12.5.2010 - test na cukr - OCGT test - 25+1 a koupili jsme kočárek

13.05.2010

Včera jsem byla na těhotenském testu na cukr. Všude jsem tu četla, že je to fuj, ale říkala jsem si no co, tak to bude půl litru něčeho max nechutně sladkého a pak nic extra. Ale nakonec jsem se divila co to se mnou dělalo a jak mi bylo šoufl. Skoro jako na začátku těhu ty těhu "ranní" nevolnosti. Jen toto bylo v různých vlnách.
Ráno jsem ani nemohla dospat. Vzbudila jsem se o 45 min dříve než měl zvonit budík. Ale vzbudila jsem se hlady a pálila mne žáha a trochu žízeň. Jenže už jsem se nemohla ani napít. Jirka mne odvezl skoro k doktorovi. Tam jsem přišla ve 40, už tam byli. Ale čekali jiného doktora na odběr krve, takže mi můj gynekolog ve dveřích řekl ahoj a pak byl překvapený, že to není Pepa. :) (Pepa je taky gynekolog a když má můj MUDr dovču, tak zaskakuje Pepa a naopak.) Nu, sestři mi píchla do prstu (brala prsty postupně, napřed ukazováček), vyždímala trochu krve a dala mi tu sladkost. Dolila jsem si ji černým čajem a byl z toho půllitrový blemc. :) Chutnalo mi to jako černý čaj s trochou medu a s hodně jitrocelovým sirupem. Akorát mi to drhlo na jazyku a v krku, nevonělo mi to. Takže nadechnout, jeden lok, výdech. A znova nadechnout mimo tu "mňamku" rychle napít a vydechnout. Takto jsem to bez pauz vypila za 7 minut. (Má se to vypít max za 10 minut.) Pak jsem si vytáhla příklady z fyziky a počítala. Za hodinu jsem se měla přihlásit o ďobanec do dalšího prstu, tak jsem si naštelovala telefon. Chvílema jsem dost rozdýchávala šouflost. Přemýšlela jsem jestli dřív omdlím a nebo poletím na wc blinkat.
Když jsem po té hodině (to mi zase bylo najednou báječně normálně) přišla za sestři k odběrům krve, tak jsem koukala jako puk, tolik lidí jsem tam nikdy neviděla. Ani si neměli kam posedat, tak jsem ťukla na dveře, když už neměla jehlu v člověkovi a řekla jí, že se hlásím o cukr. Tak všem do čekárny řekla, že mne vezme přednostně, že musí dodržet časy, že jsem tu na křivku. Ďobla, vyždímla a šla jsem zase do čekárny ke gynekologovi (je to vedle a byly tam celkem 2 paní. ;) Naštelovala jsem si zase telefon a počítala dál. Ale jak mi pak začalo být zase špatně, tak jsem příklady zašoupla a koukla do časopisu na článek o fázích vývoje lidského plodu, kdy se čemu podobá. Byly tam zajímavosti, třeba jako, že v urč. týdnu má "žábry" ze kterých se pak vyvinou čelisti a další věci v krku a hlavě i části uší.
Po hodině jsem šla zase na poslední ďobanec. To už tam byl jen jeden pán, kterému sestři brala nějak moc ampulek krve. Tak jsem počkala až ho doodebere a přihlásila jsem se. Ďobla, ždímla a šla jsem ještě ke gynekologovi na poradnu.
Pro výsledky si mám zavolat. Nejdéle v pondělí by měly být.
V poradně: váha 66 kg, takže jsem za měsíc nabrala 5 kg. (začala jsem na 57 kg) :jawdrop: Což i doktor řekl, že je hodně. Moč v pořádku. (Zase jsem si zapomenula říct o další ampulku napříště.) Tlak 100/60 a doporučil mi na křeče v nohou magnezium, na moje neželezo železo, ale prý když mi to dělá takovou zácpu, tak nic nového s tím. Mám dojít na přelomu měsíců pro lístek na peníze na nemocenskou. Ještě jsem se poptala i na velký UTZ po 30-tém týdnu. Říkal, že on to nedělá a klidně ať si to domluvím kde chci.

PS: Předevčírem jsme si dovezli kočár. :qu: :/;x: Je to ABC Design Astro v barvě Coockies. Je to trojkombinace (s adaptérama pro vajíčko na kostru kočáru), bez špršle mezi kolama o kterou bych se kopala a má i vysunovací rukojeť, takže na brusle to bude fajn. ;) A má velký košík. ;) Náhodou jsme potkali bazarový, rok starý, se zárukou. Koupili jsme ho v obchodě, kde mají 95% nové věci a jen jako doplnění tam měli 4 kočáry bazarové. Jak jsem ho tam viděla, tak jsem šla po něm. A cena úžasná. 4 200 Kč a přitom jsem na něm koukala pár dní předtím v jiném obchodě a tam byl za 12 000 Kč. Mám z něj radost ještě teďka. :///: ;) :\x: :qu: :\x: :c: :dance: :/;x:

:a:

http://www.mojetehotenstvi.cz/12-5-2010-test-na-cukr-ocgt-test-25-1-kou…

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka