Deníček uživatele Katka08

20.06.2013

Ahoj holky,

Ahoj, nedalo mi nereagovat s mojí zkušeností u doktorky. Moje doktorka by na to řekla, že vlastně první měsíc se může vše (protože většina mamin neví, že je v tom a dělá to co jindy) a ukáže se, zda ten drobek je dost silný, aby přežil celé těhotenství a zdravý se narodil. Já sama si osobně myslím, že je opravdu lepší, než kdyby se přišlo na něco hrozného později a vlastně bys o tom věděla... takže já jenom doporučuji běhání, myslím si, že ti to může jenom pomoci. Já mám fyzičku taky děsnou, ale v jenom časopise mě zaujal článek o 5 Tibeťanech a nedalo mi a začala jsem je cvičit a hups, druhý měsíc těhu. Takže hodně štěstí a krátké snažení :)

In reply to by Biena

Bieno, moc ti děkuju. :€s€: To je hezký příběh s tím cvičením a otěhotněním. :one: Sice vůbec netuším, co to je "cvičit 5 Tibeťanů", ale to nevadí, hlavně že jste pak měli úspěch a hlavně že já můžu běhat. :///: Tak ti ještě jednou moc děkuju a snad to snažení nebude příliš dlouhé. :h:

Holky, moc vám děkuju za odpovědi. :kiss: Taky jsem se právě někde na netu dočetla, že běh ani v těhu nevadí, jen se nesmí ta žena příliš zadýchat a přehřát - čili přepínat se a skoro se zničit. ;) Takže jdu do toho a snad mi to půjde. Nemám žádnou kondici, ale už se moc těším. Kéž by mi to pomohlo i trchu zhubnout. ://:

já myslím že můžeš já ještě 2dny před pozitivním těhu testem řádila na trampolíně :s: ani ve snu by mě totiž nenapadlo že to zrovna vyšlo tak sem řádila jak šílená a druhý den ještě do lanového centra a pak když sem koukala na ty // tak sem říkala že z toho bude hodně odolný mimísek
Držím pěsti a sportu zdar :a:

11.02.2013

Ahoj holky, minulé pondělí jsem byla na vyndání hormonál.tělíska Mirena po necelých dvou letech, protože bychom s manžou chtěli zkusit druhé dítě (máme už dvouletého prcka).

Ahojky, otěhotněla jsem 3 měsíce po vyndání Mireny. Ale je fakt, že jsme se nijak zvlášť nesnažili :sex: takže to může jít i dřív třeba. Byla by to velká nádoha, kdyby se Vám to podařilo hned, ale kdo ví :///: mě teda trošku bolelo v podbřišku po vyndání právě asi jak si to tam "usedávalo". Měla jsem pak 3krát pravidelnou menses a otěhotněla naprosto mimo plodné dny :dance: ať se brzy zadaří !!!

In reply to by makushak

Ahojky, těhotná tedy nakonec opravdu nejsem. Tři měsíce po vyndání je ještě dobrý. Jsem zvědavá za jak dlouho se zadaří nám. ://: Taky bych byla ráda kdyby to bylo max. do tří měsíců. Mě trochu časově tlačí to, že bych chtěla navázat na první mateřskou (rodičovskou), mít druhé na další tři roky a pak si shánět práci, protože jsem nezaměstnaná, před mateřskou jsem totiž pracovala, ale smlouva byla na dobu určitou, takže automaticky skončila. A nechtěla bych si najít novou práci, rok až dva pracovat a pak jim tak brzo zase "zdrhnout" na mateřskou s druhým dítětem. To by vůči novému zaměstnavateli nebylo fér. :n: Tak budu doufat, že to dobře dopadne...

Taky tomu nějak nevěřím, že bych byla takhle hned těhu. Jen mě právě zmátlo to, že jsem pak menses dostala jen dvoudenní místo nějakých 5 dnů a od té doby každý den tlaky a píchání v podbříšku. Právě že pořád cítím, že se tam něco děje, ne že by to bolelo nebo mi to nějak vadilo, ale cítím prostě tlaky jako před MS a to chvílemi jemné, chvílemi ostré píchnutí. Nevím, ještě si zkusím měřit bazální teplotu po ránu, ať mám trochu víc jasno, ale spíš to bude asi jen nějaké srovnávání těla po antikoncepci. ://:
Jinak nani77 - přeju ti ať už se vám brzo zadaří, po takové době snažení to už jsou asi nervy, snad už se to brzy prolomí. ;)
A Nicollett, děkuju za ty palečky, snad se brzy povede (nebo alespoň tak jako vám), budeme doufat :///:

In reply to by Katka08

Díky :-) mně tenkrát přišla ms hned po vyndání, pak asi po 36 dnech, pak už po 28, takže to šlo celkem rychle. vzhledem k tomu, že jsem tělísko dala ven kvůli miminu, tak jsem se začala poprvé v životě pozorovat a samozřejmě jsem najednou také cítila různé tlaky, tahy, píchání atd... ale bylo to jen moc. Sebepozorování :-)
Co beru Nosifol, tak se mi cyklus cca o 3 dny zkrátil.

14.03.2011

Holky, nějak nestíhám sem zavítat dostatečně často, abych mohla všem odepisovat, jak máte krásný miminka.

kdyz si clovek vzpomene,jak jsme tu v tehu byly nalezle furt! :€Ss€: ...zivot se nam prevratil naruby,ale krasnym zpusobem :h: !Jen at nam dal ta nase zlaticka tak krasne rostou a jsou zdrava! :dance:

In reply to by vejawa

To je pravda! :s: V těhu jsme samou nudou a nedočkavostí už nevěděly co sem ještě napsat a teď se o nudě ani nedá mluvit. Život se opravdu úplně změnil a není to jen starost, ale i radost. :///:

Už se těším na tvý fotky malího, no já si spíš užívám klidu když babička vozí. Můžu si jít třeba lehnout nebo vysmejčit celí byt, ještě že ta babička je blízko.

In reply to by vercasp

Mám to podobný, jen ta naše babička (moje tchýně) nevozí, ale zase nám vaří, takže skoro vůbec nevařím. :///: Naštěstí si skvěle rozumíme, takže mi to, že bydlí ve stejné vesnici vůbec nevadí a rády se každý den vidíme. Taky bych to každýmu přála... ;)

17.02.2011

Ahoj holky,

Změna ikony a Davídek
Změna ikony a Davídek

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tinko, myslíš, že to byl ten spurtík? Já totiž četla, že ten se dostavuje ve 3.-6. týdnu a 3.-6. měsíci a nám se tato krize stala ve 2.týdnu, tak by to mohlo být i takhle brzo? :? Jinak díky moc! ;)

Teda holky,vy si date vsechny do ikony mimiska a ja uz v tom mam pekny bordel kdo je kdo :00: Jinak je fajn ze maly prospiva,holt drzi si liniji :s: tak jen tak dal,urcite se rozpapa jeste vic,mala taky ze zacatku pila mene nez tet :€s€:

In reply to by Monina24

Ahoj Moni, jestli si nejsi jistá, která z těch těhulek jsem, tak jestli ti to trochu pomůže, 11.2. jsem vkládala fotky Davídka a popisovala svůj porod a tobě se podařilo mi tam odpovědět snad 30x. :s: Ikona se mi tam automaticky již taky změnila, měla jsem tam fotku sebe z boku s břichem ve světlých lacláčích, tmavý, kratší vlasy. Byla jsem jeden z posledních ledňáčků, která se dočkala taky až v únoru a některé si mě pamatují jako tu, která tak blbla, že zkoušela na urychlení porodu ten ricinový koktejl, skončila kvůli němu s kontrakcema v nemocnici a nic z toho. :00: A jinak si z toho nic nedělej, jsem na tom podobně u některých maminek. :///:

11.02.2011

Ahoj holky, konečně můžu napsat po porodu a vkládám i pár fotek Davídka. Několik dnů nám totiž nešel internet. Měla jsem na 1.2. příjem v porodnici v 7 ráno na programovaný porod.

Náš Davídek a porod :-)
Náš Davídek a porod :-)
Náš Davídek a porod :-)
Náš Davídek a porod :-)
Náš Davídek a porod :-)

Moc vám všem děkuju za krásná slova a gratulace! :+^*: Porod sice nebyl nic příjemnýho, ale jak hodně z vás tvrdí, je fakt, že se na to celkem brzo zapomene a už to není tak hrozný, když mám miminko u sebe. :€s€: Doktor z ára, co dává epidural mi ho taky odmítal dát, ale jelikož jsem měla u porodu primáře, který je navíc náš známý, tak mi ho vyhádal a byla jsem za to moc ráda...Holky mějte se úžasně a též si užívejte a opatrujte vaše krásný broučky a berušky! :a:

Davidek je krasnej klouček! :€s€: a jak jsem cetla:taky sis to pekne uzila!vid!Ke mne ten pocit materstvi a stesti z miminka take dosel az pozdeji,az jsem se tak nejak probrala a aspon trochu vzpamatovala ....

31.01.2011

Ahoj holky! Tak už jsem konečně šťastnější!

Kačko, moc a moc na Tebe myslim a přeji hlavně zdravého a spokojeného chlapečka, porod určo zvládneš, ale stejně přeji, at je co nejkratší:-) Těšim se na fotečku, papa:-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Šári, já myslím, že programovaný porod musí dělat všude, ale nejlépe sám primář na porodním by ho měl schválit dle připravenosti porod.cest, i když někde ani to nekontrolují a prostě to udělají, pokud už má těhulka po termínu. Nevím, je fakt, že tam mám známé, tak mi dělají skoro co mi na očích vidí, ale klidně si zkus na netu najít pojem programovaný porod. Mě teda pro jistotu právě primář kontroloval a řekl, že byto k tomu bylo, tak se do toho můžem dát. :///: Nezoufej, že se zatím u tebe nic moc neděje, však víš, že to může přijít samo náhle ze dne na den a někdy to přijít prostě musí, i když vím, že to čekání je hrooozný. Trochu se divím, že ti nechtějí dopomoct alespoň tím Hamiltnem, ale každý doktor má asi své praktiky a důvody k nim. :#o: Taky ti přeju ať se co nejdřív dočkáš, stejně jako Vikky, ať už si můžem všechny kompletně užívat svých mrňousků! :a:

Tak hodně štěstí, ať je to rychlé a brzy se uvidíte. ;) Já měla taky porod vyvolaný. V 10 mi píchli vodu a pak se nic nedělo tak od 13:00 kapačky s oxitocinem, pak kontrakce po třech minutách ale krátké no ale nakonec jsme to nějak dokopali a v 18:40 byl malej konečně venku. :) A vzhledem k tomu že to nemám jak porovnat, tak mi vyvolaný porod i docela vyhovoval, nevím jak bych se s takovejma kontrakcema táhla do porodnice takže v tomhle to bylo asi lepší. ;) Tak ještě jednou tfuj, tfuj, tfuj a snaž se vyspat. Já nespala dvě noci před porodem a to vyčerpání bylo znát, už jsem nemohla pak tlačit a nemít tam manžela tak je asi ani neposlouchám a nespolupracuju, byla jsem jak ve snu. Takže hlavně nabrat sílu. Papa :a:

27.01.2011

Ahoj holky,

Ahoj bříško máš krásně veliké :-) :one: Já měla vždy taky takové veliké :///:
Moc držím palce a přeji bezproblémový porod. Drž se pa :a:

Moc děkuju holky za pochvaly, je pravda, že jsem se docela styděla, ale díky vám se už cítím líp! :+^*: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Prosím tě, neděkuj, to je normálka. ://: Ty jsi vytřesená z auta, já zas dnes od 6:30 ráno makala doma jako šroub a stejně porod nepřichází. :///: V noci jsem blbě spala, ráno zazvonil manžovi budík, tak jsem vstala s ním a jak odjel do práce, tak jsem začala uklízet a všechno mýt a prát,...No za celý dopoledne jsem se zpotila jako :pig: a stejně nic. Aspoň že mám dobrý pocit, že mám pěkně uklizeno. :///: A děkuju za kompliment k bříšku. :+^*:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo a jak jsi minule psala o těch prvních vycházkách s mimčem, přidávám se k tomu, že se taky moc těším na procházky s kočárkem a jakmile nebude moc mrznout, budu chodit hned od samýho začátku. :/;x: :C]]:

In reply to by Katka08

ja taky. hrozne se tesim, az vyjedem s tou nasi karou :) a kazdej nam do ni bude koukat a chvalit nam kocku!!! a ja budu konecne pysna a hrda mama :) ja tu chvili jeste pobudu a pak taky vlitnu na uklid a to by bylo, aby se ty nasi mrnousove neumoudrily vid?? :)

20.01.2011

Ahoj holky, tak jsem 18.1. vypila odpoledne ten slavný ricinový koktejl na urychlení porodu a kolem 20:30 večer jsem začala mít zatím nepravidelné kontrakce.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no nekec. a ja tomu chtela taky nejak pomoct. tak to na to kaslu.. Ja se spis bojim, aby mi to nevyvolavali. Nejradsi bych, aby mi praskla voda a rovnou jsme jeli.. Maji to takhle vsichni v rodine, tak budu doufat..

ahojky tak já tem urychlovákum nevěřím :n: co vše jsem se naskoušela a stejně jsem přenášela :§) no neboj prdelka si řekne kdy chce ven i když tý moji se nechtělo a nebyt vyvolávaček zustal by tam asi dodnes :///: mrnousek malinkej :C]]:

Teda tak to je mazec. Myslela jsem, že všlijaký tyhle "urychlováky" budu příští týden zkoušet, ale jak to tak čtu, tak asi zkusíme jen :*O*: a nějaké to uklízení. Každopádně díky, že jsi se podělila o zkušenost, a my se toho můžeme vyvarovat. Neboj, určitě se to brzy rozjede samo, bez pomůcek. Přeci nám ti prckové v bříškách nezůstanou :n: :///: Tak holt musíme být trpělivé :metal:

In reply to by Šáruška2

Já jsem se od 8.měsíce doposud sexu vyhýbala, respektive jsme ho vůbec neměli, protože už mi to nebylo ani trochu příjemný, naopak skoro bolestivý. Ale teď na víkend to asi zkusíme, je to poslední, co by mohlo dát naději na urychlení a navíc mi to doporučili i přímo v porodnici. :s: Ale až od pátku na víkend, aby manžel nemusel prožít další bezesnou noc v nemocnici a pak zase do práce. ;) Jinak jak říkáš - už jen tu trpělivost.

17.01.2011

Ahoj holky, minulý týden mě začalo celkem často tvrdnutí břicha a na kontrolním monitoru jsem měla dva kopečky v činnosti dělohy.

Díky holky! ;) Koukám, že nejen že máme podobný či stejný termíny a těhot.potíže, ale spojuje nás i stejná netrpělivost. :s: Včera večer a dnes ráno jsem zkusila vypít kořeněný nápoj dle receptu na urychlení porodu a dnes večer zkusím ještě ten ricinový koktejl, tak jsem zvědavá, jestli to něco udělá...Kdyžtak pak dám vědět.

Ahojky Katko, je super, ze mas vsechno v poradku. Ja jsem uplne stejne jako ty a kontrola ve stredu. Doufam, ze uz se bude neco dit, protoze ja uz bych chtela mit malou taky co nejdriv u sebe..

Ahojky, tak hlavně že máš všechno v pořádku, to je nejdůležitější:-) A že to neni ted k porodu, to neznamená, že se to nemůže za tři dny uplně změnit, tak neboj a vydrž :a:

13.01.2011

Ahoj holky, mám dotaz. Poslední asi 4 dny mi docela často tvrdne břicho (cca 15x za den), ale není to bolestivé, jen vždycky cítím, že zase na chviličku ztvrdlo.

ja mam stejny tp. Bricho mi netvrdne, akorat me obcas boli podbrisek jako na menses, navic se ted k tomu pridala silena bolest kycli, a po 2,5 mesicich konecne zase chodim na velkou pravidelne, dokonce i nekolikrat denne, coz je parada. Telo uz se chysta na porod. Ja mam CS 5, ale tomu velkou vahu nedavam, Verca ma CS9 a stale nic..

To je ted ke konci těhotenství normální.Miminko už tam má málo místa,tak se napína.Hodně to tlačí a jak nahoru tak dolů..Já vždycky začnu zhluboka dýchat a hladit bříško a ono to povolí.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Teda díky moc za radu, taky bych se vůbec nezlobila, kdyby porod přišel už teď. :///: Zkusíme teda večer sexík a uvidím. Je fakt, že zrovna pohl.styku se už asi 2 měsíce vyhýbám, protože už mi to nebylo příjemný a myslím, že nebude ani teď, protože už tak mě v posteli bolí každý pohyb a spodek taky, ale stejně to tedy zkusím, kdyby mi to pomohlo k dřívějšímu porodu, byla bych ráda. Moc díky. :ww:

In reply to by Katka08

Víš co my si z toho dělaly srandu, bylo hezké datum a můj že na to skočíme a ejhle šlo to..........bylo mi to taky nepříjemné.............a snad za půl hodiny už sem skučela a kontrakce začaly, tvrdlo pořád, nejdřív po 8minutách,po 6, po 10, tak sem nevěděla co to je.........já pořád že poslové ale nene.........frčely sme do porodnice a já byla na 3cm.
Tak držím palečky at to zvládneš v pohodě:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky