Deníček uživatele kavo78

20.03.2015

Dnes 4D-UZ...

já měla podobně "zlobivé" miminko na prvním screeningu a na srdíčku,u obojího mě nejdřív poslaly lítat po schodech a nakonec to vzdaly a přeobjednaly mě :s: u 4D teda naštěstí spolupracovala :girl:

Z toho si nic nedělej, naše malé mi toto dělá už celé těhu. Na prvotním screaningu jsem byla skoro hodinu a to jsem se po půl hodině musela jít projít a pak znovu, a už mě chtěli přeobjednat, když v tom malé pak dostalo rozum... Jsem v 37tt a stále nevím zda čekáme holčičku nebo chlapečka, budeme mít hold překvapení, protože naše malé prostě nechce spolupracovat :D Ale hlavně, že jsem zdrávi :)

In reply to by aichahr

JJ, to jsem si také říkala. Já stejně jedu v neutrálních barvách a přítel pohlaví vědět nechce, tak holt budu překvapená taky :) Prcek se vrtí pořád, jen ne tak, jak by jsme potřebovali. Na prvním UZ se nenechl ani změřit. Dr. nebyl ochotný zkoušet, tak prostě změřil první záběr (celý UZ trval tak 8 minut) takže ho změřil špatně a nevycházel kvůli tomu screening...Ale to už je za námi. Mě teď Dr. přeobjednala, tak jsem zvědavá, jestli mimi do té doby zmoudří :D

In reply to by jana03

Když tam byla paní přede mnou, tak jsem přes dveře slyšela...jůůů, jééé, koukej, to je hezký...dokonce měli fotku obličeje jak na OP...byla tam snad hodinu...no a pak já a prd... ale trochu jsem s tím počítala...ono to škvrně takhle hezky spolupracuje už od samého začátku :D

04.03.2015

Dnešní velký UZ naprosto v pořádku ... 2 očička, 2 ručičky, 2 nožičky, 20 prstíků dohromady. Všechny orgány na svém místě a plně funkční. Mozek vyvinutý. Jedna ruka v puse, druhou držel paleček u nohy.
Celkovou délku nám nezměřili ... ale ostatní míry odpovídají týdnu tt. TP podle MS i UZ 16.7.
Váhový odhad 418g :D
Poloha - plážový veget
Pohlaví - překvapení

19.02.2015

Tak dneska obě kontroly a obě v pořádku...
Ďurka na břiše se hezky zatahuje a miminek je tam kde má být a hledí si svých povinností :s:
Jen UZ obrázek nemám, mašina je stále v servisu :00:

13.02.2015

Supeeer!
Bříško se hojí, příště už snad ponechají volně, aby se to zatáhlo :///:
Příjezd do čekárny v 7:08, příjezd domu 7:42
Vzdálenost domov-ambulance = 18 km.
Personál vstřícný, ochotný, příjemný!!!

Ahoj, no vidíš, a ty jsi se zbytečně tolik stresovala s antibiotiky a tak... :€s€: Je super, že to dopadlo takhle a příště si na to vzpomeň, ať se tolik zase nestresuješ-není to dobré pro mimi. Moc gratuluju :one:

In reply to by Keltka

jj, myslím, že to vytáhla ta inadina, co mi tam nacpali.... dnešní převaz ještě se čtverečkama, ale už je to krásný ;)

12.02.2015

Takže ... dneškem končíme 18tt a ač vypadám, jak vypadám, poprvé cítím pohyby přes pupek na ruce. Jako jemňoučký vlnění. Je to boží!!! Miminek bude asi pěknej silák :D

Je to je krásný :-)
taky se těším až ucítím první pohyby ale jekilož jsem dost rozměrná tak se taky bojím abych to vůbec ucítila :-( ale snad jo :-) teď jsem 13+6 a přijde mi jak kdybych poslední týden rostla den ode dne ....

Jen si to užívej :) Ten můj bobek se už umí ozvat pěkně bolestivě a mele sebou tak, že mi nadskakuje notebook, který mám na sobě položený :s:

11.02.2015

Tak dnešní kontrola břicha nedopadla nejlíp.
Začíná se to, i přes veškerou péči, podebírat :r:
Zítra se vracím od mamky, tak další kontrola v jiném zařízení. Jsem zvědavá, co mi tam řeknou a co s tím udělají. Dokud nebudu mít teploty, nechci ATB.

Ahoj, určitě by ti dali jen taková ATB, která by se dala brát v těhotenství. Nepodceňuj to...četla jsem tu průběžně tvé příspěvky a návštěvy u lékařů, určitě to chce něco pořádného-zeptej se tedy na ty masti, které jsi psala, snad zaberou. Ale není to sranda v těhotenství si procházet takovými potížemi, pokud by nechtěli couvnout a chtěli dát jen prášky (které lze v těhu brát), tak se tomu nebraň...

In reply to by Keltka

Já si právě nejsem jistá, jestli chirurg bude řešit těhotenství a vliv na miminko. Podle toho, jaký s nima mám zkušenosti jak soukromé, tak pracovní, si myslím, že je jim to putna :(

no hele,pokuď řeknou,že to na ATB je,tak bych je brala-ono totiž tohle je docela zrádné,teploty vůbec mít nemusíš a nebo pokuď jo,tak taky už můžeš být v sepsi :( ono tyhle opouzdřené záněty málokdy doprovází ceková horečka a pokuď už k ní dojde,tak je to docela v pr.... :( takže být tebou,raději to řeším za včasu,než pak pozdě,protože taky bys mohla skončit hůř :( ještě je možnost třeba výplachů s ATB,abys je neměla celkově,ale samozřejmě nevím,jak to vypadá za prvé a za druhé to znamená každý den na výplach :(

05.02.2015

Výsledky odběrů krve na genetické testy ze 16tt jsou v pořádku. Negativní na veškeré vrozené neplechy.
Ještě 4.3. na velký UZ a jsme zase o kus blíž.
Snad budu mít i nějakou hezkou fotečku...

29.01.2015

Dnešní kontrola v RP:
Cukrovka nepotvrzena (z glykovaného hemoglobinu), TK naprosto v normě, všechny odběry v pořádku, miminek povyrostl, srdíčko buší o 160, od pravidelných kontrol u Apolináře upuštěno, pouze domluvena jedna konzultace, na CŘ lékařka již netrvá :)
Řekla bych, že dnešek je úspěšný den :)

Kontrola v RP
22.01.2015

No, abych se moc nerozepisovala, moje těhotenství je zhodnoceno jako vysoce rizikové.
Už teď mi Dr. sdělila, že rodit leda císařem, což se mi absolutně nelíbí...Tak uvidíme, jak se bude vyvíjet tlak. Což je asi jediný riziko..zatím. Dr. se nelíbila ani glykémie - 5,8 takže zítra ještě kontrolní odběry.
Naplánovala UZ ve 20-22tt.

Taky jsem chtěla rodit normálně,ale malý se zaklínil v pávni a né a né sestoupit,tak i když jsem byla otevřená,tak jsem musela na císaře.A nemám žádnou špatnou zkušenost s tím.Příště pokud by nebylo zbití,bych šla klidně znova.Ale samozřejmě preferuji přirozený porod a doufám,že i Tobě nakonec vyjde,pokud zdraví dovolí :-)

Ahoj, tak dlouho jsi čekala a konečně to vyšlo....a FÍHA - doktoři mnohdy dokážou pořádně vyděsit. Měli by si dávat pozor na jazyk, zvláště v těhotenství. Co se týče císaře, na toho nemysli, na prohlídky také ne-snaž se užívat si život a nemyslet na nic špatného. Představuj si, že je všechno dobré. Jednou mi to takhle dost pomohlo, prý "jsem musela" na operaci a nakonec z toho žádná nebyla-doktor řekl, že se prostě zmýlil. Psychika dokáže hodně moc. Tím nechci snižovat to, co ti řekli, ale kzabývej se něčím, co tě baví-já jsem se chystala na svatbu, a to mi šíleně pomohlo-těšila jsem se a nic jiného jsem neřešila. Snaž se jíst hodně vitamínů a zdravější stravy, určitě to také pomůže. I trošku pohyb-já chodila plavat asi 3x týdně.

Ahojky,mám za sebou dvě hodně riziková těhu, obě ukončeny císařem. Taky jsem se strašně bála, a u druhého o to víc a nakonec jsem to zvládla k mému údivu dobře. Mám tříletou princeznu a dvouměsíčního klučíka. Teď už ani nevim, že jsem kdy na císaři byla. Držíme palečky, ať vše probíhá jak má. :a:

In reply to by Hintermullerova

Ahoj, no já se ani tak císaře nebojím, ale nechci ho podstoupit, jelikož máme těhotenství z IVF a další miminko bude muset být také z IVF a to pojišťovna hradí jen do 39 let...mě je 37, tak jsme chtěli co nejdřív podstoupit další pokus IVF aby jsme to stihli na tu pojišťovnu...A jizva po císaři by to dost oddálila :( a nemuseli bychom to stihnout. O to mi šlo hlavně. Samozřejmě pokud by normální porod ohrožoval mě nebo miminko na životě, tak není co řešit....
Jen, že doktorka mi to řekla stylem...jo umělý kyčle, tak na přirozenej zapomeňte....přitom stran ortopeda není důvod rodit císařem. Mám jen omezený rozsah pohybu v kyčlích, tudíž porod v porodním "křesle" by byl pro mne nepříjemný, ale dneska se dá rodit i v jiných polohách. Mě jen štve, jak si to usnadňují....Kyčle = císař...vysoký tlak = císař... cukrovka = císař....to se mi nelíbí.

In reply to by kavo78

...toto mě tedy taky neskutečně rozčiluje...Dnes jsem 31tt a mám cukrovku I typ 12 let + autoimunitní tyreoiditis ( štítná žláza ). První dítě šlo pro nedorotování hlavičky při porodu akutním císařem a druhé bych opravdu ráda porodila přirozeně. Nemám jedinou další komplikaci, jizva ukázková, žádné potíže s těhotenstvím, nic a přesto každý z lékařů tak nějak počítá s tím, že to jako znovu sfouknem císařem. A když se ozvu, že bych chtěla rodit normálně, pokud to neohrozí mě a dítě, tak na mě civí jak na blázna. :00: Skoro jako by v tom viděli výhodu, že na císaře můžu...a že jsem divná, když nechci.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka