Deníček uživatele akner

18.02.2011

Otec dítěte, narozeného svobodné matce, musí matce dítěte po dobu dvou let přispívat na její výživu a musí jí poskytnout i příspěvek na náhradu nákladů spojených s těhotenstvím a porodem. Soud může rozhodnout o povinnosti zaplatit tyto náklady i před narozením dítěte, je-li otcovství konkrétního muže pravděpodobné. Příspěvek na výživu neprovdané matky je určen přímo pro matku dítěte. Výživné pro narozené dítě je určováno samostatně v rámci vyživovací povinnosti rodičů.

Pokud jde o náklady na výbavičku a výživné pro svobodnou matku, zákon tyto výdaje označuje jako příspěvek na výživu a úhradu některých nákladů neprovdané matce. Právo na úhradu těchto nákladů se promlčuje ve lhůtě tří let od porodu dítěte.

Okresnímu soudu

v Lounech

Žalobkyně: Marie Kosová, bytem Beroun, Slezská 18

Žalovaný: Petr Nový, bytem Louny, Krátká 6
Žaloba o příspěvek na výživu a některé náklady neprovdané matky

I.

Dne 12. ledna 2001 se mi narodil syn Jiří Kos. Otcovství žalovaného k dítěti bylo určeno 20. ledna 2001 souhlasným prohlášením rodičů před Městským úřadem v Berouně.

Důkaz: rodný list syna

II.

Jsem svobodná. Během těhotenství a ani po narození dítěte mi žalovaný ničím nepřispěl na zvýšené výdaje, které jsem měla v souvislosti s těhotenstvím a slehnutím.

Od prosince 2000 pobírám dávky v mateřství ve výši 210 Kč denně
. V době těhotenství a po porodu jsem měla vyšší náklady na stravu
, neboť mi byla doporučena strava bohatá na bílkoviny a vitamíny
. Na jízdném do poradny
pro těhotné jsem zaplatila 320 Kč, na lécích 520 Kč. Na těhotenské ošacení jsem vynaložila celkem 4830 Kč, jak vyplývá z připojených dokladů.

Důkaz: výslech účastníků

potvrzení mého zaměstnavatele

nákupní doklady

III.

Žalovaný je svobodný, pracuje u soukromé stavební firmy Areco, a.s., se sídlem v Lounech, Nádražní 18. Dosahuje výdělku
přes 15 000 Kč měsíčně a jinou vyživovací povinnost než k nezletilému Jiřímu Kosovi nemá.

Důkaz: potvrzení o příjmu žalovaného

výslech žalovaného

IV.

Vzhledem ke shora uvedenému navrhuji vydání tohoto

rozsudku:

Žalovaný je povinen přispívat žalobkyni na výživu od 10. prosince 2000 do 9. prosince 2002 částkou 1000 Kč měsíčně, splatnou vždy 10. dne v měsíci předem.

Žalovaný je dále povinen zaplatit žalobkyni částku 4000 Kč a nahradit jí náklady řízení, to vše do 3 dnů od právní moci rozsudku.

V Berouně 26. ledna 2001
Marie Kosová

18.02.2011

Ahoj všichni, našel by se někdo, kdo má zkušenosti s žalobou na stanovení příspěvku na výživu a úhradu některých nákladů neprovdané matce nezletilého dítěte? Prosím, poradíte?

02.11.2010

Ahoj maminy, neměla některá s mimískem moučenku? Pokud ano, poradíte jak se toho zbavit? Mažu fialovou vodičkou, ale podle lékaře, musím každý den měnit dudliky a starý vyhodit.

18.12.2009

Ahoj holky, nemám žádnou dobrou kamarádku a tak píšu do deníčku a Vám. Před týdnem mě opustil přítel s kterým čekám za 3 měsíce naše vytoužené miminko. Jak to začalo.

Myslím, že je dobře, že to dopadlo, jak to dopadlo, protože pokud se chová špatně k Tvému dítěti, pak je to už opravdu problém. Moje mamka se svým přítelem zůstala i když mi dělal zle, jak jen mohl a teď se diví, že k nim nechci jezdit. Myslím si, že dítě má být vždy na prvním místě... A miminko bude určitě opečovávané a spokojené i bez takovýhleho táty.. Co to vůbec je za člověka, když řekne, že na dítě nebude platit??? To má pak celé oddřít ženská?? A vůbec nechápu, jak jsi ho mohla živit.. To já bych ho vyrazila okamžitě! A ještě si dovolí něco říkat! Tak teď je mi úplně špatně... Držím pěstičky, ať vše dobře dopadne..:k:

Ahoj, je mi to líto, někteří chlapi jsou fakt hovada. Ale neházej flintu do žita. Čekáš miminko, tak to přece nebudou nejhorší vánoce, ten prcek si to nezaslouží. Já jsem taky rozvedená (manžel si po svatbě a narození syna uvědomil, že si chce užívat a tak jsem po dvou letech zjistila, že mě podvádí-rozvedla jsem se a s malým jsem si našli novýho tatínka-a ted v lednu čekáme sestřičku pro našeho roštáka). Vím, že někdy je to v životě dost těžký, ale důležité je vaše rodinné štěstí. Moje mamka je vdova a našla si novýho chlapa (mě byli 4 a bráchovi 7). Pamatuju si plno jejich hádek-naštěstí jednou za čas. Když jsem vyrostla, ptala jsem se mamky, proč se s ním nerozvedla. A ona mi řekla, že i když někdy ty hádky byly hnusný, tak vždy jen o blbostech a že nejdůležitější pro ní vždy bylo, že ke mě a k bráchovi se vždy choval jako táta a nikdy nám nedal najevo, že nejsme jeho. My mu od mala řkali tati a říkáme doted. Je sice občas cholerik, ale máme ho rádi. A o tom to je. Když jsem já hledala novýho chlapa, tak prvotní pro mě bylo, aby se hezky choval k mýmu synovi. A měla jsem štěstí, melej ho přijal a říká mu tati, i když pravidelně jezdí ke svýmu biolog. tatínkovi. Tak pokud se ten tvůj nechoval hezky z k tvý dceři a ani k tobě, tak se netrap, máš na víc. Držím palce do dalších dní a užijte si vánoce, příští už budete minimálně tři :)

Já vím jak se cítíš... je to už dloho co mě přítel "nechal" na štědrý večer v pět hodin pomocí sms zprávy. Měla jsem svého syna (ne jeho) a dodnes si biju do hlavy jak strašně jsem byla hloupá... Musíš se hrozně trápit, ale zvládneš to a třeba pochopíš, že takového chlapa v životě nepotřebujete :( Drž se a snad bude brzy líp a i ty Vánoce snad nebudou tak škaredé, jak to vypadá :k: Opatruj se.

Ahojík beruško... co na to říct.. Chlapy jsou prostě chlapy a nám určitě nestojí za to se kvůli nim trápit.. Já jsem s miminkem taky sama a ted se snažím dělat maximum jen pro něj a proto, abychom i s rodiči měli krásné Vánoce. On se k tobě a dceři zachoval pěkně hnusně, ale to neznamená, že tyto Vánoce pro Vás budou ty nejhorší.. Naopak.. Budete mít s dcerou klid a obě budete šťastné a nenecháte si Vánoce ničím a nikým zkazit... A uvidíte, že Ježíšek vám časem nadělí daleko hodnějšího a tolerantnějšího tatínka a přítele, než byl tento... Nepochybuji, že to zvládnete, jste přeci ženské... :) Tak hlavičky vzhůru a čerpejte to krásné z Vánoc... držíme prstíky..

30.11.2009

Tak jsme tu zase :)) sice pohlaví víme pouze na 70%, ale i tak je to krásné. Už aby jsme byli venku :))

4D ultrazvuk

.... hlavně zdravíčko a pohodu pro oba.....no nám to už řekli také, ale taky si říkám...zda, ale u dvou předešlých řekli a tak i bylo...mám dva kluky, nyní nám věští holčičku- radila jsem se tady s holkama a vše mi ji také ptvrdily, jen dva názory byly ty- že jim řekli a nebylo tak, tak uvidíme. :-) Tak si to mamčo užívej, je ještě přece jen brzy...ale táhne se to, viď.? Když už jako víme, co to je, jak mu jí říkáme...a stále tam ještě je... :-) tak papa :a: MOŇASEK :-)

In reply to by moni.bed

Ahoj, tak to gratuluji k holčičce :)) to musí být radost. my si přáli kluka. Máme 3 holky, ale já jedno, od přítele dvě a spolu jsme chtěli klučíka, hlavně že to bude zdravé. Dneska mám nějaký klid. Jinak burcuje. Snad je jen unavený :)) tak papa, kdy máš termín. já 8.3.2010 to je ještě doba :((

Krásný andílek :) !!!nádherná fotečka... už aby jsme ty naše prcky měli u nás, že?? Tak se opatrujte a pohlaď bříšenko :) !!papa

30.10.2009

tak mám konečně po dlouhé době krásný obrázek. Nosánek nechybí, má to vše, ale pohlaví stále nevím :((

21.týden

Ahojky, opravdu krásná fotečka, už se těším, až půjdu taky na velký ultrazvuk!! Jak to že nevíš pohlaví, mimísek se neukázal?

In reply to by zdenicka.x

Ahoj, nekázal. Už podruhé. Asi mě chce napínat až dokonce. 29.11. jdu na 4D ultrazvuk a tam už doufám vše uvidím. Přeji si holčičku, tak snad se to splní :))
A co ty? V kolikátém týdnu jsi ty?

In reply to by akner

příští týden jdeme na 3d. ultrazvuk, tak snad se dozvíme pohlaví, jsem napnutá jak kalhoty.-)) Chtěli by jsme taky princezničku, dva klučíky máme, 11 a 8 let:-)) Se myslím ultrazvuku ani nedočkám:-)) Doufám, že se nám nestane co tobě, že se mimíšek neukáže, musí se ukázat:-)))

In reply to by zdenicka.x

Zdeni a víš kolik budeš platit? U nás stojí 3D 1000,-Kč a 4D což je video 1200,-kč.Takže u mě volba jasná, ale doufám a modlím se aby bylo vzhůru, jinak vyhozené peníze za video :(( Ale i tak to bude zážitek :))

11.09.2009

Ahoj holky, jsem v 15.týdnu těhotenství a můj doktor při ultrazvuku zjistil, že mám málo plodové vody. Má někdo podobné zkušenosti? A jak jste dopadly?

málo plodové vody

já o tom taky moc nevím, jen vím, že to měla moje kamarádka a zjistili jí to kolem 20 tt,ale prej se s tím nic nedá dělat, tak nevim. Nakonec má zdravého klučíka,ale když ho rodila, už byl prý na suchu, takže by ti měli častěji tu plodovku hlídat.

Ahojky, já jsem se s ničím takovým dosud ani u mne ani u žádné jiné mamči nesetkala a tvým problémeme, takže ti nemůžu poradit ani pomoci s radou :( ...a co ti po tomto zjištění Dr řekl? bude se to řešit? může to být pro mimíška přeci jenom nebezpečné :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka