Deníček uživatele Adlenka

01.07.2011

Ahoj maminky, je tu některá, které dr. řekl, že na porod se zatím nic nechystá a přišlo to brzy?

no já myslím, že jak u koho, u mě se teda nesekl, já ke konci těhu sotva lezla, jak mě všechno bolelo a malej byl natlačenej dole, ale u doktora to bylo vždy že jsem totálně zavřená, čípek velkej, takže říkal, že nemám porod čekat dřív než v termínu a nesekl se, rodila jsem dva dni po termínu ;)

Ahoj, tak já byla před osmou hodinou raní na monitoru u pana doktora....Za 30 minut jen jedna křivka. byla jsem tam s tím, že mi asi rupla voda a trocha krve, na vložce se to potvrdilo...Pan doktor při pohledu na monitor povídá: to bude jen odchod hlenové zátky, mě taky nic nebylo :-))
V 8:45 jsem hupsla na kozu, před tím mi odteklo trochu více plodové vody, ale vložka vše udržela. Pan doktor při pohledu tam dolů ztichnul a po chvíli povídá: No tak dneska asi porodíte :-)) Poté mi trochu pomohl :-(( měla jsem tam snad jeho celou ruku...
Po 9 hodině jsem razila ještě domu autem 6km. Na cestě mě chytly bolesti po 5 - 6 min....Ale nepravidelné...
Malej se narodil v 14:06 v 37+6tt. ve 12:30 otevřená na 4 ......Já myslím že nezáleží na tom co říka pan doktor, ale jak to cítíš ty sama. Tak hodně štěstí.

Nevěř tomu.... :n: já byla na kontrole ve středu a primářka mi tvrdila, jak se za týden uvidíme v poradně :€O: :€O: , že porod jen tak nepřijde :n: a v pátek mi praskla voda a Terinka se narodila v sobotu :||): :||): . A rodila mě primářka :s: :s: :s:

Ahoj, tak já jsem přesně ten případ, v pondělí kontrola, pane doktore, kdy už to bude,odpověď zněla- za hoodně dlouho, vůbec nic se nechystá, maminko... no a v úterý, tedy druhý den mi praskla voda a ještě ten den byla Nelinka na světě a to upozorňuji, že jsem byla úplně zavřená:)

Ahojky, ja byla ve 37tt a Dr si myslel, ze prijedu o vikendu...a ja mela v planu jet za nasima na jih....tak jsem taky vahala... :? jet, nejet...a nakonec me holky presvedcily, at jedu a uziju si vikend i s pouti..mela jsem sebou tasku a co, v nejhorsim bych to odrodila proste dole na jihu, no problemo :one: a ejhle..ofiko mame termin dnes..jsem 40+0 a stale jsme 2v1 ;) :s: :s: :s: a nejspis me ceka v pondeli prijem :n: :? :00:

22.06.2011

Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost s porodem na Bulovce, ještě lépe s plánovaným císařem? Jak to tam chodí? Díky za zprávy.

Ahoj, ja tam rodila(ale spontánne) loni v dubnu, ted v srpnu se tam chystam znova. Byla jsem stráááášne moc spokojena, na porodnim sále to byl ten nejhezčí zážitek. POtkala jsem tam i pani, co se práve chystala na císaře (plánovaneho), pak jsem s ni ležele na pokoji a byla uplne v pohode, krásne kojila, snad nejmene problemova rodička na celem šestineděli!

Ahojky:-)
já tam rodila před nedávnem a stejěn jako ty - plánovanou sekcí, a všechno bylo v pořádku:-) doktoři byli úžasní, jizvu mám parádní, celá ta rekonvalescence byla v pohodě, bez jediného problému a sestřičky? Zlaté!!! Ano, ty pokoje na gynekologii jsou hnusné, ale všechno se mi vynahradilo přístupem lékařů a personálu. Za sebe můžu jen doporučit!!! Jen co mě překvapilo, u nás byly trochu komplikace, takže tatínek nakonec u prodou být nemohl, tak čekal za rohem a stejně musel platit za to, že byl u porodu:-D

27.05.2011

Holky, uklidněte mě, v poradně jsem byla v 31+2 a další mám v 36+2. Je to běžné, fakt se nechodí normálně častěji?

Ahojky, ja tedy chodila od 30tt po 2 tydnech a od 34 uz kazdy tyden...a rizikova nejsem, s cipkem ani nicim jinym nemam problem...

Já jsem se na tohle téma bavila se svou doktorkou taky.. Jelikož jsem musela na rizikáč a častější kontroly byly nutné.. Paní doktorka z toho byla dosti nesvá, jelikož těhulím prý pojištovny proplácejí jenom určitý počet návštěv a co je navíc bysme si musely platit samy.. Takže já chodila od 24tt co čtrnáct dní, ale asi musela jiným těhulím ty intervaly prodloužit, páááč mi už ani pak některé návštěvy nepsala.. Ale ted, když už to vypadá, že docela cajk, tak jsem byla na kontrole ve 31tt a znovu půjdu až za měsíc.. tzn 35tt. Asi to fakt záleží na tom, jak na tom jste a když jste bez problémů, tak není nutné chodit častěji :) Buď jenom ráda :)

ze začátku jsem chodila po 4 týdnech, teď naposledy jsem byla po 3 týdnech, to bylo 34+5 a nyní mám přijít za týden.

u mojí dr. se chodí do poradny co čtyři týdny, ke konci o něco častěji - když to vezmu od konce, v poslední poradně jsem byla 39+5, předtím 38+5, 37+5, 35+5 a předtím jsem byla ve 32.tt na tom posledním ultrazvuku a do tý doby jsem chodila ve čtyřtýdenních intervalech

30.04.2011

Ahoj, při prvním mi v porodnici půjčovali chladící vložky Medela, byly super. Jaké máte holky zkušensoti s chladícími vložkami do podprsenek, stačil vám jeden pár?

25.04.2011

Ahoj holčiny, máte některá taky tento problém? Už v prvním těhu se u mě objevily varixy na genitálu, teď jsou ale giga, celou jednu stranu mám nateklou, když neležím, bolí to pořád.

Tohle měla kamarádka a gynekolog jí předepsal Detralex. Jinak mě se udělali hemeroidy a gynekolog mi taky dal Detralex a ten jako jedinej mi ulevil. Tak si o něj řekni.

10.04.2011

Ahoj maminky, máte někdo příklady těhotenských jídelníčků při těhu cukrovce? Potřebovala bych pro kamarádku, díky moc.

Ahojky,
tak protoze me se to bohuzel uz taky tyka, neco malo jsem si nasla na netu, tak to sem vkladam :one:

Snídaně: vždy krajíček chleba, ev. dalamánek k tomu: 1) s máslem a rajčetem
2) plátek šunky
3) tvrdý sýr
4) kousek salámu
5) pomazánky (vajíčkovou, rybí - když jsem nešla do práce:-)) apod.)

Svačina: ovoce - jablko, půl banánu, borůvky, maliny, jahody.... (v doporučeném množství - hrst)

Oběd: zeleninové saláty se sýrem, tuňákem, kuřetem. Jinak jídla jako obvykle, ovšem v menší porci (nikoliv sladká). Pečené kuře, čína s rýží, těstoviny s kuřecím masem, ale i malý hovězí steak.

Svačina: bílá káva - frapé (byla jsem stejně jako ty těhotná v létě) Lucinka se narodila v srpnu. Bílý jogurt s ovocem (nakrájená broskev, pomačkané jahody , ev. půl banánu nebo mléčný koktejl (v mléce rozmixovat libovolné ovoce, přidávala jsem si tam led, chutnalo to pak lépe)

Večeře: Krajíček chleba, ev. dalamánek s taveným sýrem, lučinou atd.
Hodně jsem jedla zeleninové saláty, tzaziky (jogurt s okurkem), ředkvičky see zakysanou smetanou. Zeleninu vždy nastrouháš a okořeníš (pepř, česnek...) a přidáš jogurt, kyšku , zakys . smetanu. Když se mi už zajídal chleba, uvařila jsem si k tomu brambory.

Polévka: zeleninová, vývary, bramboračka - jen pozor důležité spočítat sacharidy zásmažky a brambor.

Druhá večeře (ve 21 hod.) bílý jogurt nebo mléko (2dcl).

Nic vic jsem zatim nikde nenasla...kdyz objevim, pridam :one:
Jak jsi na tom Ty, naslas neco, co by se mi taky hodilo???

07.04.2011

Ahoj, jak často chodíte na těhu kontroly, já jdu příští týden po pěti týdnech, to budu 27 týden, sestřička říkala, že to po pěti úplně stačí, tak mi došlo, že pak půjdu už je

tak do 30.tt jsem chodila co čtyři týdny, pak se intervaly trošku zkrátily a poslední tři neděle jsem chodila každý týden

Ahojky ja chodim klasika 1x mesicne.... alee nejak od 30 tydne nebo jak se chodi uz casteji,,Lůca

Ahojky já byla dneska po měsíci pouze u sestry a objednala mě opět až na květen za měsíc a to snad k doktorovi.Ale nevim no,ptala se jestli mě něco trápí a nic víc,na nemocenskou nereagovala a rychle zakecala.Tak nevim no :/

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No dneska mi kontrolovala tlak,vahu a změřila pánev,a šla sem domů,taky sem koukala,sem čekala že za týden půjdu třeba k doktoru a nic až 5 května k ní,tak nevim.Jsem 25 týden a u doktora jsem byla 2* za celé těhu.Naštěstí nemám komplikace a mimi cítím,tak už to radši neřeším.Tady totiž neni ke komu přejít.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jsem ve 25 týdnu,ale taky mi to přijde málo a pěkně mě to sejří.Když tam volala má matka a řvala na ní,že to neni normální tak akorát furt dokola opakovala,že je školená porodní asistentka a že tomu rozumí a bla bla..a nic se nestalo

06.03.2011

Ahoj holky, nemáte tip na sourozenecký kočárek?Dost o něm uvažuji, určitě ale ne nový, budeme ho kupovat cca v červnu, červenci.

Ahojky, my měli abc design tandem plus, byl zvládnutelný, ale těžký - nicméně chlapečky odvozil a mohla jsem s nimi na celý den do města, starší se v něm docela v pohodě vyyspal - věkový rozdíl mezi kluky byl 2roky. Pro mě byl vysvobozením, jezdila jsem do školy do Prahy a měla jssem klid v duši, že mi 2letý prcek neskočí pod auto ... U nás na vsi jsem ho nepotřebovala, kulich běhal vedle hlubokého, ale na to město byl fakt super.

Tohle jsem taky řešila, malému je 15měsíců, teprvne nedávno začal chodit a venku je zatím hodně nejistý. Podle toho, co mi radily ostatní maminky tak každé vyhovuje něco jiného a taky každé dítko je jiné. Jedna si to bez sourozeneckého kočárku nedokáže představit a druhá ho dala pryč, protože ten starší jak začal chodit, už v kočáru nechtěl být. Takže jsem říkala, že ještě počkám, jaká bude situace, až se fazolka narodí. Zatím to budu řešit normálně hlubokým kočárkem, skatem a nosítkem, tak uvidíme...

Ahoj, tak já čekám druhé dítko v dubnu, dceři bude rok a půl. Nejprve jsem přemýšlela o Buggypodu (přídavné sedátko ke kočárku), ale jelikož mám trojkolku Quinny speedi, tak po vyzkoušení jsem zjistila, že kočár by byl nestabilní. Nakonec jsem se tedy rozhodla pro koupi sourozeneckého kočárku a to v Anglii - pořídila jsem tento http://www.obaby.co.uk/product_details.php?category_id=205&item_id=1396 a vyšel mě úplně nový na cca 9tis Kč. Zatím v něm vozím jen starší dcerku a kočárek vypadá suprově :-) Je hodně podobný jako Phil and Teds, jen je tedy vyšší (o kousek) a těžší (asi o 5 kg). Uvidíme, až v něm budu vozit děti dvě, jak se mi osvědčí, ale jak říkám, zatím to vypadá dobře :-) Pa pa

ahoj, máme jané powertwin, dítka mám 22m od sebe, nejdřív jsem si říkala, že jsou to možná vyhozený peníze, malá se narodila koncem dubna a moje představa byla, že s ním budeme jezdit nejdýl do pozdima...no a jaro klepe na dveře a stále v něm vozím oba (sice ne vždycky, ale když jdeme do města, tak by to synek neušel)
i když nemám trojkolky ráda, už se mi s ním jezdí dobře (ale chtělo to trénink, byla jsem zvyklá na čtyřkolku).
kupovala jsem ho na MMB a těhle dvojkočárů tam bývá celkem dost. kdybych věděla, že v červnu budeme 100% bez kočáru, tak ti ho nabídnu, ale nejsem si moc jistá

20.02.2011

Ahoj, tak jsem se rozhodla udělat malou anketu nejen pro červenecčátka, ale pro všechny.

ahojky ja se nikdy moc nevazila...vim ze v letejsem mela 62 kilo...v rijnu uz 65...a od doby co jsme tehu mam 6 kg nahoře
2. první 3 měsice mi teda bylo zle, ale musela jsme dost jist jinak to bylo jeste horsi.... :D u mě je to jak kdy....sem zavisla na sladkem ale prvni 4 mesice jsme ho moc nemussela, bohuzel se mi to opět vratilo a cpu se cukratkama...takže se nesmimi divit ze kynu :D
3. rano mam bud topinky, nebo si dam vlocky s rozinkama, v poledne polevka, dopo nejaka bagetka, v poledne obed ( to mi většinou nosi maati-pac si mě hlida jako odbornice na zdravou sttravu:D ) a pak samozrejme sezeru neco sladkeho....bohuzel a vecer se tez umim napraskat.....:(
4. fyzickou namahu ani nemam bych rekla, spis psychickou...chtela jsem zacit cvicit na balone , ale zatim jsem na nem byla jen 2x :(

1. Původních 84 jsme setřásli na 77 a teď během posledních 14ti dnů už máme 79 (jelikož jsem měla nadváhu, myslím, že není co závidět)... U obou kluků jsem nabrala požehnaně, tak si to teď tak trochu i vychutnávám ...

2. Jím míň, bo jak mi houpe tlak, je mi po jídle zle ... Zato si víc vybírám :) Třeba na sladký mě úplně přešla chuť, žít můžu na paprice, okurce a cerealiích v mlíce ... občas banánky v čokoládě - jedinej sladkej úlet, a když se jednou za čas dostanu do mekáče, jak ho nemám ráda, tak teď se přežeru k prasknutí ...

3. :)
Snídaně lupínky v mlíce, svačina kafííí (probudit se člověk musí) a co najdu (zelenina, sýr, jogurt zásadně smetanový), občas spojím do jednoho :)
oběd polévka nebo něco lehčího, domácího - hlídám si přísun teplé stravy, vaří mi zlatá sousedka, mě se pro mě samotnou nechce a ona sama by si taky neuvařila
večer většinou teplá večeře, ale maso nemusím, spíš rýže s omáčkou apod... (to už vařím chlapcům, takže se k té plotně postavím)

Moc toho najednou nesním, ale v mezičase mezi normálními chody dne stláskám pár jablek a mandarinek, hlávku salátu, půlitr mléka, tu a tam kousek šunky a v případě nouze i pečivo (to taky moc ne-e, jsem zmlsaná a chleba prostě nemusím). Přešla mě úplně chuť na uzeniny, ale takový palačinky nebo bramboráky, to sotva funím :)

4. 2 děti, rozestavěnej barák, sedavé zaměstnání účetní střídám vedením kroužků v domě dětí, každou druhou sobotu někde blbnu jako klaun či jiné zvíře na akcích pro děti .... aktivnímu pohybu a sportu se vyhýbám, normální polet mi stačí ... Ty 2 kila jsem přibrala po prochrápaným víkendu, kdy jsem vstávala v 11 a jedla v posteli .... Asi si to nechám naordinovat od lékaře :)

Ahoj Adlenko :k:

My to máme asi tak...

1) Zatím máme 3 kg nahoře. Jsem dnes přesně 21+4 tt. Před těhu jsem měla 53 kg a výšku 164 cm.
2) Jím pořád stejně, takže pořád hodně..:-) Dopřávám si i šest chodů denně a z toho dvě teplé jídla ( a to nepočítám polévku, kterou ted musím k obědu mít pokaždé).
3) Snídaně : Dva chleby s něčím...
Svačina : Pamlsky, jogurt ( ten mi nestačí) :-) tak ještě třeba ovoce...:-)
Oběd : Polévka + druhé....:-)
Svačina : Dvě housky nebo koblihy
Večeře : 4 tousty...Kolikrát ještě v devět něco musím sníst...třeba nezdravé chipsy...:-)
4 ) Fyzická námaha žádná. Jsem doma na nemocenské a první dceři je 6, takže je téměř samostatná. Jen jí ráno vozím do školky a po obědě ze školky. Nějaké domácí práce, ale nepřeháním to s nima, jelikož mám nařízeno od lékaře více odpočívat...:-)

Hezký den... :k:

tak a je to tady... :-)

1) jsem 19+4 a mám cca 5-5,5kg nahoře, stejně jako Marseilka trpím zácpou, takže se cítím těžká už jen kvůli tomu...
2) jím určitě víc, protože nechodím do práce...mám podle Dr. rizikové pracoviště, takže mě do práce nepustila a v práci jsem skoro nestíhala jíst a byla jsem celých 8 hodin na nohou...takže teď mi to lenošení asi taky nepřidá :-)
3) vstávám dost pozdě, ale snídani si ani tak neodepřu, je to třeba chleba se sýrem a šunkou, oběd podle toho co je, někdy jen kousek pizzy a někdy plnohodnotné jídlo...přes den občas něco sním třeba jogurt a večeře např. polévka a toasty...bohužel dostávám pak ještě hlad který buď zaspím, nebo si musím dát třeba rohlík...rozhodně se tedy neošidím :-D
4) fyzickou námahu nemám, možná tak že chodím občas na procházku se psem svých rodičů a hraju si se svou dvouletou neteří, která mi chce pořád něco ukazovat a pořád mě někam vodí za ruku :-)
od tohoto týdne bych měla začít chodit na nějakou gravijogu, tak jsem zvědavá, aspoň nějaký pohyb budu mít :-)

Noooo tak to jsem já a moje váha :-)
Pa Sanny a Sofi

Ahojky Adlenko,
tak zde je můj zpovědník

1) Váha na počátku těhu 56 kilo nyní 54 kilo.
2) Řekla bych, že jím furt stejně akorát mám víc chuť na zeleninu a ovoce. Někdy jím spíš méně né kvůli strachu z váhy ale prostě nemám chuť k jídlu a kolikrát do sebe neláduji něco jen proto aby mimi mělo přísun hamání.
3) Ráno v práci cca 7:30-8:00 snídám buď dva rohlíky se sýrem/máslem a salámem nebo jeden krajíc chlebíka se sýrem/máslem a salámem k tomu buď okurku nebo papriku.
v 10:00 hodin svačím většinou ovoce zeleninu a jogurt nebo nějaké cereálie s mlékem či jogurtem.
mezi 13:00 a 14:00 obědvám jídlo z naší jídelny což je polovina polévky a polovina hlavního jídla pokud není něco co mi extra chutná tak sním celé hlavní jídlo.
v rozmezí mezi 16:00 až 18:30 si dám doma jídlo: nějaký rohlík či chlebík buď s vařeným vajíčkem nebo sýrem, salámem a k tomu buď zeleninku nebo pomerančík nebo kiwi či tak něco.
a občas mě chytne hladová třeba i 21:30 a to si dám kliďo rohlík nebo chlebík.
Pitní režim buď bylinkový čaj, džusík, minerální voda neperlivá, a jednou za čas kapučíno.
4) Fyzická námaha: ráno v 6 nebo v 6:30 hodin vstávám tím pádem jsem od 7 nebo 7:30 v práci do 15:30 pracuji jako asistentka prodeje: ale tiskárnu máme o patro níž a zbytek dokladů nosím o dvoje schody víš takže nějaký pohyb mám na oběd jdu do jídelny cca 1 kolimetr dohromady tam a zpátky obča jdu do města či do banky takže 1,5 km. Po práci frčím rychle domů a pomáhám lidem s angličtinou od 16:00 do 17:00 některé až do 18:00. Poté se jdu nahamat a frčím do garáže pomáhat přiteli s terárkama. Buď dělám pozadí na terárkách což znamená namíchat lepidlo atd... nebo brousím terárka a balím. pak pomáhám terárka sundat ze stolu atd... poté jdu s psíkem na krátkou prochajdu a pak mě čeká domácnost. Většinou končím tak cca ve 21:00 hodin a kolem 22:00 jdu chrupčit. Některé dny se stane že mi terárka odpadnou. Ale snažím se mít doma furt pohyb něco dělat. Když přítel není doma tak si musím nanosit i dřevo zatopit atd...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka