Deníček uživatele Edit78

31.03.2010

Ahojte,

ahoj Edit,uvidíš těch dnů kdy se to bude lepšit bude čím dál tím víc.Ta psychika hraje fakt velkou roli.Ale to nejde na povel,tak a teď se vykašlu na všechny starosti které mám a je to.Malá si dneska rozškrábala ručičku,až ji z toho tekla krev.Zkus Jonáška mazat tělovým mlékem Leciderm.Nám to fakt hodně pomáhá.Zádíčka jsme měli v dezolátním stavu a teď ji tím mlékem mažu 3x denně a opravdu se to lepší.ŤUK,ŤUK,ŤUK.Fenistil taky kapeme,ale mám pocit,že nám to vůbec nepomáhá.Škrábe se pořád stejně.Už jsem uvažovala,že ji ho vysadím,ale mám obavu,že se ji to může zase zhoršit.Protože on je přece jen na alergie atd...Karolínka si taky nejvíce drbe hlavičku a za ouškama.Všimla jsem si,že to většinou dělá,když je unavená,nebo se ji něco nelíbí.Když se směje,povídá si atd..,tak se tam škrábne jen málokdy.Zkus to vypozorovat,jestli to taky Jonášek nedělá,když se mu chce spinkat.Je super,že máte faj kožní dr. a hlavně že Vám v tom pomůže.Já jsem tu naši změnila a 12.dubna jdeme k nové.Doufám,že to nebude z deště pod okap.Podle ní ji mám mazat mastí s kortikoidy každý den.Je tam toho tak malé množství,že to prý nevadí.Skoro 2 měsíce jsem ji tím patlala 2 x denně a měla to pořád stejné.Stačilo,když jsem 1 mazání vynechala a byla to zase hrůza.Tak jsem se na to vyprdla a už ji tím nemažu a používám fakt jen ten Leciderm.Uvidíme co nám napíše ta nová dr.Vsadím se,že opět kortikoidy,ale doufám,že nám pomůže lépe jak ta předchozí.Mějte se s bobiškem :cc): moc hezky užijte si krásně Velikonoce.

já sama jsem AE,také od 4m nar.Dnes je mi 36l a AE skoro vůbec nemám.Jen v jarních měsících se mi trochu objeví.Dneska jsou daleko lepší možnosti a určitě to zvládnete.Mooooooc vám oběma přeji,aby zlepšení nastalo co nejdřív.Jinak k dr.Čapkové jsem chodila celé dětství a je super.Jako dítěti mi nejvíc pomohli lázně na Slovensku-Smrdáky.Ahoj

27.09.2009

Milé maminky, skoro maminky a skoro skoro maminky, prosím o skúsenosti zmiešaných manželstiev, akým jazykom rozprávate na svoje dieťa.

ja som tiež zo Slovenska a manžela mam z čiech byvame tu v čechach a budeme mat onedlho miminko som v 30 tt. Ja mam strašne vybavovačky okolo toho že som slovenka a to maš dobre že sa rozhoduješ sama že či budeš hovorit slovensky alebo česky lebo ja to mam horšie vkuse domna niekto hučí abi som vravela česky že sa to mame zblázni ale ja si myslim že ma do toho čo sa neda len tak zvladnut nemožu nutit tak a myslim si že to je jedno ako rozpravaš ved si v čechach a ono sa rychle naučí česky ved tatik je tiež čech. Ja sa tiež snažím ale nejde to hned.

In reply to by pumrova

Ahoj, tak nam sa uz Jonasek narodil v decembri, a rozhodla som sa nanho hovorit prirodzene, to znamena slovensky. Tatka bude hovorit cesky. Citala som aj par clankov a to ma este viac utvrdilo v tom, ze som sa rozhodla spravne. Dieta s tym vraj nebude mat ziaden problem, a to je dolezite. Rodina a okolie sa do toho nemiesa, takze bolo to moje rozhodnutie, len som si nechala poradit od tych, co to tak maju. Ja zatial hovorim len slovensky, mozno sa zacnem ucit s malym az pojde do skoly, ale zatial mi to problem nikde nerobilo. Asi az na dvoch ludi co som stretla, co sa tvarili ze slovensky nerozumeju :):).Tak drzim palce, nech sa rozhodnes tak ako ty citis. Inak trvaly pobyt si budem ziadat az teraz v lete, bude to dva roky od uzavretia sobasa a fungovani na prechodnom pobyte.

Ahoj dievčatá, veľmi pekne ďakujem za vaše názory a skúsenosti. Utvrdili ste ma v tom, v čo som tak v duchu dúfala, a tak som rada, že moja intuícia bola správna. Takže na svojho bobíka budem rozprávať slovensky, taťka česky, a budeme jedna šťastná československá rodina :///: . Aj v zahraničí som vždy žartovala, že mi držíme Československo pohromade, ale musím sa priznať že ak ide o hokej, tak ide do tuhého, a to doma lietajú iskry, hlavne ak prehrávame :s: . :a:

no já jsem češka a manžel je slovák, ale žijeme v Čechách a manžel to má tak, že s Čechy mluví česky a se svu rodinou slovensky, dlouho jsem o tom uvažovala, ale nakonec budeme na mimčo mluvit česky... jsem akorát zvědavá, jestli z toho malej nebude zmatenej, až půjdeme na návštěvu k babičce a taťka mu najednou bude mluvit jiným jazykem... z toho mám docela obavy...

:) Zdravim Editko,
u nas je to bodobne, ja jsem ceska a ziju se slovakem na Slovensku :s: ..Budu zacinat 37 tyden..A po 5 letech v Anglii jsem rada,ze mohu mluvit svoji matertinou a nehodlam to menit. Ja budu mluvit porad cesky i na miminkko a pritel a jeho rodice a vsichni okolo..slovensky. Prece jen bych rada, az pojede Dominicek :cc): do CR za babickou a dedou aby jim rozumel..jelikoz male deti na Slovensku uz cesky nerozumi. Vidim to u nasich kamaradu.
Takze zadne strachy..proste prirozene..deticky jsou velmi ucenlivy a bude zvladat bez problemu oba jazyky :a:
Hodne stesti :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky