Deníček uživatele Hacinta

21.04.2015

Holky, jdu si pro radu a trochu povzbuzení..Dcera 23měsíců už je skoro 2měsíce bez plen, odnaučila se úplně hrozně rychle a je šikovná, od minulého týdne se budí i v noci sama na čůrání a říká nám, odpo lední spaní také zvládáme většinou se suchou plenou. Min.

07.04.2015

Ahoj mamky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti...Dcera 22měsíců vždy krásně jedla všechny příkrmy, zeleninu..prostě vše a jedla toho dost. Před cca 4 měsíci začla bojkotovat vše zelené, to už asi 2 měsíce zase jí a teď tak 2 měsíce nechce vůbec nic rajčatového.. a vůbec žádné omáčky, spíš by ráda zvlášt´ příloha, nějaká zelenina a maso.

Děti mám tři a můžu říct, že ač nabídka a přístup k jídlu je z mé strany stále stejná, první miluje ovoce, zeleninu, moc nemusí maso a bez mlsků by se obešel. Druhej se na zeleninu tváří jak kdy, je to masožravec a nějak intuitivně tíhne ke všem hegešům, které někde zahlídne a kdyby mohl, místo jídla by jen mlsal. No a ta nejmladší má rok a ta pro jistotu dost často nechce skoro nic včetně kukuřičných křupek nebo piškotu. O jídle vedeme diskuze, takže když uvařím špenát s bramborama a naservíruju k tomu vajíčko a očekávám,že to do nich padne stejně jako minule a pak se dozvím od jednoho, že mu nechutnají ty brambory, od druhýho, že nechce to vajíčko a ta třetí po první lžičce neotevře pusu už vůbec, tak proběhne diskuze, mírně zatlačím, aby si nevymýšleli, ale pokud si na tom trvají, nenutím a jídlo beru pryč...pak ale opravdu není žádná alternativa, další je až následující jídlo a to oni vědí, proto si jsem taky jistá, že když jdou dobrovolně hlady, opravdu měli důvod. Pak mám pár poznámek, jakože vím,co kterej opravdu nemá rád a to už jim rovnou nedávám...přeci jen já taky nerada houby, manžel zase třeba nejí rajčata..asi každej máme nárok a představa,mi někdo něco nutí,je dost hrozná.

dodnes si pamatuju svojí poslední porci buchtiček s krémem, kterou jsem jedla ve druhé třídě mateřské školky, tj. nějakých třicet let zpátky. Přestože byl krém připálený, nesměli jsme vstát od stolu, dokud nedojíme.

Nikdy bych touhle metodou na své děti nešla, obzvlášť ne na dvouleté, ty si ještě až tak moc nevymýšlejí a nemají ze školky okoukané manýry typu "zelené je blé". Rozumnější je varianta sněz co chceš, a pokud na to nemáš chuť nemusíš, ale nebude žádná jiná mňamka místo toho. Pokud nemáš dítko "vyžlátko", které potřebuje přibrat každý gram, tak bych to nehrotila, žádné dítě dobrovolně hlady neumře. Tobě se přeci taky stane, že někdy nemáš na něco chuť, ale na rozdíl od toho dvouletého caparta, ty můžeš ovlivnit, co se nachází na tvém jídelníčku. Jak poroste, zkus ji zapojit do vaření, když bude čas/příležitost/nálada, tak se jí nejdřív zeptej, na co má chuť a to pak společně uvařte.

Řekla bych, že na moje děti tohle celkem platí. I když s každým je to trochu jinak, staršímu synkovi je pět a od první lžičky příkrmu v půl roce je žravej na všechno, akorát někde mezi třetím a čtvrtým rokem věku od sestřenky odkoukal, že se nejí zelené věci. Na spoustu věcí řekne, že to nejí, ale tak 80% z toho stejně sní. On je teda takový i v jiných věcech, je narozený ve znamení berana a jakmile začal mluvit, má potřebu odporovat mi aspoň slovy, když už ne činy. A mladší dcerce jsou necelé tři a ta má k jídlu přesně opačný vztah než synek. Od půl roku věku víc jak půl roku setrvala na třech lžičkách zeleninového příkrmu k obědu, hodně doháněla kojením. Přijde mi, že k jídlu ani nemá moc vztah ale hlavně nemá vůbec čas, pro ni platí, že je v životě spoustu úžasného dění a přerušovat světaobjevování kvůli takové přízemnosti, jako je kus žvance, je pěkná otrava. Myslím, že kdyby bylo na ni, přežila by na suchém pečivu, suchých těstovinách a jogurtu/pribináčku. Za ty skoro tři roky jsem objevila jen tři jídla, která sní kdykoli a bez protestů (domácí pizza, těstoviny se sýrovou omáčkou a pečené maso s rýží), čerstvé ovoce nebo třeba brambory jako přílohu nesní ani za nic ...

Možná bych zkusila obligátní "za maminku a za tatínka", ale nenutila bych. Zkusila bych jí třeba později nabídnout totéž. Syn měl období úplného nejezení ovoce a já ho do něj nutila a dneska kromě banánu a melounu nesní nic :-( když nechtěl jíst maso, zvolila jsem tuhle cestu a zase se k němu sám vrátil...

18.02.2015

Ahoj maminky, prodávám trojkombinaci kočárku Tako Laret v černo fuchsiové barvě. Do května 2015 je v záruce, v pěkném stavu, nevyšisovaný, nese běžné známky používání. V případě zájmu mě napište, ráda zašlu fotky a více informací :a:

07.01.2015

Ahoj,chtěla bych se zeptat..mám kočárek Quinny Zapp xtra pro první dceru využívám zatím jako golfáč, ale čekáme druhé mimi a chtěla bych potom využít s autosedačkou Maxi cosi. Moje otázka zní, jaký typ autosedačky Maxi Cosi na to bude sedět, je mi jasné, že budou potřeba koupit adaptéry, ale spíš mi jde o to, abychom nekoupili nějakou sedačku a pak nezjistili třeba, že máme starší typ... :? !

11.10.2014

Ahoj Maminky, snažilky. Minulý měsíc jsem dostala poprvé MS po odstavení od kojení. V průběhu kojení jsem brala HA a MS normálně pravidelně chodila, když jsem přestala kojit, tak MS přestala chodit, trvalo to 2 měsíce než přišla. Minulý měsíc teda přišla, a před týdnem jsem to měla dostat zase a nic..tak jsem udělala první den zpoždění test a nic, dneska jsem udělala znovu a pořád nic :r: !

Ještě pozdě není, někomu se ukáže pozitivní test klidně až 10 den po zpožděné MS. Ale po vyvolávačce buď přijde MS nebo se těhu potvrdí, tak uvidíš ;) V pondělí dej vědět :a:

24.03.2014

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat ohledně navázání mateřské na rodičák..Začala jsem trochu uvažovat o tom, že bych si přála mít další miminko( nemyslím třeba hned, ale tak do půl roku se začít snažit). Máme dceru 10měsíců- než se nám podařila, tak to trvalo 10 měsíců a mám strach, jak to bude u druhého..

pokuď nemáš smlouvu,tak na PPM nárok nemáš-budeš mít nárok akorát na rodičák ode dne porodu-ty sama nesplňuješ podmínku pro výběr délky,ťakže bys musela mít čtyřletou,ale jestli to splňuje otec dítěte,tak si budete moci vybrat délku rodičáku.

Nevznikl by ti vůbec nárok na vyplácení mateřské...takže bys nastoupila až dnem porodu na nový rodičák. Výšku rodičáku by sis mohla podle mýho volit, pokud alespoň partner splňuje požadavky na zvolení výše rodičáku ( je zaměstnaný nabo si aspoň jako OSVČ platí sociální pojištění). Ale protože by ti vypláceli peníze z toho budgetu 220 tis. rovnou ode dne porodu, kdyby sis to chtěla poctivě rozpočítat na tři roky, moc velkou částku by ti to nehodilo.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuji moc za informace, tatínek splňuje, tak jste mě potěšily :///: !!

13.03.2014

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, neznáte někdo zahradního architekta z Brna, Brno venkov?
Loni jsme se přestěhovali do domku a potřebovali bychom, aby se nám podíval nějaký zahrd.architekt na zahradu a řekl, kde co udělat- abychom zahradu maximálně využili, protože je dost svažitá...nebo někdo, kdo tomu vážně rozumí!
Děkuji :a:

20.02.2014

Ahoj maminky :a: , chci se zeptat...jak dlouho Vám spinkají přes den děti? Viktorince je 9 měsíců a strašně hezky spinká přes den, až mě to trochu překvapuje a znervozňuje :///:

Uaaa uaaa já cu taký :D to naše pídě spí někdy hodinku někdy půl, díky bráškovi :00: aj se mi už stalo že spal jednou za den protože prostě nešel uspat nijak a nikde :? To byl mazec...
Užívej si spáče :///:

ahoj to bud ráda...náš malej uz spí taky mín nez drív, my to máme tak ze se budí kolem 7h, spát jde zase kolem 9h a to spí do 10-11h, pak jde spát zase kolem 13-14h a budí se kolem 15h a někdy si ještě dáchne i kolem 16h a spí do 17h ale to uz málo no a chodí spát jinak v 18h a kdyz spí teda do těch 17h tak to ho dávám spát kolem 19-20h...

Mojí holčičce bude 9 měsíců 30tého.Probouzí se mezi 6-7,dopolko spí od 10:45 cca do 12:15.Pak chodí spinkat od 14:45 a spí pravidelně do 16:30.Večer chodí spát na 8.Takže já si taky nestěžuju. :-)

obě moje děti chodily spát dvakrát denně zhruba do roka a čtvrt, samozřejmě čím větší byly, tím kratší to spaní bylo, až jsme pak plynule přešli na jedno spaní za den. V těch 9 měsících mi určitě ani synek ani dcerka nespali dvakrát denně po dvou hodinách, spíš tak dvakrát hodinku. Ze zkušenosti na svých dětech bych ale řekla, že dítě spí tolik, kolik potřebuje, některé holt potřebuje víc a některé míň, hlavu bych si z toho nedělala, až povyroste, spaní si zkrátí.

31.10.2013

Ahoj maminky, dlouho jsem sem zase nic nenapsala. Viktorinka měla 5.měsíců, dávám už zeleninové a ovocné příkrmy a večer kašičku, je moc šikovná a pěkně papká. Má za sebou poslední očkování(včera), pak až v roce..má 6890g a 68cm a přetáčí se na bříško, pořád se směje a nejraději by seděla, je to zvědavka a každý den dělá pokroky :h: . Příkládám pár foteček z rodinného focení ;)

Rodinné focení s Viktorinkou
Rodinné focení s Viktorinkou
Rodinné focení s Viktorinkou
Rodinné focení s Viktorinkou
Rodinné focení s Viktorinkou
Rodinné focení s Viktorinkou
Rodinné focení s Viktorinkou
Rodinné focení s Viktorinkou

krásné fotky :h: krásná rodinka :///:
přejeme spoustu radosti a úsměvů :€s€: maličká je moc šikovná :h: :k:
:a: :a:

09.08.2013

Ahoj maminky, dlouho jsem nedala žádné foto Naší Viktorinky, tak vkládám(foto ze svatby, výlety, doma..).

Viktorinka
Viktorinka
Viktorinka
Viktorinka
Viktorinka
Viktorinka
Viktorinka
Viktorinka
Viktorinka
Viktorinka

Ahoj,
mala je v tech satkach bozi :) Hrozne to leti,ze? Je videt,ze jste spokojena a stastna rodinka. Tadeasek usina jak kdyz, nekdy to taky nejde bez chovani a z toho se polozi do postylky a udynda se sam. Je fajn,ze neni naucena na dudlik, my ho taky nemame, ani dcerka ho nemela a vim,ze se bez nej ditko bez problemu obejde. Mozna je to i tim,ze kdyz vidim dudlik,tak se mi zveda zaludek :D Mejte se krasne a at jste zdravy!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkujeme mockrát ;) !Nene podctivě jsem si ji odnosila celých 9měsíců :s: !

Moc zdravíme krásnou Viktorku a nádhernou maminku! Holky nestačím lapat po dechu,moc vám to sluší a vypadáte obě i tatínek velice spokojeně a šťastně. Malá krasne pase,je to sikulka. A fotky máte úžasné. Tatínek teď má co hlídat,takové dvě kočandy. Máš nádherné oči a postavu jako bys ani nerodila,závidím;-)
přeji ať jste pořád tak štastní a spokojeni všichni 3.

In reply to by Vjů

Děkujeme mockrát ;) ..nějak jsem to vše nechala v porodnici, ale teď ty chutě, jak kojím..hrůza :s: , takže cvičím po večerech a přes den mě zaměstnavá Viktorka- tak dobrý :dance: , takže papkám na co je chuť. Jsme moc štastní. Už se těším na foto Vaší prďolky a co Velká segra, už se těší až bude mít doma mimi a bude ti pomáhat ;) ?

In reply to by Hacinta

Vůbec není zač :one:
Velká ségra se nemůže dočkat,pořád mně objímá a pusinkuje :€O: a povídá si s malou sestřičkou :s: je to beruška zlatá.Snad jí to vydrží i potom a nebude žárlit a nafukovat se,jak ona to umí :s:
Já už bych taky chtěla mít mimi u sebe,ty poslední dny se tak vlečou..................... :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka