Deníček uživatele Hany_85

08.05.2011

Ahojte všichni,tak zítra nám je 10. týdnů :-) jak jsou velcí vaši drobečci ve stejném týdnu??

10.týdnů
10.týdnů
10.týdnů
10.týdnů
10.týdnů
10.týdnů

Mojí Sandrušce bylo deset týdnů v sobotu. Váží 5.550kg (porodní 3,370kg) a to jsme jen na mlíčku od maminky :-) je to cvalda... a měří 57 cm. Jinak taky strašně moc moc slintá, dudle si ručičku, cumlíky už jsem koupila čtyři různé a žádnej jí nechutná :-( vždy je vyplivne, nebo jí nadavují.... Jinak v lehátku kouká na svět, s hrazdičkou si krásně vyhraje, hračky ji zajímají, ale zatím je nedokáže držet a hrát si..... Spinká mi od 20-21 do 4-6 ráno takže se krásně obě vyspíme. Tvoje malá princezna je krásná, zajímalo by mě jak to, že už má naušničky? Mě doktorka řekla, že až po druhé hexa? Nastřelovala jsi nebo jsou píchnuté??? Ať se Vám daří holky a rostete :-)

jéééé vy už máte naušničky, měly jste nastřelované, nebo klasiku píchané???
Jinak nám bylo 10 týdnů ve čtvrtek a máme 5100g a 58 cm (pv 3300 h a 49 cm). Začínali jsme na nutrilonu a ted už celý týden jen kojím :-).
Teď mi malá začala strašně slintat a strká si do pusinky celou ručičku, tak nevím, jestli to jsou zuby, nebo co se děje.
My už máme pevný režim papá v 6, 9, 13, 17, 19 a spinká až do rána. Já teda vstávám ještě v noci a odstříkávám mléko.
Moc Vám to všem sluší. :-)zabickamarus

In reply to by zabickamarus

Tak vy už slintáte :s: to Hančí ještě né,ani zatím nic neudrží v ručičce,jen si celou ručku strká do pusiny a tahá jí jak dudlík :s: Naušničky normál píchnuté,je to v pohodě,a na to nastřelení musí být naušnice na šroubování,to ty mimča potom když pořád leží vzadu tlačí,a stejnak se pak mění,tak jsme zvolili píchnutí a má je týden a už to má i zahojené :qu:

12.04.2011

maminky,moje malá má plné tvářičky ekzému - strašně suché,červené a takové šupinaté,drobné pupínky v tom , je chuděrka úplně hrubá :r: vypadá to hrozivě,jdem s tím k dr.

ahojky,
my jsme se trápili taky dlouho a dr. nám napsala Locoid 0,1 a hned za 2 hod. to měli kluci zklidněné a druhý den polovina toho zmizela a za 3 dny ani památka. Doopravdy skvělý krém, nedám dopustit i když je tam trochu hormonu, ale nic nám nezabíralo z babských rad, jen se to zhoršovalo.
Tak rychlé vyléčení

Ahojky,
my jsme měli asi podle tvého popisu buď to samé nebo hodně podobného. Ale měl to náš malej hned po porodu a bohužel měl tím olezlé úplně celé tělíčko (což bylo hrozné), ale pomohla Lipobáze a řepíková koupel (na tváře jsme dělali obkládečky) a ještě pomohl sudokrem (ten to taky hezky zahojil).

Ahoj zhruba ve stejnou dobu jsme to měli taky, dr nám napsala lipobazi, ale mazala jsem jen chvilku. zmizelo to v podstaě samo, ale neboj Dr ti určitě poradí a malá bude mít zas pusenku jak obrázek.

Projde si tím každé miminko...taková strupovitá suchá nažloutlá ošklivá kůže, do toho pupínky...Postupně se to bude ztrácet a zmizí to (sloupe se to) samo....nedělala jsem s tím nic a brzy byl zase klid.

05.04.2011

Holky dáváte někdo svým miminkům plně kojeným i čajík??já vím že se nemusí,ale malá má 6 týdnů,a když třeba někam jedeme nebo tak,tak jsem si říkala že bych s sebou vzala aspoň

tak mám už druhé mimčo - koncem dubna bude mít půl rok (plně kojen) a zatím mi všude stačil dudlík... a to jezdíme pořád někde a když se mi prostě nechce v krámě/autě/v čekárně kojit, tak prostě musí vydržet... ten náš je teda buclík (7500g a 70cm), tak má zásob až až :) - ale ani u jednoho syna jsem nezažila, že bych si to nevypočítala... prostě kojím než vyrazíme, pak nakojím v předstihu, kde se mi to hodí (aby nás to právě někde nepřekvapilo)... ale jinak už jsem kojila v autě/restauraci/aut.zastávce/vlaku/zoo/parku/lese :D - s prvním to občas bylo jen tak tak, ale s tím druhým to už máme prostě vychytaný :D a když to nejde, tak dudlík prostě zabere :D

Ahojky, tak když někam jedeš a nemůžeš nikde vytáhnout prso tak třeba jo. Tuplem v horku. Ale hlad jí to stejnak nezažene. Já teda do 6 měs. nedávala vůbec nic. Kojení by mělo stačit a pokrýt všechny potřeby.
Pak jsem i s příkrmy začala i s čajem a šťávama. Pozor na flašku! Možná to neni pravidlo, ale já si fakt myslim, že se mi malá v 8. měs odstavila kvůli flašce. Někdy je to hned, někdy to trvá měsíce a někdy se třeba nestane nic, ale já si fakt myslim, že časem si dětičky flašku oblíbí víc než prso. I když jen na čajík :-)

Ahojky, tak my mame doma 3tydenni mimco a dneska jsem vyjela ven a radsi s sebou cajik vzala. Nekde jsem cetla i prispevek jedny holky, ktera sla k dr., snad na ortopedii a tam ji primo rekli at si ten caj pro malou/maleho vezme. Nas Tomasek trpi na prdiky, tak jsem mu zkusila dat detsky fenyklovy a je to lepsi!

27.03.2011

Ahoj holky...tak jsou nám 4 týdny :) chlubím se s pár fotečkama :\x: konečně se nám všechno tak nějak upravilo - si máme za sebou ten růstový spurt nebo jak se to jmenuje,protože mi v

ahoj těhulky a maminy .-)
ahoj těhulky a maminy .-)
ahoj těhulky a maminy .-)
ahoj těhulky a maminy .-)
ahoj těhulky a maminy .-)
ahoj těhulky a maminy .-)
16.03.2011

Holky,jsem nešťastná :r: malá nepřibírá,dnes jsme byli na převážení a za týden nepřibrala ani gram :-( a to jí mám pořád u prsa,pije každé 2 hodiny,ve dne v noci :( a já mám m

blinkání

Ahojky, jestli můžu doporučit, tak Bebu AR a na prdíky je dobrá sensitiv. Nejlevněji jí kupuji na feedo.cz a je tam rozdíl někdy i 100Kč na balení. My používáme vše jen od beby a nemáme problémy. Tak hodně štěstí!!

Ahoj, tak Ivanka zvrací od narození, absolvovala i vyšetření ultrauvukem, naštěstí negativní, tak se jen musím smířit s neustálým převlíkáním. Naštěstí ale docela přibírá. Nutriton jsme jí cpali tři týdny a beze změny. Napapá se odříhne si a ohodí mě, pak má hlad, dostane škytavku,napapá se odříhne si atd...., pak jsem zjistila, že když ji nakojím ve svislejší poloze, nedám odříhnout na rameno ale jen uspím, nepoblinká se a spí jak zabitá, Tak to tak dělám na střídačku, aby zas neměla nějaké velké bolení, dnes jsem se ptala doktorky, co ona na to a říkala, že pokud to malé nedělá zle na prdíky (ty má i bez toho) tak jí to nemůže uškodit. A můžu říct, že jsem zhoršení prdíků nezaregistrovala, zato se nikdy při tomto postupu nepoblinkala. Spáváme ale na zvednuté matraci.
Eva

Hani neboj, ono to půjde :-D Halvně že se malé dobře daří. Slyšela jsem že ten Nutriton je dobrá věc a maminy pak ani nemusí dokrmovat :-)

08.03.2011

holky trochu intimní dotaz :€m: co jste po císaři - po jaké době jste - :*O*: ?????

po 6nedeli ale ja jeste pozdeji zkusili jsme to a vubec jsem se nemohla uvolnit a zvhčit...takže lubrikačni gel zezačatku...ale ted už je to parada....a slyšela sem že to ma bejt lepši dokonce po porodu...že ma bejt deloha s vše citlivejsi

ja jsem po cisari 5 tydnu a cekam, az prestanou ocistky.. jinak bych na to skocila uz pred 2 tydny :)

Ahoj tak asi jsem divna,ale u obou cisaru jsme na to skocili 10dni po porodu :-d jen co mi vytahly stehy :-d bylo to opatrne a jemne i bolestive ,ale jak dr rekl je to jen o treninku :-d

08.03.2011

ahoj holky,jsem zpátky,po náročném porodu se dostávám pomalu do normálu a poprvé usedám k pc :qu: rodila jsem minulé pondělí,napřed vše vypadalo dobře,ale nakonec po 7 hodinách boles

jsem zpět
jsem zpět
jsem zpět

nádherná holčička!! :h: já jsem po císaři v porodnici trpěla jak kůň...ale přesně po 14 dnech jako by utlo a vůbec nic nebolelo!!! tak přeju zdravíčko a ať dělá Hanička jenom radost!!!

Krásná prdelka malá :one:
Teda nevím jaký jsi měla ten císař, ale já zase od svého porodu tvrdím, že druhé dítě rodím jedině císařem (což teda nevím jak zařídím :€\€: ) Ale zažít znovu můj porod už ani náhodou. Užívala jsem si ho 16hodin a fakt to stačilo.

In reply to by Šáruška2

já to porovnávám s prvním porodem (za dvě hoďky nebylo co dělat :s: )...teď jsem si vytrpěla i famózní bolesti před i po.. to vzbuzení po narkóze byla zatím nejhorší chvíle co jsem zažila,začala jsem bolestí přímo panikařit..dr. mi pak řekla že to šlo dost špatně,ale konkrétně co to ne ... měla jsem strašný strach o malou,když jsem v první době porodní se pomaloučku otevírala a s bolestma byla na monitoru,kolem spousta lidí a jí při kontrakcích spomalovalo srdíčko,najednou honem honem na sál - brrrrrrrrrrrr..byla jsem už na 6 cm otevřená...chtěli tomu předejít,ale že musí rychle ven,tak kapačku na zesílení kontrakcí,to už jsem skoro nevnímala,pak zase rychle injekci na zastavení kontrakcí. :( ještě teď je mi ze všeho nějak smutno ale hlavní je že to dobře dopadlo a malá je zdravá :a:

25.02.2011

čauky holky,dlouho jsem tu nebyla.. :a: chci se zeptat,jestli nemá někdo zkušenost s homeopatikama - ricinus communis 5ch???????? měly by být na tvorbu mat.

Já je brala. Májí se vzít po porordu, 5 kuliček ráno a večer. Já jsem měla po císaři, tak jsem si na ně vzpomněla až 3. den od porodu. Mléko se mi hezky spustilo, nebyl s tím problém. Pak jsem měla jednou pocit, že mám mlíčka málo, tak jsem si je zas vzala. Stačil jeden den a produkce se zvýšila. Těžko říct, jestli pomohly homeopatika nebo časté přikládání, to jako laik těžko posoudím.
Homeopatika by jsi si měla vzít tak, že nemáš v puse žádnou chuť, pachuť. Nejlíp vycucat pod jazykem a pak pokud potřebuješ pít, tak to zapít vodou. A nesmíš se jich dotknout, proto to má takový aplikátor.

19.02.2011

Holky já si na radu všech,dala dvojku červenýho,s tím že mi to pomůže a popožene porod,no je mi z toho akorát tak špatně :s: pálí žáha,žaludek jak na vodě :sick: už nechci červ

ahojky....no mě pálí žáha jen se mrknu na láhev....takže to ani nezkouším.... :s: :s: :s: :s: druhej TP mám za 12 dní....odchází mi pomalinku hlenová zátka, tak mi nezbývá nic než doufat... :qu: a po víkendu budu uklízet pokojík po malování.... :one:

In reply to by Mrs.Suski

a jak jsi to poznala tu hlenovou zátku,nebo spíš - vypadá to tak že to pozná každej :s: blbá otázka že??, :s: no já snad zítra ještě umyju oknoa pověsím záclony,dělala jsem to sice minulý víkend,ale nic se nedělo a nechala jsem si jednu místnost do zálohy :///: poslíčky mám teda čím dál větší,tak nezbyde taky než doufat...TP mám přesně za 7 dní :-)

asi musel být litr v horké vaně :€Ss€: , jinak těžko. Já si včera dala s kámoškou 2 deci (jsem 35. týden), bylo takové sladké dobré, ale stejně mě žáha taky pálila :€[€: . Však deci denně je dobré na krvinky a ze dvou porod fakt neuděláš. A podle mojí zkušenosti to neuspěcháš ničím, mi ani stěhování nepomohlo ;) . Tak hodně štěstí a ať je to brzy :a:

In reply to by Hele

Já si už asi taky myslím,že pokud mimi nechce tak to neuspíším ničím :n: zkouším všechno co kde přečtu a nic :00: to víno by myslíš zabral tak litr??? :jawdrop: no jo,ale to bych byla na mol :s: :s: :sick: nebudu pokoušet s vínem,jsem ráda že jsem tu nevolnost z něj včera zaspala :€Ss€: dvakrát už mi radila sestřička u mé paní dr. že prý - hruškový džus doněj panáka pálenky ://: já si ten hruškový džus koupila a od našich si dovezla dom slivovici.... já to snad vyzkouším,však co,stát se nic nemůže :metal: :metal: :metal:

18.02.2011

tak se hlásím po dnešní kontrole a monitoru,ach joo,..už od včerejší noci mám bolesti,každou chvilku mi tvrdne bříško,prostě jsem dvě noci nespala,nemůžu dýl sedět,ležet,nic...i na

Já teda osobně nevím, co je na tom pravdy, ale kámoška na tom byla podobně jako ty. Také pořád bolesti a porod pořád nic, tak se naštvala, doma vzala hadr a kýbl s vodou a začala vytírat chodby v paneláku a pak vytřela i byt. Jen prý dovytírala, tak jí praskla voda a do 5h od odtoku vody se jí narodila Nelinka :-). Tak třeba když taky zkusíš "předjarní úklid," tak se to rozjede samo a bude to :-). Každopádně držím palečky.

In reply to by Katy - kacax

Holky já v sobotu poumývala okna v celém baráku a povyměňovala záclony,povytírala,povysávala,...zkusím snad to vše znova,i když nevím jak by mi to šlo při nynějších bolestech :r: vydím to max. na horkou koupel (opět),,já fakt nechápu jak můžu mýt takový bolesti s téměř žádným nálezem :\/: :\/: co ještě zkusit...unavená jsem jak v noci nespím :€h: bože bože :a: :a:

In reply to by Hany_85

Hm, tak bohužel víc ti neporadim, já když rodila Domču, tak sem žádný bolesti neměla v den termínu mi dopoledne začala odtékat voda a ve 2 v noci jsem měla ještě těhotenský nález (úplně zavřená) a kontrakce po 5 min. Druhý den v poledne mi řekli že musim na císaře, protože sem se vůbec neotvírala a začala sem mít zánět.
Jedině zkusit najít na netu nějaký cviky na uvolnění jestli se dá něco najít.
Držim palce ať je ti líp. :one:

Je to hrozny ten konec co?ja taky sotva lezu,uz jsem pro to taky udelala vsechno :*O*: cerveny vino,vana,a nic,tem nasim mimiskum se u nas proste libi,ve stredu uz jsem byla na kontrole v porodce v bohunicich,tam me dr.rekla opet ze kazdou chvili,ze uz pristi navstevu uz asi nestihnem,ze prijdu urco driv,kecaji...jeste k tomu mam 18mes mimi,jsem sama doma,manzel v praci,kdyby neco tak by dojel,je to hrozny ani nemuzu nikam vylezt aby me to nekde nechytlo,vsichni me stasi ze to druhy jde rycle:))tak doufam ze to stihnu,to chce klid zachvilu budeme met mimi u sebe,tak to vydrz :€): kde budes rodit?divam se ze si taky jihomoravsky pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka