Deníček uživatele Aginka

13.10.2014

Ahoj všem :a: Vím, že je moc brzo, ale chtěla jsem se zeptat od kdy jste poprvé slyšely srdíčko? :) Píše se od 12. tt, ale jsou maminky, které slyšely už mnohem dříve :00: Jak jste to měly vy? Děkuji za každý komentář, zkušenost i radu jak na to a nebýt zklamaná :? Mějte se krásně, pohlaďte mimísky :€O: a bezproblémové těhu všem :dance:

11.10.2014

Ahoj všem, jak si nejspíš pamatujete, tak jsem tu psala, že mám velký průjem a do toho čekáme neštovice od synka. Malýho si nakonec vzala babička a mě průjem už taky přešel, ale co se ode dneška děje je, že malý má velký slizký ( kluzký ) průjem... Pokakal se v noci a i u snídaně.

Nedávno jsem na tom byla podobně, ale nebyla jsem těhotná, ale kojící matka dvouměsíčního mimča a starší dcera skončila v nemocnici s infekční mononukleózou. Samozřejmě jsem musela zůstat s malým doma. Přestat kvůli tomu kojit by byla blbost. Musela tam být babička, za což jsem vděčná. V první chvíli jsem byla úplně v háji. Bála jsem se, že půjde na infekční a bude tam muset být sama. To bych se asi fakt zbláznila. Ještě jí nebyly ani tři roky. Naštěstí to tak nebylo a mojí mamku má hodně ráda, takže jsem byla klidnější. Stejně mi z toho bylo nanic, že tam nemůžu být s ní. První dva dny jí bylo opravdu špatně. Teploty, hrozná bolest v krku a i zvracela. A bez mámy :r: Zvládla to a pak už bylo docela dobře. Mohla jsem tam být každý den a přes víkend dopoledne i odpoledne ;) Malého mi vždycky pohlídal tchán. Takže to šlo.

In reply to by Iveta1986

Taky jste si "užili" teda :O Mě návštěvu jasně zakázali, protože jsem těhotná. Je tam s taťkou a od zítra s babičkou, takže to zvládají i bez maminky, ale mě to ubíjí, že nemůžu být s ním. Dostane se z toho a bude zase dobře ;) Měla jsem něco podobného, před týdnem a nejspíš to chytil ode mě :? Je mi to líto, ale za to přeci nemůžu :n: Hlavu vzhůru, pevné nervy a klídek kvůli mimi co mám v bříšku :h: Nejsme měkoty... my to vše zvládnem :k:

pravděpodobně má to,co jsi měla ty,ne? jinak klid,stejně nic dělat nemůžeš,nechala bych to tak a nikam nejezdila,oni mu dají pár kapaček a za den,dva ho pustí ;)

Ježiš,to mě moc mrzí :( neboj malej bude v pořádku,má tam tatínka a babičku a ty ho určitě ohlídaj.Za chvíli bude fit :one: ty jsi odpočin a uvidíš ze zítra bude líp :k:

In reply to by ivetta

Zítra mu už bude o trochu lépe, ale já musím pro bafana, nemá ho kdo hlídat, když babička půjde k malýmu na infekční a bude tam s ním. Naštěstí není mezi nejhoršíma případama, takže mají vlastní východ ven ať nemusí přes celý infekční oddělení. Aspoň že je takto izolovaný a nechytne nic víc... teda doufám. Mají tam plno žloutenky "A"

10.10.2014

Ahoj tety, dnes jsem byla na první kontrole a vše je v pořádku :dance: Byl krásně vidět puntík ( žloutkový váček ) Prý odpovídáme tak nevím, ale otěhotněla jsem déle než jsem měla, tak proto. Další kontrola 23. 10. Udělá mi první krevní odběry a vystaví těhu průkazku. Už se těšííím :€s€: Pohlaďte pupíčky, ať je vše jak má a ti naši bobci se drží v bříšku :h:

09.10.2014

Ahojte :a: tak dnes jsem si volala na výsledky krve ohledně protilátek na neštovice a světe div se... mám protilátky :one: :dance: Takže já bych je už nikdy neměla dostat :///: Malej je zatím nemá, ale draději si ho vzala moje mamka před pár dny ;) Je mi tu samotné smutno a stýská se mi, ale užívám klídku a pořádně odpočívám :€s€: Mějte se krásně a pohlaďte pupípky :€O:

je fajn, že ti to vyšlo :k:
taky jsem se teď na první prohlídce dr. ptala, jestli mě neštovice nějak ohrožují, když už jsem je měla, ale kolegyně v práci ještě ne a hodlá "nakazit" dceru, která je ve školce a je možné, že by je mohla dostat taky :?
Ujistila mě, že pokud vím, že jsem je měla, mám protilátky a můžu být v klidu :)
teď si od prcka odpočiň a relaxuj, někdy je to potřeba i když je teskno :(

Jé, tak to jsem ráda že jsi v bezpečí a miminku ani Tobě nic nehrozí... Tak si tu samotku pořádně užij, určitě víš jak využít čas sama pro sebe...
Držím pěstičky :€s€:

In reply to by kavo78

Taky jsem hrozně ráda :one: Jen se modlím, aby se mu puntíky objevily ať to má co nejdříve za sebou. Když mám protilátky proti neštovicím, tak ty mám už napořád že jo?! :? Hloupá otázka, ale raději se ptám :///: Myslím, že je malá pravděpodobnost, že se mu objeví, nebyl s nima ve styku... jen pár dní před výsevem a až po 4 dnech začaly děti zůstávat doma. No uvidíme, kéž by ;) Jsem hlavně ráda, že já se můžu toulat mezi neštovicema a nic se mi nestane :///:

In reply to by Aginka

No nevim, jak jsem psala minule, moje kamarádka je měla 2x a na infekčním nám primářka řekla, že je můžeš mít klidně každý rok....že jsou to pořád jiné a jiné kmeny (tím jak se na všechno ládujem lékama, tak se i viry a bakterie mění)....samozřejmě pravděpodobnost je nízká, ale rozhodně bych se tomu riziku nevystavovala....záleží, jak moc těch protilátek máš...asi...
Teď už bych se nebála. Malý už by je dostal. Podle mne jste se tomu těsně vyhnuli :)
Tak si užij volníčka :€s€:

03.10.2014

Ahoj holky, jak některé víte, tak jsem tu psala, že mě trápí průjem... teče to ze mě jak voda :r: Dr. říkala, že všechny výsledky jsou v pořádku :n: Brala mi jen krev... 2 zkumavky na různé markery, kompletní jaterní testy, záněty se z toho dají zjistit atd.

to už máš výtěry ze stolice?Můžeš přidat i vařené kuřecí maso,vařené těstoviny,piškoty,vařenou mrkev,banán,zkus hořkou čokoládu,ta by taky měla stavit.Bereš probiotika?

In reply to by lucininenka

Výsledky stolice bude v pondělí, v nemocnici mi dr říkala, že dieta jako je rohlík, rýže, brambory můžu. Maso na sucho či na vodě ne. Rozmačkaný banán taky můžu. Jinak nic víc :r: :r: :r: Beru laktobacili, smectu, uhlí, černý čaj :sick: Už to nemůžu ani vidět. Když dva dny nemám průjem a nic, tak jsem si zobla trošičku něčeho od malého a pak to zase začne ze mě lítat :r: Takže já snad nemůžu vážně nic jiného než co jsem psala výše, protože se potom pak pos.... :r:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no předpokládám,že vzhledem k tomu,že Crohn je chronický zánět,tak by se to projevilo v krvi při vyšetření zánětlivých markerů a stejně tak by byl posun v krevním obraze... a spíš si myslím,že místo vody by měla průjem s krví a hlenem,to bývají hlavní příznaky.A celiakie taky možnost,ale že by se to začalo náhle v tak pozdním věku projevovat takhle brutálně bez předchozích příznaků,to se mi taky nezdá :n:

In reply to by ivetta

tak rok by s takovýmhle průběhem asi nežila ;) taky mám tetu celiakičku a má to hrozné,ale taky to ze začátku bylo spíše plíživé,že by to nastoupilo takhle z ničeho nic se mi nezdá.Navíc by jí bylo blbě hlavně po těch rohlíkách a to píše,že jako jedno z mála může :?

01.10.2014

Ahojte rádkyně :a: chtěla bych se zeptat na neštovice v těhu :( U malého ve školce jsou neštovice a afty :O Ve školce byl naposledy minulý týden ve čtvrtek a pátek. Pro nemoc je tento týden doma, ale dnes jsme se dozvěděli, že jsou ve školce neštovice a afty :? A teď na co se vlastně chci zeptat... Jsem v 5.

Dnes jsem byla u dr. na krvi ohledně protilátek na neštovice :? Výsledky budou nejdřív v úterý odpolko nebo středu ráno. Jsem na to velice zvědavá a modlím se, abych protilátky měla. Stal by se asi zázrak. Co myslíte mám počkat do úterka na výsledky nebo se snažit něco vymyslet dřív? :? Za jak dlouho se malýmu můžou ukázat první pupínky?

In reply to by Aginka

pokuď se opravdu objevily až v pondělí,tak prakticky není šance,že by je chytl... otázka je,zda to v pondělí zavolali,že je dítě má a osypalo se třeba o víkendu (to už by teoreticky v pátek mohl chytit) a nebo jestli se skutečně dítě osypalo až v pondělí ve školce.Jinak inkubační doba je až 21 dní,takže po celou tu dobu se může vysypat kdykoliv.

In reply to by lucininenka

V pondělí se prý objevily neštovice a v úterý už volala nějaká maminka, že mají neštovice... takže než se první děti osypaly, tak ještě v inkubační době chodily do školky, ale to by snad nemělo být nakažlivé nebo už jo? Jsem asi tatar, že se tak ptám. Školnice říkala, že neštovice jsou od pondělí a v úterý už dítko nepřišlo. Asi to pondělí se objevil nějaký pupínek a do úterka se to děcko osypalo více... asi tak to chápu. Je možné, že už to dané dítě mělo puntíky v neděli.

28.09.2014

Můžu černý čaj v 5. tt? Hořký neslazený? Prosím poraďte mi. Jsem už bezradná :'(
DĚKUJI VŠEM.

Piju jen černý caj a jeste kvanta, opravdu, tak litr a pul za den,pila jsem ho pres vsechny těhotenství a vliv na deti to nemělo,dej si :) dej si citron a cukr,takhle je nejlepší ;)

V těhu se silný černý čaj nedoporučuje, tak samo jako káva, ale i tu někteří pijí (i já, občas, ale spíše na můj nízký tlak).. Zkus ho jen krátce vyluhovat to by nemusel být tak silný, a uvidíš co ti na to tělo řekne..

Já se vtírnu....může se zázvorový čaj? Něco na mě leze, čaj na chřipku a kašel nepiju, tam je to přímo napsané, že ho těhotné nesmí, ale na zázvoru jsem nic nenašla...nevíte? Piju tak dva hrnky za den. Díky

28.09.2014

Ahoj všem :a: Chtěla bych se zeptat zda je normální mít 2. den průjem... teda spíš ze mě teče voda :( Je to strašně nepříjemný :00: Vaří se to ve mě, střeva se mi kroutí. Zítra jdu na gyndu pro prášky, tak ji to řeknu a stavím se i u obvoďačky. U předchozích těhu toto neznám :n: Pozitivní test mám od pátečního podvečera a je mi na zvracení, pálí mě žáha...

In reply to by kavo78

Dr. tam nebyla a do nemocnice jsem to vzdala :n: Nedala bych to :n: Dnes mi přijede mamka, tak zítra pohlídá malýho a já pofrčím.... jinak je to dnes o ždibínek lepší, ale stále lítám :00:

Děkuji za komentáře a zítra pro laktobacílky a dr. řeknu ať mi udělá výtěr z konečníku. Nejhorší ale je, že než bude mít výsledky, tak už bude po všem. Začíná mi stoupat teplota a hlavně se bojím, aby to neublížilo miminku :-(

In reply to by Aginka

neublíží to miminku,hodně pij,ať se nedehydratuješ a pokuď budeš mít nad 38,určitě Paralen-horší je horečka než ten Paralen.Stejně s výtěrem uděláte prd,nejspíš to bude něco virového a na to ti krom diety a času nic nepomůže :(

In reply to by lucininenka

Jde ze mě voda do zelena :'( To je infekce či zánět ne? Je mi na zvracení a i docela zle, hodně blbě :'( Mám doma 3 letého chlapečka a nemá mi ho kdo hlídat, nikoho tu nemáme jinak bych jela do nemocnice, tam by mi snad pomohli. Co 15 min chodím a teče jen ta voda. :'(

26.09.2014

Ahoj rádkyně :-) Jak velká by měla být sliznice v počátku těhu? Respektive v termínu MS, když by se jednalo o těhu? Sliznici mám 15 mm a dnes by měla být MS, ale podle bolesti vaječníku byla ovu déle a tak by MS měla přijít cca v úterý. Včera test negativní. Dr. říkala, že to může být sliznice před MS, ale že se z toho může vyklubat těhotenství :-) Předem děkuji za odpovědi :a:

16.09.2014

Zdravím všechny, :a: mám takový dotaz, sice hloupý, ale pro mě zajímavý. Co je pravdy na tom, že uhnízdění vajíčka do sliznice můžeme cítit. :? Myslím jako, že to prý nějak bolí či co. Je to pravda, máte s tím někdo zkušenosti, pocítila jste to některá z vás? :00: Jak to bolí, jak jste uhnízdění vnímaly? ;) Já jsem to u prvního nevnímala, nevim, nepamatuju se.

Ahojky,ja mam doma 6-ti leteho kluka,rocniho kluka a z tehu testu jsem asi 3 tydny tehu.Zatim jeste nepotvrzene od doktora,ale pri kazdem tehotenstvi mam od druheho tydne silne bolesti v podbrisku.Jako kdyby na silnou menstruaci,vzdy to mam tak do 6 tydne a pry je to kuli roztahovani delohy,tak mi to tedy rekl doktor v predeslych tehotenstvych ...

Já jsem si tedy měřila bazální teplotu, takže jsem věděla, že se něco děje, nebo spíš tušila protože se mi to nikdy nestalo za 22 měsíců snažení.. najednou z BT 37,1 pokles na 36,4 a druhý den opět 37,1 a ten den jsem nebyla zrovna v práci, měla jsem zimnici a píchalo mi dost v podbřišku jakoby pod pupíkem ale trošilinku na pravo, a byl tam kulíšek.. ale je možný že jsem dost citlivá, protože já jsem skoro každou ovulaci obrečela jaká to byla bolest, ale přemohla jsem se a mám tu vedle sebe už 14 měsíčního chlapečka :)

Nu já jsem na to nikdy moc "nevěřila", že může člověk uhnízdění cítit (přišlo mi to jako blbost, když je to sotva pár buněk - proč by to mělo bolet... :00: ) ále ovulku jsem tehdá (podle bazální teploty) měla ve středu a v neděli ráno mě najednou začalo pekelně bolet v podbřišku - takové jakoby křeče ... ještě jsem si říkala, že jestli to nepřejde, tak asi pojedu na pohotovost nebo co :///: ... nu ale během hoďky to přešlo a následně jsem za 2 týdny našla // na testu ;) . Tak doteď nevím, jestli je možné, že to bylo ono :#o: ... mě to bolelo jakoby uprostřed v podbřišku (tam, kde je normálně děloha) ... ale jinak asi neporadím :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No protože jsem měla mít ovu v pátek a od pátka do včera mě nepatrně popíchávalo na pravé straně vaječníku, ale dnes mě to bolí celkem dost dole v podbřišku jako při MS, možná i jako při silnější MS a na pravé straně vaječníku, takže proto se ptám, ale myslím si, že je to ovulace a tím pádem naše snažení od středy do pátku cca 4x bylo zbytečné. Myslím, že kdyby to bylo uhnízdění, tak by mě to nebolelo na stranách, ale v prostřed podbřišku nebo ne???

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka