Deníček uživatele dostka

09.07.2011

Ahojky,
tak konečně máme čas vám napsat o našem přírůstku.
Dne 17.5.2011 v 8:45 se naše rodinka rozrostla o další cácorku jménem Kamilka s váhou 3080g a 48cm.

přírůstek
přírůstek
přírůstek
přírůstek
přírůstek
přírůstek
přírůstek

Máš krásný holčičky, moc vám to sluší. ;-) ať hezky rostete a jen samé radosti. Jinak, když koukám na ty datumy, nechápu, že tě po císaři pustili už 3 den domu?? Mě teda chtěli pustit 4, ale ten 3 mi přijde hrozně brzo. Já šla nakonec kvůli malýmu až 8 den a i tak to pro mě bylo hodně náročné..dojít k autu, cesta doma, a fungování doma. Jsi fakt šikovná.. ;-) Oni nás ty děti popohání, viď? :€):

In reply to by Jajinka24

Děkuji,no jelikož to byl můj druhý císař tak jsem věděla jak se pohybovat kvůli jizvě a to nejhorší jsem si prožila v nemocnici :r: hrozně jsem se těšila domů jelikož mám moc hodnýho manžela a ten se o nás hezky postaral a já měla nastarost jen malou :$}: a sebe na nic jiného jsem nemusela myslet :///:
Musim přiznat že kdybych ho neměla tak bych tam byla klidně ještě týden

Gratuluji k tak krásné holčičce. Ta poslední fotka je výstavní-skoro jako jsou fotky z bříška. My jsme také rodili 17.5. a vidíš-v neděli nám budou 2 měsíce- toto pěkně letí. Moc si vychutnávám toho našeho prďolku, protože nám roste jak z vody a za chvíli se mi bude stýskat opět po tom malinkatém novorozenci. Tak užívejte života

08.05.2011

Ahojky,
tak se po dlouhé době opět hlásíme a porát 2v1 :€O: a dle mého dr. by jsme mohli dojít do termínu ba i přenášet že si tam mímo plave :C]]:

Tak to máš můj obdiv, že ji musíš brát pokaždé s sebou...Vůbec si nedovedu představit, jak bych syna zabavila například v době, kdy jsem na pásech. A přiznám se, jsem asi i sobec, ale aspoň tu chvíli na pásech a u doktorky chci být jen já a miminko.
Moc vám oběma teda přeju, aby to v nemocnici probíhalo hladce, doktoři byli vstřícní a Káje se tam taky líbilo! No a samozřejmě brzký rychlý porod se sladkým uzlíčkem na konci ;)

11.04.2011

Ahoj holky,
tak po dlouhý době se zase hlásíme :a:
Nestíhám sem chodit jelikož naše Kája chce bejt porát s mimi a jakmile to tu zapnu tak by jen cvakala :///:

Já si myslím, že většina z nás vydrží do května... Já ani nemůžu dřív rodit, protože toho musím ještě hodně stihnout před porodem :///:

Ahoj, tak květňátka taky budou :-))...je nás tu pár, co držímě vlajku pevně vztyčenou a spíš se bojíme, že z květňátek budou červíčci :s:. Trošku ti závidím, že se u tebe už něco děje...sice taky čekám druhé a končím teprve 33 tt, ale klid je tady naprostý :00:

In reply to by Rokl

tak mi sice máme termín až 22.5. a myslm si že budeme v termínu jelikož už při Káje jsme to měli taky tak + ještě měsíc před odešla hlen.zátka a rodili jsme 2 dny před termínem
no ale uvidíme co se dozvíme zítra :*8*:

21.02.2011

dlouho jsme tu nebyli tak se musíme pochlubit pár fotečkama z 27tt.

fotečky
fotečky
fotečky
fotečky
fotečky
fotečky
fotečky
fotečky
fotečky
fotečky

Ahoj, moc Vám to ve třech sluší :) Já jsem se také nechala fotit manželovi k narozeninám, tak až budou fotky hotové, tak sem taky něco přihodím :)

Sluší!! :one:
Taky se chystám na něco takového se synkem, mělo by to být překvápko pro tatínka, ale já nerada fotím a něco takovýho jako máte vy dvě se mi určitě nepovede :-(

Moooc Vám to sluší holky:o) Krásné fotečky a krásné bříšánko:o) Tak at mimísek pěkně roste a brzo se fotíte i s ním:)

16.01.2011

ahojky maminky,
už jste letos někdo řešil výběr rodičáku přes tatínka???
My se na to chystáme v květnu a ráda bych věděla jak to funguje??????

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj. No...ono se to muze udelat az po naroku na materskou(coz je 6 nebo 8 tydnu pred terminem porodu). Musite si zajit na okresni socialni spravu(nebo jak se to jmenuje). Tam si zazada manzel/pritel o materskou. Tu si necha napsat treba na 2 dny(tak jsme to meli my). Tam vypocitaji denni vymerovaci zaklad(ten se vypocitava z platu). Az vam prijde postou a ta castka bude vyssi, nez nejakych 350kc(presne si tu hranici nepamatuju), tak muzete zajit na socku a zazadat o rodicovsky prispevek na 2, nebo na 3 roky(pokud si zazadate na 2 roky, tak budete dostavat 11400kc mesicne...to jsme si zvolili my:). Jo a o ten prispevek se da zazadat zpetne. Takze neprijdete o zadne penize, kdyz budete cekat na ten dopis z okresni zpravy.
Snad jsem pomohla:) Klidne se i na neco zeptej. Rada odpovim:)

In reply to by kaculis

Ahojky, sice nepatřím ke kvetinkam, ale snad nevadi. Tuhle otazku zrovna resime a bylo nam receno, ze chlap nemuze jit na materskou, ze to muze pouze zena - matka. Muz pry muze jit pouze na rodicovskou klidne na jeden den a pak to zene jakoby predat. To by ale znamenalo, ze celych 6tydnu zustane rodina bez prispevku na maleho, protoze rodicovskou lze v tomto pripade na chlapa napsat az od 7.tydne veku ditete. Nase mimco ma 2tydny, rodicovskou ani materskou zatim nepobirame (ja na materskou nemam narok, proto to chceme taky resit pres tatinka). Takze cekame, az smudlovi bude 7tydnu. Pry je tam ale jeste treba nejaky notarsky overene lejstro, ze matka jakoby predava dite do pece...? Prijde mi to cele strasne zmatene, na uradech nam taky kazdy rekl neco jineho a tak jestli s tim mas osobni zkusenosti, tak bych moc prosila o radu :///: Mooc dekuji a preju tehulkam krasne tehulkovani :a:

In reply to by mimisek10

Ahoj:) Promin, ze jsem nenapsala driv...nefungovalo nam to tady.
Muj manzel tomu rozumi vic, tak ti to ted popise on, ok?:)

Cao.
Hned na zacatku sry za moji diakritiku a zlou cestinu :)
V prvni rade bez zpetne pozadat o rodicovsky prispevek od data narozeni mimca (je to 7600 na mesic, takze pokud to neudelas, prijdes asi o 10000 na tech 7 tydnu..).
Narok mas ovsem pouze na tu 4letou variantu. Takze poresime to, co se bude dit po 7mem tydnu mimca. Je treba si zazadat o ukonceni toho rodicaku, s duvodu prebrani ditete do pece manzelovi. to uz ti udelaji na tom urade, kde si manzel bude zadat o materskou. Manzel doda doklady o prijmech, ktere mu reknou. V praci si necha vystavit potrebny dokument, co mu na uctarne vydaji. Nahlasi se minimalne 1 den na materskou, aby mu vypocitali financni deni vymer... nevim jak tomu presne rikaji.. pokud mu to vyjde na minimalne nejakych 370Kc na den (ale to si mozna pamatuju blbe), tak ma narok na rodicovsky prispevek zkraceny 2lety nebo 3lety. o ten si pozada a zacne ho pobirat. ten posleze muze prevezt na tebe uz s tema lepsima penezma. Me rekli ze ten rodicak musim mit do konce mesice, aby to bylo v poradku a mozne pak prevezt na malzelku. ale je mozne ze to jde i kratsi dobu.. Jinak to notarsky overene lejstro vam napise ta urednice a ono uz je to notarsky overene :) takze tam nic strasneho neni...

Jinak ja sem pul mesice obvolaval ruzne urady ruzne lidi, a kazdy mi rikal neco jineho, furt me preposilali jinam... az pote sme narazili na jednu urednici, ktera znala cely tento postup a podle ni uz sme to zaridili v klidu hned...

zkusim to vypsat v bodech :
(ty i ted zpetne si bez zaridit rodicovsky prispevek od data narozeni ditete! )
1. Zrusit vlastni rodicovsky prispevek z duvodu prevedeni ditete do pece manzela
2. Manzel potrebuje z prace nejakou prilohu o materske co mu vyda uctarna (a musi si na to vzit volno - ale je na to paragraf - netreba mit dovolenou..)
3. zajde na okresni zpravu do mesta kam spada to jeho zamestnani
4. tam spolecne potvrdite ten papir o predani ditete do jeho pece (to notarsky overene) a manzel tam zazada o tu materskou, kde je treba byt minimalne 1 den napr.: od 3.1.2011 do 4.1.2011(ja si dal 2dny).
5. az mu dojde potvrzeni o dennim vymeru, muzete na dalsi urady
6. na Obor Statni Socialni Podpory vemete ten vymer a dalsi doklady co vam reknou a manzel tam zazada od 2letou(nebo 3letou..) formu rodicovskeho prispevku (pokud mu to schvali) a necha ho ukoncit nejdrive jak mu to urad dovoli, s tim ze primo reknete, ze paxe to prevede na manzelku

Je dobre si to cele napred obvolat, aby ste uz meli potrebne dokumenty hned na prvni schuzce na kazdem urade. Nejlepsi je najit urednici na tom SSP, ktera uz bude delat to prevedeni toho rodicaku z manzela na manzelku, ktera by mela znat teoreticky cely tento postup a s ni to probrat, a mozna vam to popise lip nez ja.. (na zadnem jinam urade mi nebyli schopni rict, co sem potreboval..)
Kdyby bylo neco nejasneho, tak klidne napis a zeptej se. Ale nejlepsi je volat na ty uradny jakoby od konce... napred na ten posledni OSSP, kde si najdete nejakeho specialistu na davky...

In reply to by kaculis

Děkuju tak že jestli to chápu tak krom sociálky pod kterou spadáme a účetní u manžela v práci budeme ještě běhat po jiných úřadech????????
Ještě jednou děkuji, vím že je to vyčerpávající téma

29.06.2010

Najde se tu nějaká spřízněná dušička pro mladou maminku 23 a 18měsíční holčičku z okolí Prahy 9-Čakovic?????

já jsem z Horních Počernic a mám kluka předškoláčka a 16ti měsíční holčičku. Jinak zkušenosti se seznamováním taky na nule, došla jsem k názoru, že tu ženský nechtěj pouštět nikoho mezi sebe

ahojky kdyz sem bydlela v kbelych je to kousicek od cakovic nikoho jsem tam nemohla najit a ted kdyz bydlim na praze zapad temer nikdo neni tady krom jedne ebrusky....

04.03.2009

Ahojky, potřebujeme poradit už 14dní dáváme příkrm a Kája má vše od mrkve a nevím co s tím nic moc mi nepomáhá.
Poraďte maminky co s tím prosím
Kája a Karolínka

Ahoj, já nedám dopustit na ariel profesional, je super. pustí opravdu všechno. mastný fleky, mrkev, borůvky atd. zkoušela jsem taky snad všechno. ale podle mě jen ten ariel vypere fleky. ted ho navíc mají v drogerii teta v akci. jinak tekutý žlučový mýdlo prodávají v dm drogerii.

Ahoj, já nedám dopustit na ariel profesional, je super. pustí opravdu všechno. mastný fleky, mrkev, borůvky atd. zkoušela jsem taky snad všechno. ale podle mě jen ten ariel vypere fleky. ted ho navíc mají v drogerii teta v akci. jinak tekutý žlučový mýdlo prodávají v dm drogerii.

Tak my používáme Lanza mýdlo, vždy skvrnu namočím a namydlím a pak dám prát, vždy mi všechno pustilo. Vanish je taky super.

30.01.2009

Ahoj,
jancek měla dobrý nápad s dnem narození miminka.
Je to nějaký prďolka narozený 2.11.2008?????
Naše Karolínka je ve 12:32 na Bulovce a jsme z Čakovic...

prďolka nevím, ale já jsem se narodila 2.11. :-), ale před 30 lety :-)-je to divný, když se dítě narodí na památku zesnulých co? všichni chodí na hřbitov a my slavíme :-)

24.01.2009

náš den

Moc vám to slušelo a svatbička musela bít jako z pohádky vše je moc krásné.Přeji spustu štastných let v manželství :\r/

slušelo vám to fakt krásný.
Můžu mít prosím dotázek, když sem chci vložit fotky píše mi to, že jsou moc velké, nevíš, prosím tě v jakém programu nebo jakým způsobem je zmenšit. Díky

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka