulenej, co se jako děje. :s:

Je to krásný když se smějou.Já to ještě ani nestihla vyfotit,protože jak malej vidí foťák,tak stávkuje a smát se prostě nebude :///: Musím na něj vyrazit hned po ránu,to se směje jako měsíček :c:

01.06.2013
to je naše zlato :)
to je naše zlato :)
to je naše zlato :)
to je naše zlato :)
31.05.2013

Ahoj,je mi jasný,že se to tu řešilo milionkrát ale...

normálně jí bolí bříško z toho hlenu takže se tím netrap,ono to přejde,děti ii blinkají když jsou zahleněné protože jim to žaludek nepobere...na rýmu dávej fenistil kapky...

Když jsem měla malé mimina doporučovali mi probiotické kapky. Těma nic nezkaziš a mimi můžeš pomoct, těmi neublížíš. Použivají se dlouhodobě. Sleduj kolik toho vyčůrá.

Tak to s největší pravděpodobností bude z té rýmy.Chroptí už asi měsíc a nemůžem se toho zbavit.Libenar ani Nasivin napomáhá a skoro nic ji neodsaju,to bych tí to musela strčit až bůh ví kam...
Moc děkuju za uklidnění :) teď už spokojeně spinká a mě se vrací mozek do normálu :s:

ahoj - to že malej nemůže dýchat a má rýmů jsem poznala když celý večer bečel a já mu dala dudlík a on lapal po dechu - začala jsem stříkat mořskou vodu a pak odsála i několikrát za noc a bylo nad ucpaným nosíkem vyhráno, jinak mě nic nenapadá :a:

Ahoj, taky jsem byla vystrašená, ALE buď to je prostě rýma, nebo z toho jak pláče, se jí ty hleny prostě tvoří a polyká je... neboj, tohle nic nebude, spíše bych řešila, proč byla dneska tak neklidná..prdíky?

30.05.2013

Holky musím se pochlubit :///: včera jsem zkusila samostatné usínání v postýlce s kolotočem,moc jsem se bála,že bude plakat...

Sárinka je šikulinka. :) Taky už mi sleduje kolotoč a sleduje medvídky na mantinelu. Sou to miláčkové a teď už to bude pořád lepší,jak budou sledovat hračky,smát se a tak. :€s€:

jste sikulky :) na to jak jsi psala ze nechce spinkat jste udelaly supr pokrok :one: my usiname stjne :€s€:

In reply to by vřískoťáček

Tak mi jsme tom stejně.Pořád jsme nějaký rozmrzelý.Přes den máme hroznej problém uspat.Spal by,ale jak se dá do postýlky tak hystericky ječí a není k utišení.Tak ho někdy uspávám na rukou,ale když je tuhej a přendám ho,tak se třeba za půl hodky vzbudí a zase křičí.Jedině v kočárku usne líp.
Večer ale zalehne do 9 a vzbudí se ve 3-4,takž to je dobrý.
Jinak už se taky krásně směje a kolotoč pozoruje,když má dobrou náladu,ale neusne mi u něj :(

28.05.2013

Ahojky :a:
Tak za sebou máme první očkování a musím říct,že Sárinka byla neskutečně statečná.Plakala jen chviličku a pak mi usnula v náručí,láska moje :h:

To je ale veliká šikulka :€s€: , nám v pátek bude 7 týdnů a už máme 5,6kg :k: za týden jdeme na naušničky :one: koníčky už začínáme pást ale jen chviličku vždycky se taky rozplácne a ječí :s:

Ahoj,na jakým ste byly očkování? Nás čeká za 3 týdny,ale ještě nevíme pro jaký se rozhodneme. Filda je taky hrozně dlouhej,má asi 58 cm. :s: Sárinka je šikulka. :€s€:

In reply to by vřískoťáček

Na tom povinném-hexavakcína,za měsíc jdem znova a přibude nám k tomu Synflorix.Myslím,že bohatě stačí :)
Eště ti Filda tak pláče??jesli jo,tak si pořiť elektronickou houpačku :) já jí do ní položím a za 5 minut je tuhá :///: jen nikdy nevím na jak dlouho :s:

21.05.2013

Ahoj holky :a: v neděli jsou tý naší princezně 2 měsíce,měří cca 57cm a váží 5,44kg :00: takový malý otesánek :s: Doktorka mě malinko vyděsila,že prý má nějakou malou hlavičku,ale naštěstí roste tak j

17.05.2013

Sára má bolení bříška,teče z ní hořticová voda s bílými kousky a občas taková pěna :?

- udělej Kulíška a dávej jí ho pít - asi stříkačkou - doplní soli, které dítě ztrácí průjmem
Já bych zatím k doktorovi nejezdila, pokud:
- dostatečně pije, moč není příliš tmavá a přijme toho Kulíška
- podívej do příbalového letáku Smecty, od kolika měsíců je, pokud ho mohou i takto malé děti, tak dej Smectu
- průjem může mít z mléka ve stravě matky, takže ty vysaď vše mléčné (včetně másla apod.) - takto se projevuje netolerance bílkoviny kravského mléka
- pokud je to bakteriální, tak na to pomůže kojení samo o sobě (MM obsahuje protilátky)

Takže kontroluj, zda je zavodněná (nemá propadlou fontanelku, kůže je pružná...). Jinak doktor...

In reply to by Kikous

kulisek je rehydratacni roztok.nevim kolik mate mesicu,ale smectu jsem davala ve 3mesicich při prujmu.pokud dite není dehydratovane,tak bych počkala s doktorem.a u nas na nic neprisla,kadila i 15denne a pomohly nam probioticke kapky bio gaia jsou sice dost drahe,ale pomohly

In reply to by Kikous

seženeš normálně v lékárně... jsou to rozpustné minerální soli, které během průjmu odcházejí z těla... minerální soli dítě potřebuje, aby vázaly v těle vodu, bez jejich přítomnosti dochází k rychlému úbytku vody z organismu a dehydrataci!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka